Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak engem idegesitenek a...

Csak engem idegesitenek a cigányok?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam fajgyülölö, de egyszerüen amit megengednek maguknak, több a soknál. Olvastam egy cikket hogy egy nő iskolában tanit elsös gyerekeket, 20föböl kb 3-4 magyar a többi cigány. Káromkodnak, piszkosak, büdösek, bántják a többi gyereket, de a tanár semmitnem szolhat, mivel ehhez neki semmi köze nincsen.

Szülnek világgá, vállalnak 6-7 gyereket, gondolom a segély miatt. Hallottam hogy beakarják vezetni, hogy alálehet irni valamilyen papirt hogy ha gyermeket vállalunk kapjunk 2 millio ftot...belegondolva jobban fognak szaporodni mint ez elött.

Egyszerüen felnem tudom fogni, hogy ezt hogy lehet nekik megengedni. Kisebbség?!? ugyan, többen vannak már mint mi. A buszra felszállva hangosan üvöltöznek hogy büdös magyarok, takarodjatok az utbol, cigányozzák egymást, de ha mi mondanánk hogy cigányok, kb családdal jönnének kinyirni minket.

A szomszéd utcánkban van 3 cigány ház, hétvégén este fél1ig bömbölt a zene, becsukott ablakoknál lehetett hallani(még 2-3 utcával arrébb is) és a szomoru hogy senki nem mer rájuk szolni, (nem csak a zene miatt hanem ugy az életben is..buszon,iskolában stb) mert félnek tölük, mivel némelyik undorito agressziv fajta. Tényleg nem voltam soha ilyen cigány ellenes mint most, de egyszerüen kb hányok tölük.

2013. júl. 8. 14:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggodj engem is,

én nem vok rasszista, semmi, van roma barátom, normális, dolgozik, végzettsége van, ő is fel van háborodva h a hülyék miatt általánosítanak.. neki a szókincse nem a "d..lj meg" meg a "legyél r.kos beteg"-ben merül ki. Sajnos ritka az ilyen.... Nekem is volt dolgom már bolond cigánnyal, pl. ahova iskolába jártam ott volt egy csaj aki engem folyamat terrorizált lelkileg, testileg, ha rászóltam intelligensen a családjával fenyített. Undorító és agresszív volt, meg irigy is.. Aztán kiesett az iskolából mert 15 évesen terhes lett nem csak onnét, de a városból is eltakaritotta magát.. Nemrég meg igy nem tudom hány év után a facebookon is betalált elkezdett nekem csúnyákat irni h megkeres meg h rámgyujtja a házat, stb... Pedig én nem hallottam róla semmit sem.. Aztán meg volt h este fél 10kor mentem haza 100 Ft miatt kötött belém egy cigó, de el tudtam küldeni szerencsére, kés meg gázspré van nálam mindig most már ill sokat nézek önvédelmi oktatófilmeket is... De tény h tehetetlenek vagyunk, sok magyar már a föld alatt fekszik miattuk. N/24

2013. júl. 9. 12:14
 22/30 anonim ***** válasza:

Aki azt írta, hogy mindenki dolgozna náluk, de nincs mit meg hol, annak üzenném; bizonyára faluban laksz, vagyis van valamekkora kerted. Mingyárt foghatsz kapát, és csinálhatsz egy zöldségeskertet. Ha van a közelben füves terület, ahol lehet legeltetni, vagy legalább kaszálni, és a kertedben van elég hely, akkor mingyárt lehet néhány nyulad, kecskéd, birkád, esetleg tehened. Tessék, maáris nem kell kajára költeni, max kenyérre, lisztre. Ha pedig az egész falu összefog, akkor teljesen önállóak lehettek. (Létezik ilyen falu, ökofalu, nézz utána) Nem csak sírni lehet, hanem cselekedni is. Ok, ebből nem lesz szuper autód, meg 60 öltönyöd, de megélsz, és a gyereked is fel tudod nevelni. Diplomázni így valóban nehezebb, de mivel még meg se született, ezen ráérsz problémázni, addig bármi megtörténhet.

Na erre kéne rávenni az ingyenélőket is, de sajnos kétlem, hogy túl sokan ragadnának ásót, kapát, pedig nem szégyen az. Ennél is rosszabb, ha elveszik attól, aki ezt megcsinálja...

2013. júl. 10. 11:10
 23/30 Justicar ***** válasza:

Már nem azért, de honnan veszed, hogy a kertes ház együtt jár a füves területtel? Nálunk az udvar legalább 80%-a le van betonozva, a többi helyen pedig virágok és pár tuja fa van.

