Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan kéne viselkedni velük...

Hogyan kéne viselkedni velük ezek után? Lakotársaink kibeszéltek.

Figyelt kérdés

3 szobás lakásba lakunk párommal,a munkáltató fizeti és ezért el kell viselni a lakotársakat.

Rajtunk kivül a másik két szobába 3 fiu van,én vagyok a lakásba az egyetlen lány. .

Bosszantó h csak én és a párom takaritunk a közös helységekbe,és tisztitó szert is eddig csak mi vettünk. De persze mindig mondják h vesznek,de eddig 4 honapja elmaradt.

Most elfogyott a tisztitó szer 3 napja,persze mi vettünk csak nem raktuk ki. A szemetet se vitte ki egyikünk se.

Párom nem volt itthon,a lakótársaink meg azt hihették h alszom éjjeles müszak után,ezért halottam h kibeszéltek.

Mondták h itt vagyok lány létemre és nem csinálok semmit,meg h ők h takaritsanak ha mi bunko modon elhasználjuk a tisztitó szert,meg h mivel ők délután dogoznak h lenne idejük takaritani,mi megpasimmal itthon vagyunk du,de még a kukát se birjuk kivinni.

A barátomnak nem szoltam erről,mert ki akadna tuti. Ez tegnap volt,ma már meg akartam csinálni a takaritást de ezek után nincs kedvem. Nekem őm senkim se h utánuk/helyettük takaritsak.

2014. jan. 30. 07:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Meg kell velük beszélni, hogy tisztítószert közösen veszitek és takarítást beosztani, egyszer ők, egyszer ti.
2014. jan. 30. 08:05
 2/7 anonim ***** válasza:

kozos helysegben tegyetek ki egy papirt, uj honap jon, felirodna tetejere hogy februar, majd a neved es hogy mikor takaritottal,mikor milyen tisztitoszert vettel.

Majd kisse emelt hangon kozlod veluk,hogy nem vagy sem az anyjuk sem a cseledjuk.

2014. jan. 30. 08:09
 3/7 anonim válasza:
Szerintem próbálj ne foglalkozni velük, végül is nem a barátaid, hogy csalódjál bennük. Tök igazatok van, ha közösen laktok, közösen is kell takarítani, és ez nem lesz a te munkád kizárólagosan, csak mert lány vagy. Ha délután dolgoznak, akkor délelőtt kiváló alkalmuk van takarítani. Ha te éjszakai munka mellett meg tudod oldani, nekik is menni fog. Na, de mindegy, szerintem csak akkor lépj valamit, ha még nagyon sokáig ott kell lennetek. Ez esetben én a helyedben beszélnék a párommal, a másik hármat meg szembesíteném azzal, amit mondtak, aztán legyen vita, beszéljétek meg, de azt ne gondolják, hogy a takarítónőjük vagy. DE ha látjátok a helyzet végét, pl. ők húznak el vagy ti tervezitek, akkor hagynám a fenébe, hadd beszéljenek csak. Úgysem árthatnak neked, nem igaz?
2014. jan. 30. 08:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondanám, hogy hallottam a beszélgetést, és kérném őket, hogy tisztázzuk. A beosztás a legjobb dolog, az eddig minden albérletben működött, ahol megfordultam. Felváltva vegyétek a tisztítószert is. A lakás a közös felelősségetek, nem a nemi szerepeken van a hangsúly, tehát attól még, hogy te vagy az egyetlen lány, nem vagy a takarítónőjük. Ha a beosztást használjátok, akkor látni fogják, hogy ti elvégeztétek a rátok eső részt, nem lehet egy szavuk se. Ha délután dolgoznak, akkor délelőtt lenne idejük takarítani - nektek se leányálom gondolom beleszuszakolni a napi beosztásotokba a takarítást, nekik is meg kell oldaniuk. A lakás nem pucolja ki magát sehol és nem várhatnak arra, hogy majd mindenütt lesz egy cseléd, aki kigányolja a lakást.

Éretlen taplók a lakótársaid, utálom az ilyen seggberagadt kezű embereket. Ennek ellenére csak nyugodtan, szépen kell velük beszélni, hogy ne érezzék magukat támadva, mert akkor jön csak a feketeleves.

2014. jan. 30. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Így van ahogy az előző írta. Szembesíteni kell őket a dologgal. Bár én a helyedben tuti kirohantam volna és leordítom a fejüket.

Sajnos már volt ilyen lakótársam. Rendetlen volt, nem takarított, én csináltam meg mindent helyette, majd mikor jött a főbérlő akkor engem állított be rendetlennek meg igénytelennek. Na ekkor kaptam el, és küldtem el melegebb éghajlatra.

Addig titeket sem fognak ott tisztelni, amíg meg nem mutatjátok, hogy veletek nem lehet packázni. Különben is, amíg ott beszélgettek, megfoghatták volna a tetves szemetest és ki tudták volna vinni. Nem kell mindent eltűrni, főleg tuskóktól.

2014. jan. 30. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Ki kell írni egy heti menetrendet, hogy melyik nap ki milyen házimunkát köteles végezni.
2014. jan. 30. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom,hogy csináljatok egy beosztást,hogy ki mikor takarít,viszi le a szemetet stb

Egy-két hétre előre szerintem meglehet csinálni egy ilyen beosztást.

Üljetek le a pároddal és a lakótársakkal,beszéljétek meg.Én pedig külön hangsúlyoznám,"hogy attól,mert lány vagyok nem vagyok köteles utánatok takarítani,ha nem tetszik menjetek vissza anyucihoz stb"

Én is utálom az ilyen embereket.Elvárják,hogy mások csinálják meg a dolgokat.

Amikor elmennek dolgozni olyan nehéz levinni a szemetet? -.-

Tísztító szereket pedig közösen vegyétek meg!!

Tényleg vmi közös megegyezésre kell jutni,mert ez nektek nagyon nem jó,ők pedig a fülük botját se fogják mozdítani mivel ti megcsináljátok helyettük a dolgokat.

2014. jan. 30. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!