Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van értelme iskolát végezni...

Van értelme iskolát végezni meg szakmákat tanulni?

Figyelt kérdés
1,5 év munka nélküliség alatt rájöttem hogy fölöslegesen jártam iskolában , fölöslegesen tettem le a szakmákat.Hiában van az embernek érettségie,diplomája,szakmája mégis nincsen munkája.Érettségi,diploma,szakmák,ezekkel ki lehet törölni a fenekedet, már annyit érnek mint egy wc papír.Hiában van érettségim,szakmám egy .... munkát nem kapok.Legprimitiv munkára jelentkeztem ahol 8 általános kérnek és nem vettek fel!Jobban jártam volna csak 8 általános végeztem el volna.Mai világban az iskola annyit ér hogy meg tanuljál írni,olvasni és kész.Az fáj a legjobban hogy gyerekkorom óta ezt halottam hogy TANULJ SOKAT MERT LESZ MUNKÁD.Mi van most, sokat tanultam és nincsen munkám.Hát ez van emberek fölöslegesen tettem le az érettségit meg szakmákat.:/ Van értelme iskolát végezni meg szakmákat tanulni a mai világban?

2013. szept. 5. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogyne lenne, de olyan szakmát kell tanulni, amire szükség is van, nem olyat, amivel nem lehet elhelyezkedni.
2013. szept. 5. 21:51
 2/10 A kérdező kommentje:
1:1 olyan szakmákat tanultam amivel ellehetne helyezkedni, abbol van is sok munka lehetőség csak nem vesznek fel.:/
2013. szept. 5. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Ugyan áruld már el, MILYEN szakmákat tettél le? Mert az érettségivel azért eléggé gondok lehetnek, ha ilyet le tudsz írni "érettségie", mert ugye ezt így kellene írni: érettségije!!!
2013. szept. 5. 21:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát ha sok munkalehetőség van, és téged egyikre sem vesznek fel, akkor valószínűleg te csinálsz valamit rosszul.
2013. szept. 5. 22:05
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Én most voltam passzív féléven, közben munkát is kerestem és találtam. Én meg arra jöttem rá, hogy be kell fejeznem a tanulást és megszerezni a diplomát, mert csak azzal megyek valamire és csak azzal juthatok többre. Úgyhogy most megint megyek nappalira, pedig elegem van már az iskolapadból és szerettem a munkám.

Az írásod alapján én valami szakközepes fodrásztanulónak tippellek, de szólj, ha nem így van. Mert az nem szakma.

2013. szept. 5. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a személyiségedel van baj nem a végzettségedel.
2013. szept. 5. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Így, hogy van végzettséged, eddig(!) nem vettek fel sehova.

Ha egyáltalán nem lenne, a büdös életben(!) nem vennének fel sehova. Ez a különbség. Hogy megadod-e magadnak a lehetőséget, vagy nem tanulsz és tróger leszel. Te az előbbi mellett döntöttél, helyesen.

Mikor azt mondják, nagy a munkanélküliség, az azt jelenti, hogy egyetlen munkalehetőségre extrém esetben akár 100 fölötti jelentkező is akad. Ezt ne magyarázzam már valakinek, akinek érettségije van...

Egyértelmű, hogy nem könnyű munkát találni, 100 jelentkező az kiba. nagy versenyt jelent, lehetséges, hogy az önéletrajzodban vannak olyan hibák, hogy a munkáltató kapásból félrehajítja.

Ezért nem találsz munkát. Lehet azt mondani, hogy sz.r az élet, meg b...a meg a kormány, meg a világ, meg az univerzum, de mégis mit tettél volna másképp? Suli helyett füveztél volna, meg graffitiznél? Előrébb lennél vele?

2013. szept. 6. 09:11
 8/10 anonim válasza:
Mily a szakmád?????? MOND MÁR EL!!!!
2013. szept. 6. 14:35
 9/10 anonim ***** válasza:

van értelme, mert igy több esélyed van, hogy neked megfelelő munkát találj. :)

ha nem tanultál volna, most azon keseregnél hogy, "miért nem tanultam fiatalon, amikor lehetett volna, legalább kaphatnék valamilyen munkát"

és mellesleg a tanultakkal is gazdagodtál, tehát a személyiséged kialakitásában is segitett.

2013. szept. 6. 15:03
 10/10 anonim válasza:

A felfogásod rossz. Tanulni a tudásért kell, NEM a munkáért vagy a pénzért.

A megszerzett tudásból lehet majd tőkét kovácsolni.

2013. szept. 8. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!