Meg szerinted egy tehén mennyit eszik?

Városi vagy, ugye?

2013. júl. 10. 12:48
 24/30 anonim ***** válasza:
Minden értelmes embert akiknak vannnak cigányok emlékei idegesitenek! Én még csak 20 éves vagyok de már utálom őket! Már az Iskolába megtapasztalja az ember a rajságot a cigány terrort! Nem hogy a való életbe!
2013. júl. 11. 12:26
 25/30 anonim ***** válasza:
23: Na a cigányoknál meg nem beton meg pár tuja van virágokkal, hanem szeméttelep.
2013. júl. 11. 12:28
 26/30 anonim ***** válasza:
Justicar, azért írtam feltételes módban. Amúgy vidéki vagyok, és nagy kertünk van, állatokkal, gyümölcsfákkal, de ha nem lenne munkahelyünk, vagyis lenne időnk, én tuti beültetném zöldséggel is... amúgy meg minek egy kertet lebetonozni?
2013. júl. 12. 11:45
 27/30 Justicar ***** válasza:
Autó, kell egy hely ahová ki lehet ülni, esetleg bulit tartani, műhely, bicikli tároló.:D
2013. júl. 12. 13:45
 28/30 Neuhauser László ***** válasza:

Elmondom, engem azért nem vesznek fel közmunkára, mert magyar vagyok!!

A cigányok után SOKKALTA több támogatást kapnak az önkormányzatok..

Tavaly voltam közmunkán, amt végeztem is rendesen, bár igaz, hogy nem volt kedvem hozzá...

Hogy miért nincs munkamorál??

Egyszerű a válasz: Számadatok

Közmunkás (Napi 8 óra) bére 2009 - ben BRUTTÓ 71.500 / NETTÓ 57.814 ft

Ugyanezen munkás bére 2012 - ben BRUTTÓ 71.800 (300 - zal több) / NETTÓ ~47.000 (10.000 - rel KEVESEBB!!!)

Tehát, három év alatt nem kevesebb mint TÍZEZER forinttal CSÖKKENT a közmunkások bére!!!

Szoc. segélyt kapok én is, és tudom jól, hogy ez nincs rendjén....

Nem segélyből kell élni, igen ebben van igazság, dolgozni kell, elfogadom

De akkor adjanak RENDES MUNKÁT és RENDES BÉREKET!!!

De se egy normális munkabér, se egy akármire való munkahely (de még másféle se...)

Mellesleg közmunkával az órabér 280 ft (nettó) , idénymunkával/napszámos munkával meg akár 6-700 ft is összeszedhető óránként, tavaly egy hét alatt össze szedtem annyit, amit közmunkával másfél hónap alatt.....

Na EZ az oka, hogy annyi a munkakerülő, egyszerűen hülyék lennének ennyiért dolgozni.....

Mellesleg, visszatérve a cigányságra...

Ha a következő mondatok után raszistának nyilvánítanak, és ez már rasszizmus, akkor felvállalom, hogy rasszista vagyok...

Kezdeném azzal, hogy mi mindent tettem a falu roma közösségéért:

INGYEN jártam DOLGOZNi, segíteni a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökéhez, mert ő maga nem ért a számítógépekhez, és az email - ezéshez..

Na szóva, ő diktált, én meg gépeltem, és utána jártam a pályázati lehetőségeknek, stb stb....

Hozzá teszem, annyira rosszul fogalmazott, hogy a teljes levelet át kellett utólag írnom, minden alkalommal....

Amiket sikerrel intéztem el, 2012 - ben

- Zarándokút Csatkára (Roma kultúrális zarándokút, csatkai búcsú)

- Egy hetes balatoni nyaralás, roma általános iskolás gyerekek részére

- A helyi önkormányzat a Roma N. Önkorm - mal egyetemben pályázott (természetesen ezt is én intéztem el) 30 roma származású foglalkoztatására a közmunka program keretében (Állami támogatás az önkorm. részére) .

- 2 darab benzinmotoros fűnyíróra és 2 darab motoros fűkaszára benyújtott támogatási kérelem, azzal a céllal, hogy a romák ezen eszközöket kölcsön véve a Roma NÖnkormtól a saját területeiket, és a házuk előtt az utcát rendbe tehessék - sikerrel megkapták a támogatást, az eszközökért semmi önrészt nem kellett fizetniük (csak a benzint)

- És még sorolhatnék egyéb, kisebb dolgokat....

És hogy mit kaptam cserébe a roma társadalomtól??

