Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Átvehetek-e a munkahelyemen...

Átvehetek-e a munkahelyemen egy saját magam által írt tértivevényes levelet hivatalos tartalommal?

Figyelt kérdés

A helyzet: fel akarok mondani. Ennek formája: felmondólevél a vezetőnek. Na most a vezető azzal szórakozik, hogy nem hajlandó átvenni a felmondólevelet, hanem a titkárnka kell oda adni. CSakhogy a felmondás meg attól érvényes hogy a vezető elfogadta láttamozta. És hiába adom le a titkárnak, ha ő attól nem veszi át. Volt olyan munkatárs aki 3 hetet várt arra hogy mélóztassanak hivatalosan is átvenni a felmondást.

Na most én ezt nem játszom, hanem feladom tértivevényes levélben postán.

Csakhogy.

Én vagyok megbízva azzal hogy a postai küldeményeket átvegyem.Vagyis, én fogom átvenni a saját magam által írt felmondólevelet a postástól.

Ez így szabályos? Vagy mindegy ki veszi át ha az illetőnek van megbízása átvételi jogosultsága?

2014. ápr. 15. 11:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

???

HOGYNE LENNE ÉDESAPA!

hogyne lenne!

gyere hozzánk és lásd a saját szemeddel!

egyik távozó munkatársnak majdnem emiatt úszott el az új munkahelye és csak akkor kapta meg a távozó papírokat amikor ügyvédet bízott meg, és az írt egy levelet.

hogy nem adja ki a kilepo papirokat.

2014. ápr. 17. 07:45
 12/23 anonim ***** válasza:
Jaj, kerdezo, legyél kicsit élelmesebb! Ha nem adja ki a papírokat, feljelented a munkaügyi bíróságon. Ennyi.
2014. ápr. 17. 07:57
 13/23 anonim ***** válasza:

Igy igaz kerdezo, tobb valaszt is adtunk mar hogy mit kell csinalni, akkor miert kotod megis az ebet a karohoz? Lehet hogy felsz a fonokodtol nem? De nem ertem miert, nem o az atyauristen gondolom.

Ne is probalj meggyozni az igazadrol mert nincs igazad. Azert mert a te munkahelyeden ez megy attol meg ez nem teheto meg. Az se pl. hogy nem kapod meg az utolso fizetesedet, azt csak akkor tehetne meg ha valamilyen kart okoztal es anyagi vonzata van.

2014. ápr. 17. 12:21
 14/23 A kérdező kommentje:

ó azt itt megoldják semmi perc alatt.

írnak egy jegyzőkönyvet (VOLT RÁ PÉLDA) hogy a távozó kárt okozott, a többi birka munkatárssal meg (mint tanúval) aláíratták. és a sok birka remegve alá is írta!

próbálták volna nem aláírni...

azt csak akkor tehetne meg ha valamilyen kart okoztal es

anyagi vonzata van.

2014. ápr. 17. 13:26
 15/23 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo. Van egy mondas: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Fogod magad es elbattyogsz a haziorvosodhoz. Kozlod vele, hogy hanysz/faj a derekad/akarmi. Kiir egy hetre. A het kozepen elsobbsegi tertivevenyes kuldemennyel elkuldod a felmondasodat a kedves fonokodnek es maris meg van oldva minden.
2014. ápr. 17. 13:30
 16/23 anonim ***** válasza:
Plusz, miota kiirtad ezt a kerdest en mar 3 helyen felmondtam, utolso nagyon jol mondta nincs lehetetlen csak tehetetlen.
2014. ápr. 17. 13:45
 17/23 A kérdező kommentje:

3 helyen? tegnapelőtt 11:38 óta?

az jó.

el is hiszem NYILVÁN.

2014. ápr. 17. 13:56
 18/23 A kérdező kommentje:

ezt most látom csak.

feljelentem....

oké.

mutasson nekem olyan bíróságot Magyarországot ahol FELJELENTÉST lehet tenni.

kíváncsian várom!

no comment egyébként....

feljelented a munkaügyi bíróságon

2014. ápr. 17. 13:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Hej te buta kisliba nem kell mindent szorol szora ertelmezni. Ezert vagy ott ahol vagy. Gyamoltalan kis mimoza, mittudomen mi meg, aki egy nevtelen oldalon ker tanacsot hogy mondjon fel a munkahelyen.

Tudod hogy en hogy mondtam fel: odaalltam a fonok ele es mondtam hogy meg egy honapig vagyok, ezennel itt es most beadom a felmondasomat. Azt mondta jol van. Irjam le egy sima A4-es papirra a felmondast, mikortol nem akarok dolgozni, stb, irjam ala, ennyi.

Nem ertem mi akkora dilemma nalad, leirod egy papirra, kezebe nyomod, es kozlod vele hogy ezennel felmondasz.

2014. ápr. 18. 02:43
 20/23 A kérdező kommentje:

aha. és ha nem veszi át?

és ha azt mondja: "milyen felmondás? én nem tudok semmilyen felmondásról. ja az a papír ott? majd elolvasom ha ráérek"

és az mikor lesz? majd. 3 hét egy hónap stb.

nem jössz dolgozni? akkor ne gyere. de kilépő papírok meg utolsó fizetés sincs ám!

aztán szaladhatsz a bíróságra.

pár hónap és le is zajlik az ügy. ugye.

addig meg veszítsd el a frissen megszerzett új munkahelyed mert ott meg addig nem léptetnek be míg nem látják a kilépő papírokat!

megtörtént itt nálunk!

na most lehet jönni az okos tanácsokkal.

kezebe nyomod, es kozlod vele hogy ezennel felmondasz.

2014. ápr. 18. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!