Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik munkák munkakörök...

Melyik munkák munkakörök "biztonságosak" (kihasználtság, túlóra fizetés, emberség)?

Figyelt kérdés
A bolti alkalmazottakról sokat olvastam, hogy megvannak félemlítve és úgy bánnak velük mint a kutyákkal, és hogy egyébként is mennyire nehéz elhelyezkedni. Milyen kezdő végzettségekkel kell indulnom azért, hogy egy biztos, és emberséges munkahelyet találjak? Vagy ez már csak külföldön adatik meg vagy ha beleszületek egy vezető pozicíóban levő családba?
2014. ápr. 9. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol a főnök az isten. Mindenki pótolható, bárki helyett napok alatt találnak mást. Esetleg a hiányszakmáknál nem nézik semmibe az embert, de az sem véletlenül hiányszakma (pl. ápoló).

Ha munkába állsz, megszűnsz embernek lenni, és eszköz leszel. Vagy rögtön főnök leszel, vagy vállalkozol, vagy marad a rabszolgaság. Én se tudtam elképzelni.

2014. ápr. 9. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért a bolti alkalmazottakra sem mind igaz. Én pl. így dolgozom már másfél éve és tökéletesen elégedett vagyok. A munkámhoz képest a fizetésem teljesen arányos, néha úgy érzem, még kicsit túlfizetett is, mert sokszor napi 3-4 órát gépezek a munkahelyemen, ha kevesen vannak.

Senki nem lóg a nyakamon, egyedül vagyok a boltban, néha bejön hozzám barátnőm beszélgetni. Amúgy netezek, olvasok, tanulok stb. Gyakorlatilag amíg elvégzem rendesen a munkámat, a főnökeim nem kötekednek velem. Nagyon korrekt emberek.

2014. ápr. 9. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudod mostanság ez cége válogatja meg a fönökségtől is függ,de sok helyen ganajok az emberek is.

Hogy mit tudsz csinálni hogy normális helyed legyen?Tanulj tovább legalább egy érettségi és egy tecnikum legyen a kezedben hogy normálisabb helyekre kerülj be.Vagy valakinél a sima szakmunkás is beválik.A szakmunkásokat ha jól végzik a dolgukat és nem henyélnek egész nap akkor nem cseszegetik őket ha csak nem határidőről van szó.A kihasználás is embereken függ,mert ugyebár azt használják ki akit ki lehet.Jó ezzel csak 50%kosat írtam mert a mostani helyzet az hogy nem nagyon lehet csak úgy válogatni munkahely terén és ezt sok helyen tudják és sok helyen nincs mese.Szóval mikor elkezdesz valahol dolgozni és valami nem tetszik akkor helyben vagy mész tovább vagy kivívod a tiszteletet és nem hagyod magad átverni.Nekem is ha valami nem tetszik akkor reklamálok,ha nem történik semmi akkor keresek másik helyet ha tudok.ha jó munkás vagy és jól csinálod a dolgod és átlagon felüli vagy akkor úgy is arra törekszenek hogy megtartsanak,mert az jobban megéri nekik szerintem,minthogy havonta más embert alkalmazzanak bizonyos pozíciókban.

Van már valami elképzelésed hogy mi akarsz lenni?Én melegen ajánlom olyat szakirányt vagy szakmát válassz ami közel áll a szívedhez!Ha olyan helyen dolgozol amit szeretsz is csinálni az nagyon meghatározza az életed,sokkal boldogabb is vagy és sokkal jobban tudod teljesíteni a dolgodat mert szereted csinálni!

Tényleg rengeteg helyen,gyárban az emberek csak cserélhető valamik,nos ezeket próbáld meg kerülni,de az sem baj ha tapasztalatot szerezel mindenhol :)

És ami a főnöki pozíciókat illeti,ebbe általában csókosok ,néha szerencsések kerülnek bele,ritka az mikor az embert a munkája miatt léptetik elő de ez sem lehetetlen!

2014. ápr. 9. 17:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Van érettségim és alkalmazott grafikusi szakmám. Most ipari termék és formatervező mérnöknek tanulok ez a második félévem itt. Logókat szeretek tervezni de azt mondták hogy az alkalmazott grafika telítve van. Formatervező mérnökként meg nem is tudom hol tudnék elhelyezkedni de úgy hallottam hogy mérnökök mindig kellenek bár ezt annyira nem szeretem. Ha tehettem volna, festőművész felsőoktatás irányába mentem volna de festéssel nemigazán lehet megélni ha jól tudom, vagy nagyon jó restaurátornak kell lenni de az se igazán vonzott. Pár barátom most próbál munkát keresni sikertelenül meg olvasgattam ilyen cikkeket is azért kezdett el foglalkoztatni. Én még nyári munkát se vállaltam soha :S
2014. ápr. 9. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem árt ha előre esetleg kinézel egy kettő céget ahová mehetnél gyakorlatra esetleg később alkalmaznának is

[link] itt tudsz település szerint keresni cégeket hogy egy picit feltérképezd a helyzeted

2014. ápr. 9. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!