Ilyen esetben jogos -e az oktatásügyi ombudsmanhoz fordulni?
Pár hónappal ez elött, megkaptam az egyéni haladási ütemtervet.Érettségi elött állok és az egyik tantárgyból a jegyek és az óraszám hiánya miatt nem tudnak értékelni.
Na most az egyéni szerintem feljogosít, hogy osztályozó vizsgát tehessek, de a tanárom nem igazán támogatja ezt az ötletet... Segítsetek! Köszi!
mennyit,és miért hiányoztál olyan sokat,hogy nem tudnak értékelni??
Én régen jártam iskolába(20 éve) de ha valaki a hiányzásai miatt nem tudtak értékelni,meg a rossz jegyei miatt,azt megbuktatták..Így mehetett pótvizsgázni,vagy új évet ismételhet.
Nem értek hozzá,de ha az iskola tudott arról hogy magántanuló vagy,akkor az iskolának nem kellett volna bizonyos időközönként behívni téged vizsgáztatni,feleltetni?Így meg lennének a jegyeid is,és a magán tanulói viszonynál másképp van az óraszám is nem??
Csak azért kérdezem,mert az unokahúgom is magántanuló volt,de ő neki havonta menni kellett a suliba felelni,vagy dolgozatot írni..Így értékelték a tudását..Neki nem voltak ilyen gondjai..
Zavaros.
Ha magántanuló vagy, mindenképpen osztályzóvizsgát kell tenni, viszont akkor nem számít, mennyit hiányoztál.
Az ombudsmanhoz bármikor fordulhatsz, legfeljebb visszaír, hogy ez nem az ő hatásköre. Arra ne számíts, hogy postafordultával megoldja a problémádat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!