Még sincs a törvényben megszabva hogy a felsőoktatásban tanulóknak a szakmai gyakorlatuk alatt mennyi lehet a fizetése?
Amikor én voltam szakmai gyakorlaton - két éve, önkormányzatnál - akkor mutatta a HR-es hogy ő bárhogyan akarna nem adhat nekem többet heti 11.400 Ft-nál, még valami törvényt is mutatott nekem ahol ez le volt írva.
Akkor mégis hogy kereshet a minisztériumban egy egyetemista gyakornok havi több mint 200 ezret bruttóban????
Úgy tudom a 6 hetes gyakorlatra nem kötelező fizetést adni, hosszabb munka esetén viszont már kell legalább minimálbért.
Felső határ szerintem nincs.
Az utóbbi években annyi változott, hogy már a diákmunka is adóköteles.
Ösztöndíjas foglalkoztatás esetén a minimálbérig adómentes, de ott sincs felső határ a juttatásokra.
Az, amiről a HR-es beszélt, az a minimum. Ez ma kb 60e huf. tényleg van törvény, de az nem a maximumot, hanem a minimumot szabja meg. Mindenesetre sokan ingyen mennek, azonban az nem törvényes.
Mindig az aktuális minimálbér 15%-a hetente, legalábbis a törvény szerint ahogy én tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!