Tudom hogy nem tudtok segíteni, vagyis valószínűleg nem. Nem is megoldást várok inkább csak az elkeseredetségemet akarom kiirni magamból. Van egy lányom, 24 éves. Több mint egy éve munkát keres kevés sikerrel, kereskedelmi eladó végzetsége van. Tavaly december elején végre sikerült munkát találnia az egyik élelmiszer láncnál. Nekem volt egy félelmem hogy csak szezonra a karácsonyi hajtásra keresnek embert, de ő reménykedett hogy nem.Nagyon boldog volt hogy dolgozhat, de közben rettegett hogy nem fog megfeleni. Tette amit mondanak, kerülte a haverkodást, konfliktust. Egy hete, jan 23-án elküldték azokkal együtt akikiet még akkor vele együtt felvettek. A lányom összetört, nem érti mit csinált rosszúl, mivel természetesen magyarázat nem volt, csak annyi nem felelsz meg! Hogy lehet emberekkel ilyet tenni? Miért nem lehetett azt mondani szezonra kellesz? Akkor is elválalják, mert kell a munka, pénz. De igy csak összetörik őket, elveszik az önbizalmukat, lelkesedésüket. Most megint keres, de egyre kevesebb a lelkesedése, önbecsülése. Pedig nem szeretne mást csak dolgozni, élni. Ahogy sokan mások is.
2014. jan. 30. 06:50
1/9 anonim válasza:
Te most az anyja/apja vagy igaz!? Felnőtt emberként ennyire rácsodálkozol még a világra? Úgy csinálsz mintha nem ez ment volna eddig is. Nem egyedi az esete, velem is megcsinálták már ezt nem egyszer. A lányod is felnőtt már 24 évesen és nem kellene ilyen dolgon ennyire megzuhannia. Menni kell tovább és keresni. Ha elküldték, majd lesz másik.
2014. jan. 30. 07:38
2/9 anonim válasza:
én mit szóljak? 19 évig dolgoztam egy multinál, szültem 2 gyereket, még nem is volt 3 a kisebbik, amikor kirúgtak. 2 gyerekkel már nem számítok jó munkaerőnek... pedig 1,5 év alatt "letudtam" a 2 gyerekszülést, nem maradtam otthon 6 évig velük...
2014. jan. 30. 07:50
3/9 A kérdező kommentje:
Ok igazatok van, naív vagyok még mindíg rácsodálkozok a lelketlenségre. A gond az lesz ha ez már nem tud meglepni, ha el tudom fogadni:-\
2014. jan. 30. 08:01
4/9 anonim válasza:
:( szemét világban élünk...
2014. jan. 30. 08:56
5/9 anonim válasza:
Teljesen megértelek, és hasonló helyzetben nekem is pocsékul esne, pont az indoklás miatt. (Nyilván ha azt írták volna, hogy csak egy szezonra kellenek, jóval kevesebb és komolytalanabb jelentkező lett volna.)
Lányodnak csak azt tudom tanácsolni, hogy emiatt ne törjön össze, a hiba nem benne volt, ő nem csinált rosszul semmit, csak egyszerűen eddig volt a plusz eladókra szükség. Elküldeni meg nyilván nem azokat fogják, akik már 10 éve ott dolgoznak, még ha az újonc akár jobban is dolgozik. Ez így volt eltervezve, szemét dolog, de tovább kell lépni.
Egyébként közös megegyezéssel mondtak fel neki?
2014. jan. 30. 11:02
6/9 A kérdező kommentje:
Igen közös megeggyezés szerepel a papiron.
2014. jan. 30. 11:28
7/9 anonim válasza:
nem kell komolyan venni, folyamatosan keressen munkát, járjon be dolgozni valahova ahol trógerül elvégzi a munkát és kész. a munkáltatók senkit se értékelnek.
interjún mutassa hogy lelkes, egyedülálló nem tervez gyereket, stb cukorsablon.
2014. jan. 30. 12:54
8/9 anonim válasza:
január 6.án felvett egy munkaerő kölcsönző cég gyártósori összeszerelői munkára engem és 7 társamat. 2 nap múlva 4ünknek közölték, hogy ennyi volt, mivel jött a parancs felülről, hogy le kell építeni a társaságot. hozzátenném, hogy én fél nap alatt betanultam, és az első nap végén egyedül minimális hibával, 2.napon szintén egyedül, hiba nélkül dolgoztam időhatáron belül.
Ezek után én már nem lepődöm meg semmin.
2014. jan. 30. 13:02
9/9 A kérdező kommentje:
Baszus, sajnálom:-\
Kitartást mindenkinek, remélem mindenki megtalálja inkább előbb, mint utóbb azt a helyet amire vágyik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!