Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ciki, ha még nem dolgozom?

Ciki, ha még nem dolgozom?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok,és mechatronikai technikus képzésre járok(első év a kettőből). Emellett munkát kéne vállalnom?

Annó,még nyáron bátyám megpendítette a húrt,hogy ilyen idősen illik már valamilyen munkát vállalni,ő is dolgozott már a technikum alatt(-az igaz,de ő rendszergazdának tanult,és kb délig volt iskolába,ami sokkal több szabadidővel járt...)

Nektek mi a véleményetek erről?Annyi hátrányom van ezzel kapcsolatban,hogy az eddigi 4 évben nem gépészetet tanultam.

2013. okt. 9. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Menjél el valami beugrósnak. Az se baj ha nem vág a profilodba. Jót tesz az a léleknek mikor arra gondolsz hogy van annál rosszabb amit csinálsz.

Én is voltam már minden csak akasztott ember nem. És fogtam a fejem ennyit tanulni ezért a munkáért??

2013. okt. 9. 17:11
 2/9 anonim válasza:
88%

Nekem a szüleim azt mondták, hogy ha betöltöm a 16-ot munkát kell vállalnom. Ha nem, akkor nem lesz miből megvennem amit szeretnék. Azóta dolgoztam McDonald's-ban,barkácsáruházban, drogériában, külföldön... és most egy bankban vagyok gyakornok. Szerintem akármennyire is fárasztó és nehéz iskola mellett dolgozni, nagyon sokat lehet tanulni belőle. Most nagyon meg vannak velem elégedve, és óriási nagy előnyöm van azokkal szemben, akik még soha nem dolgoztak. Ha megkapom a diplomám, remélhetőleg teljes állásban dolgozhatok ott. De ha még sem, akkor ennyi tapasztalattal nem lesz nehéz máshova menni :)

10-15 órát vagyok suliban és 20-25 órát dolgozok (egy héten), emellett naponta kb 4 órát töltök utazással. Nem tudom, hogy mennyit kell a suliban lenned, de 10-15 órát biztosan dolgozhatnál (hát még ha hétvégén is lenne rá lehetőséged).

20/L

2013. okt. 9. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tanulsz annyira nem, mivel nem csak a suliba tanulsz gondolom hanem otthon is. Bár egy alkalmi munka szerintem mindig jól jöhet diákként én is szóró lapoztam, meg minden, amikor már jogsim is volt időnként étel futárkodtam is céges autóval, az jó volt mert csak 10-13 ig volt munka pedig 21:00 ig volt munkaidőm de amikor nem volt meló addig hazajöhettem és ha hívtak hogy dolog van akkor mentem vissza. Nekem bejött ez a része de nem tartott sokáig mert csak helyettes voltam.

A munkahelyemen gépkezelő voltam, de nincs annyi megrendelés így átraktak csarnok takarítónak, ami ugyanazzal a pénzzel jár de őszintén szólva nem kell annyit dolgoznom azért a pénzért. Igaz hogy ez a pénz nem a legjobb de a semminél így is több plusz a folyamatos műszak helyett csak 2 műszakom lett, és a hétvégéim is szabadok amikor tudok vállalni alkalmit és maszekolni is eltudok menni, így azért ha azt veszem elég jól megéri. Mellette meg levelezőre járok, tanulni is. Mivel még 23 éves vagyok plusz a barátnőm is most végzős a gimiben így nagyon nem kell még saját magam eltartani mert szüleimnél élek, igaz külön lakrészbe de olcsó a rezsi kajából jól kijövök plusz a munkahelyemen jár ebéd is amit általában haza hordok mert amikor adják még nem vagyok éhes így végül elég jól megvagyok és most építgetem a jövőmet mert ha családalapításra kerül a sor akkor azért álljak úgy anyagilag is meg olyan munkám is legyen amivel lehetőleg tartósabb jövőt biztosíthatok.

2013. okt. 9. 17:17
 4/9 Kései Sirató ***** válasza:

Ha nappali tagozaton tanulsz, akkor senki nem várhatja el, hogy dolgozz, főleg, ha a tanulás róvására menne.

Ha levelezőn, akkor nyilván sokkal több a szabadidőd, akkor dolgozhatnál valami részmunkaidős munkát..

Nyári vakációban 1-2 hónapot is melózhatsz, pl egy strandon, vagy étteremben, stb..

Mindenesetre az első a tanulás legyen, míg be nem fejezed!

2013. okt. 9. 17:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Heti 32 órám van jelenleg,némelyik elég húzós-az alapok nélkül.Az a baj,hogy teljesen még nem indultak be a dolgok,így nem tudom besaccolni,hogy mennyit kell majd tanulni délutánonként.Ez a legfőbb gondom,hogy a tanulást és a munkát nehéz lenne összeegyeztetni.

Köszi az eddigi válaszokat!

2013. okt. 9. 17:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Ui.:

Nappali tagozatos vagyok; nyáron kötelező 4 hét gyakorlatom lesz.

2013. okt. 9. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elmenned dolgozni,én már 20 évesen dolgoztam egyetem mellett,igaz sokat csúsztam nagyon,de nekem van 4év szakmai tapasztalatom már szakmámban(IT),plusz mellette még 2 év munkatapasztalat,tehát ha végzek én majd megyek nettó 600-ért mások meg max 300-ért ha felveszik szakmai tapasztalat nélkül,úgyhogy érdemes menj el dolgozni suli mellett heti minimum 25 órában de inkább 30-ban,kemény lesz,alvást felejtsd el,barátnőt felejtsd el,bulizást is mindent csak hétvégén.
2013. okt. 9. 17:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Iskola mellett szerintem a heti 30 óra munka+ alváshiány túlzás lenne.Úgy egyáltalán nem maradna semmire se idő.Amit én gondolok,az olyan heti 3 napon valamennyi óra(nem 8 óra),+ a hétvége.
2013. okt. 9. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgyis jó,de legyen meg a minimum 25 óra hidd el,nagyon kell a szakmai tapasztalat,néha én is kivagyok néha elájulok de akkor is menni és csinálni kell keményen,amíg bírja az ember,mert ebből lesz az eredmény.

Akkor vállalj plusz melót hétvégén is,de igyekezz szakmában dolgozni minnél előbb.

2013. okt. 9. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!