...Hát sok jót nem, rosszat annál inkább:

- Nemegyszer megloptak

- Elhívtak, hogy nézzem meg a gépüket (Sz.gépekkel foglalkozom "maszakként")

- De mikor egy alkatrészt ki kellene fizetni, akkor egyből nincs pénze (közben a boltból többezer ft értékű élelmiszerrel, és cigivel tér haza a testvére/párja/egyéb hozzátartozó)

- Nemegyszer megvertek, és elvették a pénzemet (párszáz ft) és/vagy az élelmiszert (kenyér+margarin+felvágott+nassolnivaló) , illetve egyszer a biciklimet is szétverték, mert ellenkeztem (tönkre ment)

- Egyszer egy roma ki is rabolt (200 ft volt nálam) , és megfenyegetett, hogy adjak neki pénzt (1.500 ft - ot) , vagy megver, és le is fogott... - Ez az ember többek között emiatt is, két és fél év börtönt kapott

- Ez utóbbi miatt is (mert börtönbe juttattam egy cigányt) a mai napig folyamatosan letámadnak a romák, megvernek, stb....

- Egyszer nem értem rá a roma önkorm.nak segíteni, egyből letámadtak, hogy azért mert egy rasszista hadd ne mondjam mi (nem tűrné a monitor és az oldal sem, hogy miket mondtak rám) vagyok, stb...

Ezután kérdem én: EZEKNEK segítsek??? Mikor EZT kapom cserébe???

hát NEM!!! Valamit valamiért!!!

Részemről ennyi

Ha ezzel már rasszista vagyok, akkor felvállalom!

Várom a véleményeket

Ja, és a falu: Kevermes (Békés megyében)

És egy érdekes számadat:

Kevermes lakossága 2011 - ben: ~2.100 fő, ebből roma: ~300 fő

A Roma Nemzetiségi Önorményzat (a segítségemmel) pályázatot írt ki, KIZÁRÓLAG ROMA származásúak megsegítésére, pl. ha valaki kórházi kezelésre szorul, vagy alkalmi anyagi támogatásra van szüksége

Nos, említettem, hogy 2.100 főből 300 vallotta magát romának

Szerintetek hányan jelentkeztek az előbb említett pályázatra?

Nem kevesebben, mint 1.800 - an, nem elírás, EZERNYOLCSZÁZAN!!!!

Nos, amikor segítség kell, akkor egyből cigány? Ha őt bántják, akkor ő cigány és magyar verte meg? De amikor ő bánt másokat, ő lop, akkor ő is magyar?? Hogy van ez???

2013. júl. 12. 23:13
 29/30 Aspartia ***** válasza:

Én sem vagyok fajgyűlölő. Szerintem normális ember nem az. De amit sajnos a cigányok többsége csinál az felháborító. Csak azért, mert ők azt hiszik hogy alanyi jogok nekik mindent lehet.

Ha lecigányozod őket, akkor te rasszista vagy, te ne cigányozzad le őket. De azért nekik csak járjon a segély, mert ők cigányok bazzeg és mindenkinél különbek.

Ha meg kinn Ausztriába lopnak, na akkor magyarok. :D

Szóval ki van ez találva.

Van egy ismerősöm, aki Fehérváron tanít egy nagyon lepukkant középsuliba, pár éve benne is voltak a tévébe, valami késeléses (?) dolog miatt az iskola.

Ez a tanár ismerősöm azt mondta, hogy tartottak neki és a kollégáinak egy előadást arról, hogy még egy két generáció (ami náluk elég gyorsan megy), és a romák többen lesznek mint mi. Általános iskolákban alsó tagozatban ez szerintem már így is van.

Még mielőtt valaki idejönne, hogy jajj hogy általánosítok, meg támadom őket, stb. Előre mondom, hogy bebuktad, mert sajnos az én családomban (élettársi kapcsolat és két gyerek révén) van cigány. És mi tudjuk, hogy milyenek. Kezdetben támogattuk őket, de csak elherdálták és hülyeségre költötték a lóvét. Ennyi.

Persze nem mondom, hogy a magyarok közt nincsenek ilyen emberek, mert sajnos vannak, csak talán nem ilyen túlnyomó többséggel.

2013. júl. 20. 10:57
 30/30 anonim ***** válasza:
Hmm.. azért van 1-2 kivétel.. nem védem őket, de én akiket ismerek (bár csak 3an vannak), normálisak.. bár a magánéletükbe nem látok bele, de ott a szülők dolgoznak, (nem közmunka), az egyik lány már kint van Németbe, orvosként. A másik 2 csaj szintén normális. ők is elitélik az ilyen alja romákat, mert miattuk fognak általánosítani
2013. júl. 20. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!