Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » KÖZMUNKA JOGTALANSÁG! Munkaügy...

KÖZMUNKA JOGTALANSÁG! Munkaügyi bíróságra menjek, vagy az ombudsmanhoz forduljak? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Egy közintézménynél dolgoztam hosszú évekig közalkalmazottként, ahonnét leépítés miatt elküldtek. 6 hónap munkanélküliség után visszavettek uabba a munkakörbe uabba a beosztásba 9 hónapra 6 órás közmunkásnak. Mikor letelt, elküldtek. 3 hónap után ismét visszavettek 6 órásnak 5 hónapra. Mikot letelt, megtartottak szerzödéssel. Augusztus óta havonta hosszabbítgatják de ez sima szerzödés tehát nem közmunka. (ez már csak 4 òrás) A munkámat nagyon szerettem mindig is, és ugye s fönököm is ismetem 10 éve. Többször megkérdeztem hogy miért nem vesznek vissza állományba? A válasz: a polgmester dönt mindenröl! (? az jobban tudja hogy kik alkalmasak az intézményben való feladatokra mint a fönök?) És hogy nem lesz közmunka. Nos pár napja megtudtam hogy felvettek két 8 órás közmunkást! Az én szerzödésem most jár le, még mindig nem tudom hogy mi lesz velem? Nagyon felhúztam magam azon hogy nekem össze vissza hazudnak, mindenre az van mondva hogy nem rajta (fönök) mulik a dolog hanem a polgmesteren. (aki természetesen fideszes) Magyarán a gönököm úgy ugrál ahogy fütyülnek neki.Én összesen 10 éve dolgozom itt, engem szivatnak közmunka szerzödéssel (6 órással) vagy pedig havonta hosszabbított 4 órás szerzödéssel, és ha fel sem vesznek akkor is mi az hogy hazudnak hogy nincs közmunka, amikor két 8 órást vettek fel? Úgy érzem hogy ez enyhén szólva jogtalan rám nézve emberileg és munkaügyileg is. Kivàncsi volnék hogy a fõnököm felvállalná-e azt nyilvánosan hogy nem ö, hanem a polgmester határozza meg hogy kik dolgozhatnak az intézményben, még akkor is ha alkalmatlanok a munkára, és emiatt veszélybe sodorják az intézmény hírét.Kihez forduljak? Munkaügyi bíróságra, vagy az ombudszmannhoz? Ti mit tennétek?
2013. nov. 24. 07:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok munkanélküli? Havonta hosszabbítanak. De az van hogy a hosszabbítás is a polgmesteren mulik hogy engedélyezi-e? Augusztus óta havi szerzödésekkel vagyok.
2013. nov. 24. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Hat hogy a pcsaba lennel munkanelkuli, ha van munkád???
2013. nov. 24. 09:28
 13/17 A kérdező kommentje:
Semmi mást nem tettek csak kihasználták a rutinom és a munkaszeretetem.
2013. nov. 24. 09:29
 14/17 A kérdező kommentje:
Nos, a közmunka után azt mondták a köv közmunka kezdetéig felvesznek egy hónapra 4 órás szerzödéssel majd utána visszavesznek közmunkára. Nem én találtam ki, ezt mondták!
2013. nov. 24. 09:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Mondták-mondták. Mondani BÁRMIT lehet, a levegő elbírja. Semmit sem számít, hogy mit mondanak, egyedül az számít, ami le van írva. Bár... sokszor, sokaknak még az sem.
2013. nov. 24. 10:01
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is tudnék szépeket mesélni ám...

Sajnos ilyen világban élünk. Egy közintézmény esetében bizony a végső szó nem a főnöké, hanem a fenntartóé. A fenntartó pedig általában nem a munkavégzés minősége alapján dönt, hanem egyéni szimpátia alapján. A főnök meg ugyan ellenkezhet a fenntartóval, de akkor félő, hogy sokáig nem lesz ott főnök.

Munkajogilag meg sajnos nem történt jogellenes cselekedet.

Az, hogy szóban a főnököd mit mondott, jogilag semmit nem ér. (Ráadásul lehet, hogy ő csak a polgármester szavait ismételte.)

Esetleg ha nyilvánosságot akarsz, a "munkahelyi terror" blogra írhatsz... [link] de sokra ezzel sem mész.

2013. nov. 24. 12:42
 17/17 A kérdező kommentje:
Elég szomorú hogy ennyit érnek a becsületesen dolgozó emberek. Utolsó, ha van tapasztalatod, mesélj kérlek.
2013. nov. 24. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!