Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kell viselkedni munkahe...

Hogyan kell viselkedni munkahelyen?

Figyelt kérdés

Én most kezdtem egy cégnél első munkahelyesként, és 2 hét után már jönnek rám a panaszok, hogy BIZTOS lenézek mindenkit és antiszoc vagyok és tuti nem is érdekel a szakma.

Most egyrészt december végén, január elején nem is csináltak ott szinte semmi komolyabbat (gyár). Most kiküldtek telephelyre a termelésbe, én ezt tökre élvezem, mert látom a gépeket, és tanulok. Az irodába meg majd elalszom. A műhelybe is egész nap mindenki csak ordibál, ezek a régi vágású művezetők csak így tudnak kommunikálni, meg tiszta idegek, mert nem haladnak a munkájukkal. De úgy látszik még ilyenkor is kérdezgetnem kellene őket, ahelyett, hogy a sarokba ülve olvasok valami gépkönyvet.

Meg mittudomén, bejön a főnök (akivel 2 hét alatt találkoztam 3x) az "irodába" (elég hiányos a berendezés) ossza az egyik mérnököt, akkor én nem jobban teszem e, hogy befordulok aztán olvasok? Vagy mi bámuljam ott őket? Amikor lerendezte a dolgát, akkor odajön és majd megbeszéli velem is, amit akar, én meg mivel kezdő vagyok ezért végighallgatom és mindenre bólogatok!

Meg vannak emberek, akik felé én alapból ellenszenvet érzek. Egyik dolgozó fizikus, aztán még a főnökkel se bírják egymást, akkor én miért nyaliznék neki? Megcsinálom amit kér, de nem tudnék vele haverkodni.

Most átcserélték a helyemet egy másik gyerekkel, mert állandóan csak cigizett a gyerek az ottaniakkal. Nos, ebbe a szobába meg egész nap megy az ordibálás, mert ilyen koordinátorok vannak. Akkor most mégis én mit csináljak ott velük? Mondom még egyszer, még rendes feladatot se kaptam!

Vannak persze emberek akikre nagyon felnézek és példaképek számomra! Nehogy már még ezeknek is az jöjjön le, hogy lenézem öket!

Amúgy elég nárcisztikus vagyok és ez ugy jön ki, hogy jofejnek lenni egyszerűen képtelen vagyok, nem is beszélek senkivel, ha nem muszáj, de ha van valami témám, akkor nagy magabiztosan tudok szövegelni (ennél a munkahelynél meg nem is kirívó ez, mivel mindenki nonstop káromkodik a másikkal).

De mégis mit kéne csinálnom? Én nagyon élvezem most, hogy ott vagyok a gépekkel, de azt nem várhatják el, hogy a műhelybe ott legyek kinn a melósokkal a veszélyes munkahelyen. Nekem azt mondták, hogy a művezetővel kell lenni, majd az megmutatja a dolgokat.

Barátnöim családjával is úgy viselkedtem, hogy minimálisra vettem a figurát, mert egyszerűen nem érdekeltek. Nem is nagyon bírtak engem.

2014. jan. 8. 22:42
 1/8 A kérdező kommentje:
vagy most beszéljem meg a fönökkel ezt a pletykát? Az az igazság, hogy én vagyok ott a legkisebb és legfiatalabb egyed. Következésképpen könnyen rám lehet huzni a vizes lepedöt.
2014. jan. 8. 22:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesen megértelek. Én viszonylag "elit" helyen dolgozom egyetem mellett, irodai munka, én vagyok ott a legfiatalabb. Na most tudni kell erről a helyről h van két klikk, és ha az egyik klikkben lévő emberrel beszélgetek akkor a másik csapat elkezd utálni h biztos oda húzok és pletykálok nekik... Az elején kikötöttem h én szeretnék pártatlan lenni, mindenkivel jóba lenni, és nem szeretném h az legyen hha olyannal beszélek akit a társaság egy része nem bír akkor utáljanak engem is. Hát ezzel nem sokat értem el, ugyanis ettől függetlenül utálnak. Baj volt az is nálam h csak köszönök és nem szólok semmit, no meg h olyan mogorva fejem van... Hát basszus. Ezenkívül én is meghúzom magam az irodámban, nem megyek a munkaidőm alatt trécselni XY-al, inkább dolgozok. Mikor odakerültem vártam h nyissanak felém, mert úgy voltam vele h én vagyok az új, és még mindig könnyebb hha 30 ember nyit felém, minth én egyedül nyitok a 30 felé. Na mondanom se kell, egy ember nem látogat meg soha az irodámban, fél éve dolgozom ezen a helyen, de az ottani emberek közül kb 2-vel ha kommunikáltam.

