Hogyan kell viselkedni egy ilyen kiborító munkatárssal?
Vendéglátásban dolgozom külföldön, és két hete jött hozzánk egy szlovén pasi dolgozni. Először szimpatikus volt, de rájöttem, hogy egy felfuvalkodott hólyag. Nagyon okosnak gondolja magát, mert minden évszámra emlékszik a történelem órákról, és ezt úgy fitogtatja, hogy folyamatosan beszél. Legutóbb véletlenül együtt szálltunk fel a metróra, és gyakorlatilag 15 percen át nem vett levegőt. Néha próbáltam közbeszólni, hogy a monológjából párbeszédet csináljak, de 3 szó után félbeszakított, hogy "Ye-ye, but I...". Ráadásul okoskodik is, és ha úgy érzi, hogy neki van igaza (mondjuk mindig), akkor vigyorogva magyarázza el, hogy igen, neki van igaza. És szándékosan odajön megkérdezni, hogy ki tud akármit is a Barbarossa hadműveletről, mert ő aztán mindent.
Kinevetett a nevem miatt, mert szerinte úgy hangzik, mint az egyik termékünk, és ezzel kellene reklámoznom a vendégek előtt. Nagyon rosszul esik, hogy alapvetően más ember létezését, lelki vagy fizikai állapotát sem tiszteli vagy tolerálja.
Bármely más szituációban elkerülném az illetőt, de ő egy p*cs. Ha nem is szól hozzá senki, odajön, és ráuszítja az emberekre az összes gondolatát, véget nem érő monológok formájában. Hogyan viselkedjek vele, hogy befogja?
Szerintem állítsd be a telefonodat,hogy csörögjön és csinálj úgy mintha beszélnél :D
vagy én ilyenkor mondanám,hogy dolgom van vagy vmi ilyesm és elmennék
Ha sértő dolgot mond, kérd ki magadnak.
Ha vigyorogva okoskodik, mondd, hogy "Aham, hát persze." "Biztosan, ha te mondod..." de ilyen 0 beleéléssel :D
Ha kikérem magamnak, az sem működik, mert akkor én vagyok a hülye meg az érzékeny.
Mondtam neki, hogy nagyon udvariatlan volt, ahogy vigyorgott miközben kioktatott (végig sem hallgatta a véleményemet előtte), mire azt kaptam válaszul: "Ne mondd már, hogy a mosolygás udvariatlan." - Persze megint mosolyogva.
ilyenekkel tényleg nem szoktak foglalkozni, ahogy #3 írta én is azt tenném
"aha aha igen tényleg?" kb úgy, hogy azt sem tudom miről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!