Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak engem idegesitenek a...

Csak engem idegesitenek a cigányok?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam fajgyülölö, de egyszerüen amit megengednek maguknak, több a soknál. Olvastam egy cikket hogy egy nő iskolában tanit elsös gyerekeket, 20föböl kb 3-4 magyar a többi cigány. Káromkodnak, piszkosak, büdösek, bántják a többi gyereket, de a tanár semmitnem szolhat, mivel ehhez neki semmi köze nincsen.

Szülnek világgá, vállalnak 6-7 gyereket, gondolom a segély miatt. Hallottam hogy beakarják vezetni, hogy alálehet irni valamilyen papirt hogy ha gyermeket vállalunk kapjunk 2 millio ftot...belegondolva jobban fognak szaporodni mint ez elött.

Egyszerüen felnem tudom fogni, hogy ezt hogy lehet nekik megengedni. Kisebbség?!? ugyan, többen vannak már mint mi. A buszra felszállva hangosan üvöltöznek hogy büdös magyarok, takarodjatok az utbol, cigányozzák egymást, de ha mi mondanánk hogy cigányok, kb családdal jönnének kinyirni minket.

A szomszéd utcánkban van 3 cigány ház, hétvégén este fél1ig bömbölt a zene, becsukott ablakoknál lehetett hallani(még 2-3 utcával arrébb is) és a szomoru hogy senki nem mer rájuk szolni, (nem csak a zene miatt hanem ugy az életben is..buszon,iskolában stb) mert félnek tölük, mivel némelyik undorito agressziv fajta. Tényleg nem voltam soha ilyen cigány ellenes mint most, de egyszerüen kb hányok tölük.

2013. júl. 8. 14:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Itt ahol én lakom, az egy olyan falu, ahol kb 5 db roma ember él, és szeretik őket, dolgoznak...ezzel szemben a segélyes emberek mind magyarok, sajnos itt nincs munkalehetőség és a falu 80%-a azt várja mikor hívják be dolgozni! a maradék 20% meg idős ember.Ha nem adnák a segélyt, akkor a mi fizetésünkből az adó máshova menne, tehát erre ne fogd.Itt nagyon sok dolgos ember van, aki mindent megtenne, ha lenne jó munkahely, de nincs...akkor azt az adót elvenné másra, tök mindegy, a lényeg az a pénz így sem-úgysem maradna meg neked a pénztárcádban!!!!
2013. júl. 8. 15:07
 12/30 anonim ***** válasza:

11: Talán akkor lenne működő egészségügy, normális utak és tisztességes oktatás.

Nekem a hócipőm van tele azzal, hogy a fizetésem fele eltűnik ilyen-olyan címen, ha rendes ellátást akarok, akkor fizetek, az iskolában nem jár semmilyen kedvezmény, mert "csak" két gyerekem van, mindenki csak a markát nyújtogatja. Ja, és a nyugdíjam egy átdolgozott élet után is pont annyi lesz, mint a 8 gyerekes cigányasszonynak, aki a közösbe még egy fillért se rakott.

Amúgy meg nem azzal van bajom, ha rászorulóknak segélyt adnak, amíg egyenesbe nem jön. Egy helyen olvastam egy jó hasonlatot. A szociális háló olyan, mint az artisták alatt a háló. Azért van, hogy ha zuhansz, akkor megfogjon. De nem arra van, hogy mint egy pók, abban éld az életed... Viszont egyre több a pók, egyre többet kell foltozni az én pénzemből a hálót - de alattam meg egy hatalmas nagy lyuk tátong.

2013. júl. 8. 15:15
 13/30 anonim ***** válasza:
81%
aki,védi őket az nem ismeri a cigányokat!buták,sötétek,ostobák,ösztönlények......ezek nem emberek,ezekre nincs is szó mik ezek!undorítóak,és nem is akarnak máshogy élni,tisztelet annak a 00000,1% kivételnek,undorodok tőlük
2013. júl. 8. 15:21
 14/30 anonim ***** válasza:
79%

11: "Itt nagyon sok dolgos ember van, aki mindent megtenne, ha lenne jó munkahely, de nincs."

Akkor oda kell menni, ahol van munka, nem pedig a sült galambot várni.