Rám is könnyebb mindent kenni, de mivel nem ismernek igazán, így a külsőmbe, öltözködésembe, köszönésembe, arckifejezésembe kötnek bele... Oké h nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, de ez azért már túlzás :)

2014. jan. 8. 23:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Na de engem meg kirughatnak probaido vegen ha nem vagyok jofej
2014. jan. 8. 23:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálam is ezt mondták... egy hónapos próbaidővel kezdtem, és hallottam vissza hogy rúgtak m ár ki azért embereket mert nem tudtak vagy nem akartak beilleszkedni. Első hónapban is magamnak való voltam, mégis megtartottak. Ha munkát kapsz tedd a dolgot, végezd el azt maximálisan, és még annyit megtehetsz hha bemész dolgozni, néha kérdezd meg a neked szimpatikus(abb) emberektől h mi újság, vagy hogy vannak. Még ha nem érdekel, akkor is. Lehet aztán nyitnának ők feléd, és egyszerűbb lenne a beilleszkedés. Írtad h vannak példaképeid, akkor néha tégy egy gesztust feléjük. A rosszindulatú megjegyzéseket meg tojd le, tedd azt amiért felvettek oda. :)
2014. jan. 9. 00:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy vicc az egész, mert régen szinte MINDENHOL az volt a szokás h az idősebb/tapasztaltabbak felkarolták a kezdő fiatalokat. Na már most ott tart a dolog h sz.arnak rájuk, sőt még meg is nehezítik a dolgukat. Kb. már azt a világot éljük h irigyek a fiatalokra, és nem azon vannak h segítsék, támogassák őket, hisz ők az utánpótlás, hanem fúrnak és teljesen bűnbaknak állítják be őket. Ez általános dolog, több diplomás ismerősöm szenved a munkahelyén, mert képtelenek befogadni őket...
2014. jan. 9. 00:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sz@rd le őket!

Ha valaki pofázik, akkor nyugodt, természetes póker arccal mondd neki "Én ide dolgozni járok, és nem barátkozni. Amíg hiba nélkül elvégzem, ami rám lett bízva, addig a többiek neve kuss."

Engem is szívattak, csoportvezetők, meg munkatársak is. 1x betelt a pohár, lenyomtam ezt a szöveget a csoportvezetőnek úgy hogy a többiek is hallották, mikor felemelte velem szemben a hangját, pedig semmit se vétettem. Az után, hozzám se szólt senki 1 hétig. Legjobb 1 hét volt!

2014. jan. 9. 10:12
 7/8 A kérdező kommentje:
De most nekem az a tét h a nagyfonok mit gondol rolam
2014. jan. 9. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Soha nem mondj rosszat senkiről senkinek, ne bízz meg vakon senkiben, légy tisztességtudó és legyen egy mosolyod mindenkinek. Akkor nem érzik úgy, hogy esetleg lenézel bárkit is. Kerüld azokat akik felfele nyalnak, lefele meg rúgnak, az ilyen emberek a legaljasabbak. Végezd úgy a munkád, hogy ne lehessen belekötni és akkor tisztelni fognak.
2014. jan. 9. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!