Te megtennéd ezt ilyen helyzetben?
A helyzet a következő:Te, és családod teljes anyagi csődben van. Kapsz egy dobozt, egy gombbal, ha megnyomod a gombot száz millió forintot kapsz, viszont minden gombnyomás megöl egy olyan embert a világon, akit nem ismersz. Megnyomnád a gombot?
Természetesen nem én vagyok ilyen helyzetben, egy filmben volt benne, és érdekelne mások véleménye.
Nem. Nem tudnám élvezni azt a pénzt, mert mindig bennem lenne, hogy milyen áron lett az enyém.
Ráadásul az ilyeneknek mindig meg van az ára, persze nem pénzben. De akár más is nyomogathat ilyen gombot a világ másik felén, aztán pont én halok meg miatta. A karma :)
A film címe A doboz, Cameron Diaz játszik benne
Nem tenném meg mert akár én is lehetek az aki meghal a gombtól.
meg nem is tudnák mit kezdeni ennyi pénzel.
Lehet. Nyilván bűntudatom lenne, de ha máshogy teljeséggel megoldhatatlan lenne az életben maradásom, és a családomé, akkor szerintem minden ember megnyomná. Lehet tagadni, de nekem ez a véleményem. Összehasonlíthatatlan az önmagad és a szeretteid létének a súlya, egy vadidegenével, akivel soha nem találkoztál, és nem fogod látni haldokolni.
A legtöbb ember itt azzal érvel, hogy nem nyomná meg, mert mi lenne, ha más nyomná meg, és ő halna meg. Tehát lényegében megnyomnátok, csak attól féltek, hogy másnak is meg lenne a lehetősége, ezért inkább ti se. De ez a kettő teljesen független egymástól; hogy nekem van meg ez a lehetőségem, vagy ez a lehetőség elérhető egyesek számára. És ha ez általános, több ember számára elérhető, akkor egyáltalán nem befolyásolok semmit azzal, hogy én megnyomom-e a gombot, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!