A másik az, hogy sok cigány is sír, hogy nincs munka. Mégis mit tudnának dolgozni? Ha pedig képzetlenek (mert nem jártak be iskolába se, a rendet sem szokták meg, a gyártósor mellett se lennének képesek 8 órát fegyelmezetten állni), akkor mégis mit gondolnak, a tündérke odavarázsol majd valami álommunkahelyet??? A multi sem fog összeszerelőüzemet Mucsarögöcse-alsó mellé telepíteni, ha az egész egy szeméttelep, az ott lakók nagy részének a 8 általános úgy van meg, hogy négy első és négy második, és a környék eleve egy rejtélyes Bermuda-háromszög, ahol minden fém eltűnik...

2013. júl. 8. 15:22
 15/30 anonim ***** válasza:
tudod kedves utolsó válaszoló, örülnék, ha kiköltöznél ide és innen elmennél dolgozni úgy, hogy a családodat nem tudod elvinni, mert itt még a busz is csak reggel meg este megy egyszer az is az utolsó bejön és elmegy este 6-kor és mit csinál az az ember aki mondjuk 3 műszakba menne dolgozni?vagy éppen este 10-kor végez a melóval? mert busz az nincs, hogy haza jöjjön, nagyon könnyű ítélkezni addig, amíg bele nem csöppensz.Egyszer kívánom neked hogy éld át ezt a helyzetet.Éld át azt, hogy milyen az, ha mennél, de nem tudsz, megadnál mindent, de nincs miből, mert falum 3x annyiba kerül a boltokban minden, nincs autód, és felajánlják, hogy esetleg 50 km-rel arrébb kapsz munkát, de vagy beköltözöl albérletbe, mert utazást nem térít és elfogadod a minimálbért, vagy van más, aki helybéli és jól jön neki az a pénz...és akkor nem költözöl be, mert ugyan ott vagy, ahol a part szakad, albérletre fizetni minimálbérből, és akkor még enni nem ettél, viszont megkövetelik, hogy jó megjelenésű legyél, de nem tudok magamnak új ruhát venni, így csak azt a kettőt használom, ami éppen van!Mindegy, nem vitatkozni jöttem ide én sem szeretem az olyanokat, akik szitkozódnak, átkozódnak, fenyegetőznek, mert én is undorodom tőlük, de ugyan úgy az olyan magyarokban is, akik ugyan ezt csinálják!Nekem nincs gyerekem, mert nem lehet, és mindent megadnék azért, hogy legyen 1 db gyerekem!csak 1 érted? és ha bevezették volna már azt, amit valamelyik válaszadó adott, hogy gyerekenként pénzt befizetni, akkor lehet ő sem lenne a világon, vagy a testvére. az anyám is egy gyereket nevelő elvált szülő és egy gyerek nem gyerek, semmi támogatást nem kap, mindent egész árban kell kifizetni, ha azt akarjuk, hogy iskolába járjon, és akármennyire szeretne főiskolára menni, nem tud, mert nem telik rá félévente 2-300 ezer ft, ha nem több, mert nem kap semmit, államilag nem támogatott!!!
2013. júl. 8. 17:59
 16/30 anonim ***** válasza:

15: Nem az ingázásra gondoltam. Én tavaly tettem meg azt a lépést, hogy több mint 1500 kilométerrel odébb költöztem. Család? Összepakoltam őket is siránkozás helyett. Egyedül kellett összeraknom az életünket, bedobozolni, szállítást elintézni, iskolát keresni, stb. Kicsit nehezebb, mint Miskolc mellől Sopronba költözni, ahol még nyelvi nehézsége se lenne a családnak.

Ismerősök mondják, hogy szerencsés vagyok, ők is mennének de nem tudnak, mert ott a lakás. Ja, nekem is ott volt. Ó, de ott vannak a gyerekek. Nekem is ott voltak.

2013. júl. 8. 18:35
 17/30 anonim ***** válasza:

Ja, és a vidéki életről is van némi képem már, ugyanis kint vagy iskolabuszhoz kellett volna gyalogolni, vagy kocsival kellett járni, mert a távolsági busz csak félóránként jár...

Illetve csak az indulási idő van feltüntetve a végállomáson, onnantól kezdve saccolhatod, hogy mikorra menj ki a buszhoz. Ha lekésed, akkor a következő nem biztos, hogy fél óra múlva jön, hanem amikor méltóztatik odaérni...

