Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Köztisztviselői törvényben...

Köztisztviselői törvényben jártas valaki?

Figyelt kérdés

Van a Ktv-ben arra jogszabály, hogy a 3 éve alatti gyereket nevelő anyákat vagy a gyerekét egyedül nevelő anyákat nem lehet 2 műszakba tenni az egy műszakból?

1 műszakos munkarendben dolgozom már 13 éve közigazgatásban, most áttenének kormányablakba, ami 2 műszak lesz. Egy 3 év alatti gyermekem van, az óvoda fél 5-ig van nyitva. Nem tudom, megoldani a délutáni műszakban a gyerek elhozatalát.

Van erre valami jogszabály? Mit csináljak?

2013. szept. 24. 15:14
 1/2 anonim ***** válasza:

(Ktv. már nincs, helyette közszolgálati törvény van)

De ide amúgy a Munka törvénykönyvét kell alkalmazni, mert e tekintetben nincs a közszolgákra speciális szabály.

Mt. 113. § (1)-(2) bekezdés alapján csak a hozzájárulásoddal lehetne így foglalkoztatni (ha egyedülálló szülőként neveled a gyermeket).

2013. szept. 24. 22:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Ja,igen,nincs ktv. Ez valahogy berögződött.

A munka tv tudom,csak gondoltam,hátha van ránk speciális szabály. Köszi a megerősítést.

2013. szept. 25. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!