Amikor nincs igazi motiváció, nem is lehet munkát kapni?
Az a helyzet hogy Magyarországon , alapon is nagyon nehéz munkát találni,én is folyamatosan ezzel ütközök,vagy túl sok az iskolám vagy éppen nem egy ' retardált ' ember vagyok!
Az hogy így veszíted el magad , szerintem lelkileg vannak problémáid , először is magadba tedd helyre a dolgokat ,de amit így írtál én úgy érzem nem teljesen oké ott belül minden veled.
Mottóm : ' ami nem öl meg az megerősít ' ;) sose add fel a reményt ! :)
Kívánom neked hogy pozítivan állj az élethez ! :)
Én is sok helyről kapok vissza utasítást , 16 évemet kezdem iskolával ! ...
De megpróbálok pozítiv lenni , te is próbáld meg ! :)
Sajnos , sokszor engem is meglep milyen embereket vesznek fel , és még annyit választ se kapok sokszor hogy ' hé te hülye , nem kellesz ' és igen , sokszor számomra is megdöbbentő hogy milyen helyzet van...:/ de fel a fejjel , hamarosan jobb lesz ! :)
Kis szerény meg mimóza lelkű vagyok , és az ilyeneken sokan szeretnek áttaposni . A harcos énem már réges régen feladta a harcot , nem látta értelmét .
Akarok én pozitív lenni ,de mint a második kedves válaszoló írta , a legegyszerűbb , minimál béres munkára is úgy válogatnak ,hogy az már néha vérlázító .
Az a gondom ,hogy nem tudom magam jól eladni sem önéletrajzilag sem a munka interjún , pedig tudom ,hogy nem vagyok egy lusta , naplopó , lojális is, túlórára is hajlandó vagyok de ezt nem tudom tolmácsolni az interjúztató(k) felé .
Valahol nagyon degradáló az mikor , már egy olyan munkára sem hívnak interjúra ,ami semmiképpen sem haladja meg a tapasztalatom tudásom.
Túl sokan keresünk munkát. Azt szokták mondani, hogy 1 munkakörre 400-500 ember jelentkezik általában.
Ebből nagyon minimális az esélyed arra, hogy téged találnak majd a legmegfelelőbbnek.
Sokszor át se nézik az összes jelentkezést, mert nincs rá ember aki foglalkozzon vele és/vagy nincs rá elég idő.
Ott tartunk, hogy kiváltság lett dolgozni. Sajnos.
Munka után járni nem nagyon hálás dolog , főleg,ha nem tudja ,érzi az ember a csínyját-bínyját .
Arról meg még nem is beszéltem ,hogy mennyire kínos már mások előtt , hogy még mindíg nem helyezkedtem el .
Próbálok erőt gyűjteni , pozitívabb lenni , de ilyen alacsony önértékeléssel és ennyi sérelemmel amióta az eszem tudom ,nem könnyű .
Teljesen átérzem a helyzetedet.Ezzel én is így vagyok sajnos...már nem tudok mit kezdeni magammal annyiszor csalódtam. elegendő tapasztalatot így meg sosem szerezek amiket elvárnak botrányos!
ennyi pénzért csicskát csinálnak belőlünk..
Teljesen hasonló cipőben járok én is, de másoknak könnyű tanácsot adni. :)
Első ötletem, hogy sportolj. Nem tudom, milyen a testalkatod, nem is feltétlenül azért, hanem hogy jobb legyen a kisugárzásod, testtartásod...
Nem kell drága konditeremre gondolni, elég futni, biciklizni...
Vigyél rendszerességet a mindennapjaidba
2. tűzz ki kisebb, hasznos, mérhető, reális célokat, hogy legyen sikerélményed.
legyen állandó feladatlistád, húzd ki, amit végrehajtottál, és bővítsed.
Ha valamit megoldottál, dicsérd meg magadat.
2.a) képezd magad
tanulj meg jó CV-t írni.
(nem egyet kell mindenhova elküldeni, hanem mindig azt kell írni, (állásinterjún mondani) amit hallani akarnak!
(Pl. miért te vagy nekik a legjobb) mosolyogj...
A CV-dbe írd valahogy, hogy mindig volt valami munkád, azt alapból nem csípik, ha valaki évekig nem csinált semmit. Kamuzhatsz is, de legyen hihető. Ha papírt kérnek, mondd, hogy fekete meló volt.
3. vedd "kalandnak" (könnyedén) az állásinterjút, (főleg, amíg nem vagy anyagilag rászorulva - nem lesz mindig így, és jó az előtakarékosság!!!)
Próbálj keresni álláskeresési tréninget (talán a munkaügyi központban van hirdetve.
ha hasznos voltam, kérek egy zöld pacsit! :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!