2013. júl. 8. 18:38
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Visszatérve a cigányokra, ezek nem értenek semmit, és fogalmuk sincs semmiről. ezek azt hiszik hogy ez mehet így tovább a végtelenségig, hogy a magyarok(és az a kb egy kétszáz cigány) a végtelenségig el fogják tartani őket. ők mit fizetnek be az államnak a segélyből?, mikor fizettek ezek nyugdíjjárulékot? Nyugdíja nem lesz senkinek, mert minden pénz megy a cigányoknak. ahogy előttem mondta egyik hozzászóló a fizetésem majdnem fele megy el ilyen olyan címen amit nem értek, és keresek annyit mint egy segélyen élő naplopó cigány, tologatod a számlákat, nekik nem kell mert védett fogyasztók, míg sok melós magyar a dinnye árát nézi, ők az elsők akik kettesével viszik a tescóból, és fele a kukában végzi, de dolgozni nem dolgozott már 3 generációnyi cigány így miről beszélünk? hülye lenne dolgozni mikor mind azt látja hogy munkahely nélkül is meg lehet élni(élősködni)soha az életben nem dolgozik és azt mondja nem talál munkát pedig be van adva az önéletrajza 14 helyre. milyen önéletrajz, egy szál üres papír?
2013. júl. 8. 20:38
 19/30 anonim ***** válasza:
lehet neked hipp hopp elköltözöl családdal együtt, igen, nekünk itt a ház és marhára nem tudok egy házat fizetni+ még egy albérletet is külön.Itt most nem csak rólam van szó, hanem egy faluról, aki nem tud elmenni, tudod Békés megye az egyik legszarabb hely, most is azt mondom költözz le és megtudod...azért megnézném, hogy hány olyan magyar van Magyarországon, aki tiszta magyar árja.Mindenki nézzen előbb szét a saját portáján, azután ítéljen, egyébként meg a kínaiak többen vannak, mást sem látsz Magyarországon csak kínai boltot, felvásárolták már majdcsak az egész országot és munkahelyet
2013. júl. 8. 21:22
 20/30 anonim ***** válasza:

Nekem is régóta elegem van belőlük, igaz, hogy van néhány kivétel, akik tényleg nagyon normálisak, de a legtöbbjük, az kibírhatatlan. Hónap elején veszélyes az utcán járkálni egyedül! Szó szerint! :(

Én nagy biciklis vagyok, akárhová megyek, mindig tekerek, és nem is megyek lassan, minden nap edzek több tíz kilométert... úgyhogy engem nehezen kaphatnak el, bár azért mégis csak jobb lenne szembeszállni velük. Mert mi van, ha jövök haza az iskolából (gyalog, mert busszal járok), és akkor találkozok egy csordával?

Nálunk általában (szerencsére) kisebb csoportokban járnak, kivéve ha segély van, vagy este 8-9 óra körül jár az óra, ekkor csak nagy sötét felhőket látni. Mindig van köztük egy-két biciklis, volt, hogy már utánam jöttek, köszöntem neki egyet, és békén is hagyott. Nem tudom, hogy mi lehetett a baja, talán mert nem köszöntem, amikor kielőztem őket? Ha meg köszönöm, akkor meg az a bajuk.

Na de mit lehetne tenni ellenük? Van néhány ötletem. A magyaroknak is nagy csoportokban kéne járkálniuk, meg utcai harcot tanulniuk, nálunk meg is alakult egy kisebb csoport (14-18 évesek vannak benne, köztük én is), néha kimegyünk a falu szélére, és ott edzünk. Mikor mit csinálunk, van, hogy ütjük egymást, hogy szokjuk az fájdalmat, de van, amikor fegyencedzés van. Plusz én még itthon is gyúrom magam, mert nem vagyok valami nagy darab, de most tavasszal elkezdtem, és egész jól alakulok. :)

Akiknek ezek nem megoldható dolgok, azoknak még mindig jobb ki sem menni a házból. Ez van.

(És most amúgy nem politizálni jöttem, de mi a Jobbikra szavazunk jövőre.)

Mi mindent megteszünk ellenük, és egy szebb jövőért ;)

2013. júl. 8. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!