Mi képezi a nyugdíjárulék alapját képező jövedelmet?
Megint én. Minden járulékot és adót a bruttó bérből vonnak. Ez lesz a járulék alapot képező jövedelem. Így lesz belőle netto.
A minimálbér 98 ezer ft volt tavaly most 101. Ebből vonnak: 10%, 3+4% és 1,5% járulékot és 16% szja-t. De minimál bér csak feor 9es munkakörre adható. A többire a garantált bérminimumot kell adnia ami az idén 118 ezer brutto.
Előre is köszi!
Fordász vállalkozóról van szó. A kérdés arra irányulna hogy miből fogják számítani a nyugdíjat , a ~ 110 e havi bejelentett bruttó jövedelméből , vagy a ~80e netto keresetéből. Szóval hogy mi képezi a nyugdíjszámítás alapját.?
Ha pl 40 év után abbahagyja akkor minek a 66% a lesz a nyugdíj mert ugye csak 50 év után jár a 100% a legujabb törvény szerint.
Még egy kérdésem lenne ha értesz hozzá hogy ha öregségi életkor alatt elmegy erre a 66% os nyavajára akkor az élete végéig annyi marad vagy ha eléri az öregségi nyug kort akkor onnantól már 100% ? Lehet hogy ez elég naív kérdés volt de nekünk nem tiszta.
Magyarul élete végéig az a pénz jár amit 40 évre kiszámoltak?
Egyébként meg nem 80 csak 66% 2013 tól!
Mondjuk most nem értem hogy kinek van igaza mert az első valami bruttó ra mondta te meg a nettóra mondod .
Mi képezi a nyugdíjalapot?
Első vagyok. Most komolyan kiakarod számolni a nyugdíjad? Menj be a nyufigba és kérj kalkulációt.
A járulékalapot képező jövedelem mindig a bruttó bér. A bruttó bérből vonnak minden adót és járulékot. Ha utána akarsz nézni: HVG TB különszámot tudom ajánlani, vagy az Adókódex tb számát.
Éb bérszàm fejtő vagyok. Nyugdíjt is programmal számolnak de rengeteg adat kell hozzà. Nem fogod tudni kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!