Honnan van pénzük ezeknek az embereknek?
Nem keresek rosszul magyar átlagban, mégis ledöbbenek, ki veszik meg az 25-50 milliós házakat amiket árulnak országszerte?
Ki nem szenved válságtól?
Kinek megy az üzlet akármilyen gazdasági környezetben?
Röviden: Ki a Jani akár fúj a szél, akár havazik?
Aki nem az iskolapadot koptatta, hanem megtanult lopni, csalni hazudni, átgázolni másokon és jól helyezkedni.
Engem mondjuk nem igazán érdekel, én ilyen gazdagságra sosem vágytam. Inkább élek egy normál életet a középosztályban tisztességesen, mint egy gazdag sznob képmutatót. Sose vonzott az a világ, ezért se nem irigylem, se nem sajnálom tőlük. Mindenki úgy él ahogy tud és ahogy akar.
Egész addig, amíg közvetlen módon nem hat ki az én életemre.
25milliós ház az nem is számít drágának, itt nálunk az utca végén árulnak egy 80négyzetméteres földszinteset(pont elég egy családnak) egy 120négyzetméteres kerttel, van fűtés/ablakok/nyílászárók, rendesen van szigetelve és a tető rendbe van téve s itt véget is érnek az extrák, ez kerül 20millába(Budapesten), ha hitelre veszik 23-25-be.
Barátnőmmel azt számolgattuk hogy ketten összetudnánk gyűjteni annyit 5 év alatt hogy hasonlóra kapjunk lakáshitelt, akkor már a mienk lehetne és 15-20év alatt tudnánk törleszteni pedig nem érzem hogy túl sokat keresnénk. Barátnőm nemzetközi fuvarcégnél telefonokat kezel, én meg egyik partnercégnél ellenőrzöm az áruk minőségét és utánajárok ha valami nem stimmel.
A "lopni-csalni-hazudni" talán túlzás, de a másokon átgázolás mindenképpen benne van a pakliban szerintem is. De az sem csinálja minden gazdag ember.
Másik része, hogy kinek mi a gazdagság? :)
Nekem pl már az gazdagságnak számítana, ha nyáron oda mehetnék el nyaralni átlagos körülmények közé, ahová akarok, nem pedig ahová a pénzem alapján tudok. Ha nem az árak, hanem az úticélok alapján nézegethetném a katalógusokat :)
Viszont! Van aki annak is örülne, ha egyáltalán nézegethetne katalógusokat.
Szóval az átgázolást én az olyan emberekre értem, mint pl Demján vagy Csányi. A hozzájuk hasonló vagyont nem lehet felhalmozni anélkül, hogy az másnak ne "fájjon". Azt látom, hogy mindig mindenki terjeszkedni akar, minden áron. Így pedig szépen letapossák egymást mind a cégek, mind az őket működtető emberek. Akinek kevesebb gátlása van, az könnyebben képes akár tönkretenni másik embereket, nekik mindegy, hogy válság van-e.
Ez nem az irigységről szól. Nyilván egy idősebb házaspárnak van jó esetben lakása, de pl. a fiatalokkal mi van?
Nem egy fiatalt látok luxusautókban furikázni.
igen, ez engem is gondolkodóba ejt, mikor huszonéves kis nyikhajok olyan verdákkal csapatnak a körúton, amik többet érnek mint a lakásom 2x...
vagy nagyon jól csalnak adót, vagy drogot árulnak.
ebből a kettőből lehet ma az embernek pofátlan méretű vagyona. aki talpig tisztességes, annak meg marad az átlagos élet.
ezt minden proliskodás nélkül mondom, de: lehet hogy én még boldogabb is vagyok mint ők, hiszen egy horvátországi nyaralás is teljesen boldoggá tud tenni, az ennél nagyobb dolgok meg egyenesen extázisba ejtenek, viszont ezeknek a kis milliomosoknak mi marad? egy idő után eljutsz arra a szintre ahonnan nincs feljebb, és hopp, hirtelen nagyon üresnek tűnik a legjobb dolog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!