Diploma nélkül már nem is lehetsz talpraesett munkaerő?
"Nem az a fő kritérium, hogy ügyesen végezd a munkád, hanem minél több papír lapuljon a zsebedbe mert különben szóba se állnak veled..."
Hát tudod, a hentes nagyon jól ismeri az anatómiát. Ügyesen is vág, pontosan, és olcsón is dolgozik.
De ha vakbélgyulladásom van, valahogy én mégis inkább egy (diplomás) orvoshoz megyek. Pedig lehet, hogy sokkal kevesebb tapasztalata van, mint a sarki hentesnek...
De igen, SZÁMÍT a diploma. Azt bizonyítja, hogy az illető megtanulta a szakmája alapjait, és sikerrel levizsgázott belőle.
Tudom, léteznek "büfé szakok", ahol bárki diplomát szerezhet. De azért léteznek komolyabb diplomák is, amelyek VALÓBAN bizonyítják a tulajdonos tudásszintjét.
Ahová ilyen diploma kell, az nem véletlen. Ezért tényleg tanulni kell, és bizonyítani a tudást.
Ahová pedig elég a "büfé szak", oda nem jelenthet nehézséget egy ilyen diploma megszerzése.
Nyelvtudás? Hát igen. Beosztott munkához általában nem kell. De oda, ahol már ügyeket intéznek, tárgyalnak, kapcsolatokat tartanak, (tipikusan a diplomás állások majdnem mindegyike ilyen) ott igen sokszor SZÜKSÉGES a nyelvtudás.
És a cégek nem akarnak minden ilyen munkatárs mellé még egy tolmácsot is felvenni. Egy nyelvet meg lehet tanulni. És ha te nem tanulsz meg, akkor van más jelentkező, aki igen...
Természetesen diploma nélkül is lehetsz talpraesett munkaerő. Az más kérdés, hogy vannak pozíciók amiket csak diplomával tudsz betölteni (ez felétel), így azok kiesnek.
Nem kell a meghirdetett munkák 90%-ához diploma és angol nyelvtudás. Csak te oda akarsz bekerülni ahová ez feltétel, úgyhogy csak ilyeneket látsz. Ha nincs gépészmérnöki diplomád, akkor nem fognak gépészmérnökként alkalmazni. Ilyen egyszerű.
Hát... okosat szóltál. Az orvosnak valóban kell diploma. Nahát ezt nem is gondoltam volna....
Látszik, hogy sok ember mennyire nincs tisztába aktuális dolgokkal. Aki nem kényszerül bele az álláskeresésbe x év ledolgozott munka után, annak fogalma sincs mi zajlik a külvilágban.
Nem akartam oldalakon keresztül boncolgatni mire gondolok, így látszik félre is értetted rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!