Munka kérdés! Veletek is előfordult már?!
10es válaszoló ahogy leirtad az teljesen ugyanúgy van,de ezt se értem én se állandóan ezt hallom ó majd kinnt jobb lessz megmittudom én,aztán fizu után kifizet mindent,vesz magának kaját eztazt és félrerakni nem igazán tud,mert senki nem milliókat keres,és a honvágy,a család ,barátok,barátnő (feleség) meg nagyon hiányzik és nem valami barátságos a kinn ti német légtér....
Ja és ez egy akkora ökörség,igen jól fogalmaztad meg,nem tudom angoloknál hogy van de a németeknél te hiába mész ki mosogatni,a németek a soha az életbe nemfognak téged előléptetni konyhafőnöknek (de még szakácsnak se) mert amíg a világ a világ,a német nemfog kicseszni a saját állampolgáraival hogy egy "bevándorló"-t feljebb emel a ranglétrán,na ilyen soha nem lesz legalábbis a németeknél....
10es vagyok.
7es válaszoló történetét megmosolyogtam. Érettségivel konyha főnök?! majd manangere?! Azért ez már álomnak is túl szép lenne. De ha igaz akkor le a kalappal.
Azért gondolkodjunk már reálisan. Senki nem a pénze ellensége. Itt Magyarországon is rettentő nehéz a hierarchián feljebb lépni magyarként!!(a romák nem bevándorlók mégis meg lehet nézni, hogy mennyi vezető pozíciót betöltő van köztük pedig van köztük akinek szakmája van és a társadalmi elvárások szerint él de mindhiába)
Több ismerősöm ment ki mosogatni meg takarítani. Tervezték, hogy kimennek kb 3 évre össze szedik magukat(házra meg stb.) majd vígan haza jönnek. 1 éve után haza jöttek lefogyva és a számításaikhoz képest töredék megtakarítással.
Sőt, mondok jobbat. Magyarok kimentek dolgozni és a munkás szállón a romának megfenyegették őket a fizetésük egy részét el is vették...
A moslék fókusz is azt nyomatja, hogy úúúú magyarok mekkora karriert építettek külföldön(bemutatnak 1-2 embert) de sajnos ebből van a kevesebb. Ugyan úgy ott is vannak koldusok meg szegények sőt hihetetlennek hangzik de munka nélküliek is vannak. Ugyan úgy ott is a munkásnak kuss a neve mint itthon.
Tény és való, hogy többet lehet kint keresni és aki tud spórolni az évek alatt össze tud egy tetemes összeget rakni de ingyen semmit nem adnak sehol se.
Anglia, Írország valamennyivel különb mint Németország de a lényeg, hogy külföldit mindenhol a lehető legkevesebbért foglalkoztatják(főleg ha nincs szakmája vagy csak szakmunkás papírral rendelkezik)
Amúgy én is CNC-s vagyok. Ismerősöm mondhatni profi cnc-s. Pár éve kiment és hiába a tudás nem jöttek be a számítási. Most megint kiment szerencsét próbálni. Pedig ő a szakmájában dolgozott nem mosogatott.
Az a probléma, hogy a média befolyásolja az embereket. Nyomatja, hogy mekkora lehetőség meg pénz vár ránk nyugaton. Ezt az emberek készpénznek is veszik és nem veszik a fáradtságot, hogy pl. interneten utána nézzenek vagy más tapasztalataikról kérdezzenek.
Nem igazán, mert akim kint van, az nem beszél velem... :(
Lehet olyan jól megy nekik, elfelejtették honnan is mentek ki valamikor...
Jó régi kérdés, van még aki ide írt, és itt is van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!