Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Manapság a fiatalabb (kb.18-30...

Manapság a fiatalabb (kb.18-30 év közötti) vagy az idősebb korosztály (45-65 év között) a megbízhatóbb munkaerő? Milyen munkaterületeken?

Figyelt kérdés

2014. febr. 19. 08:03
1 2
 11/15 intrepid ***** válasza:
Buszon hallottam akaratlanul beszélgetést két ember között: - "fiatalt vegyél fel, az még jól idomítható". Na ennyit a munkahely iránti ragaszkodásról.
2014. febr. 19. 10:11
 12/15 anonim ***** válasza:

elárulom a kedves munkáltatóknak ha van itt ilyen, hogy amíg nem lesztek tisztességesek a munkaerővel, addig mindegy, milyen korból válogattok.

ismerek olyat, aki tisztességes lenne 25 meg 55 évesen is, csak hülyének nézik, kihajtják a belét alamizsnáért, persze hogy kerülni fogja a munkát, vagy ha a mennyiség számít, akkor a minőség rovására megy, és nyilván ha a főnök szemét, akkor ő is ott tesz keresztbe, ahol csak lehet.

mellesleg vannak olyan 25-30 évesek akik MÁR belerokkantak a gürizésbe, és olyan 55-60asok akik jó kondiban vannak még.

a megbízhatóság meg relatív fogalom, ha gondolatolvasást jelent, meg egymásnak ellentétes elvárások kielégítését, akkor semmilyen korosztályban nincs olyan (tipikus, mikor 2-3 idióta főnök próbál irányítani).

de tényleg szánalmas, hogy a koruk, hajszínuk, kedvenc fagylaltmárkájuk alapján csoportosítjuk őket, ahelyett hogy MINŐSÉGI felvételiztetést végeznénk. sajnos a legtöbb munkáltató költséghatékonyság címen lusta foglalkozi a saját munkaerejével is.

2014. febr. 19. 21:04
 13/15 anonim ***** válasza:

szerintem ha megbecsülik a munkavállalót és az elvárások mellett az elismerést és a normális bérezést is megadják neki, akkor lehet 20 vagy 60 éves, dolgozni fog normálisan.

ezt a tapasztalataim mondatják velem, mert nálunk majdnem minden korosztály előfordul.

pénzügyi területen dolgozom, elég komoly a hajtás minden nap, aki fel tudja venni a ritmust, azt megbecsülik.

2014. febr. 21. 23:44
 14/15 anonim ***** válasza:
mehetsz a teljesítmény arányos bérezéseddel,tök mind1 mennyi idős vagy,csak prezentáld a multi zsidóknak mennyi szerződést értékesítettél,viszont kézzelfogható munkát nem igazán talán sem fiatalként,sem 40után...Közmunkán kívül,de szerintem nézz szét kell jobban nézni,és magad is meglátod.mennyire nyomorúságos,és életszínvonal alatti a helyzet magyarföldön.
2014. febr. 22. 10:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Én multinál dolgozom, irodai pozícióban. Azt kell, mondanom, hogy az 50 feletti munkaerővel van általában a legnagyobb gond, szorosan mögöttük a diákmunkások egy része. Persze, lehet, másnak más a tapasztalata.

Az idősebbekkel az a gond, és nemcsak 1-1 ilyen eset volt, hogy kevés az, aki szinten tartott és naprakész (akár sima felhasználói szintű!) számítástechnikai ismeretekkel érkezik, amikor felveszik. Az egy dolog, hogyha felveszik, akkor rendelkezik olyan más képességekkel, amikre nagy szükség van (vagy éppen aki tényleg tökéletes lenne, annak más, jobb anyagi helyzetben levő cégek magasabb fizetést ajánlanak), de néha azért eléggé döcögősen megy velük a munka. Elég egyértelműen látszik, hogy hasonló számítógépes munkákat ugyanolyan hibaszázalékkal 4x annyi idő alatt végeznek el, mint egy átlag egyetemista; sokkal lassabban használják a gépet, sokkal lassabban készülnek el bizonyos dokumentumokkal vagy fájlokkal (amikre más egységeknek szükségük lenne a munkához), bizonyos platformok meg eszközök használatát 6-7x is el kell nekik magyarázni (és néha még akkor is van probléma... pl. volt olyan kolléga, aki 1 hónap után tanulta meg a Zoomot rendesen használni a covidos home office-nál), meg olyan hibákat vétenek, amiket egy fiatalabb általában nem szokott (másik idősebb kolléga folyamatosan rányomott mindenféle adathalász linkre, mert nem volt képes felfogni, hogy azt nem a cég küldte neki). Ehhez meg bizonyos esetekben hozzájön az a mentalitás, hogy "én idősebb vagyok, ami azt jelenti, hogy tapasztaltabb, ami azt jelenti, hogy okosabb, ezért nekem senki ne "parancsolgasson", aki fiatalabb, mindenki tiszteljen és mindenki fogadja is el, hogy okosabb vagyok" (és itt a parancsolgatás alatt nem a bunkó utasítgatást értik, hanem azt, hogy valaki a főnökeként kulturáltan elmagyarázza, mit várnak tőle el és kiad neki feladatokat)... rosszabb esetben még az is elő szokott kerülni, hogy "de hát a 80as években még nem mondták rám, hogy hímsoviniszta vagyok, amiért azt hangoztattam, hogy a nők nem gondolkodnak logikusan, most akkó' miért baj, hogy azt mondtam a kolléganőnek, hogy nem értheti ezt a dolgot, mert nő, és én jobban tudom?" (narrátor: "nem, nem tudta jobban" :D)

A diákok egy részénél meg azt látom, hogy egyre inkább előkerül egy olyan korosztály, akit otthon már neveltek meg, mert nem volt rá idő vagy igény... amikor én kezdtem diákként dolgozni, azért irodai környezetben nem nagyon volt olyanra példa, hogy valaki úgy ásítson vagy köhögjön, hogy nem rakja a szája elé a kezét, hogy olyan nincs, hogy készakarva nem követi a munkahelyi előírásokat, és felháborodik, hogy hogy mernek neki emiatt szólni, hogy hisztizik meg csapkod, ha egy kollégája nem tud vele azonnal foglalkozni, hogy kimegy füves cigit szívni munkaidőben... és ezt az idősebb korosztálynál nem látom, csak a diákoknál.

Illetve még az is jellemző volt nem egy diákmunkásra, hogy előre megbeszélt napon mégsem dolgozott, mert "jaj, hát most jutott eszembe, hogy elfelejtettem megcsinálni a Szuperfontos Beadandót, az fontosabb, ezért ezt most szkippelem", és ezt úgy, hogy elvárná, hogy arra a napra is jelentsük és kapjon fizut zéró munkáért.

2023. ápr. 21. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!