9 hónapja vagyok itthon. Úgy néz ki most elnyertem egy állást. Láttam hol fogok dolgozni, sok ember egymás hegyén-hátán... irtózok ettől. De nagyon rá vagyok utalva már a munkára, mert minden megtakarításom elfogyott. Mégis amikor belegondolok akkor félelem és rossz érzés fog el. Szakmailag is egy óriási kihívás lesz, egyébként csodálom hogy felvettek mert az adott szakterületen alig volt tapasztalatom. Az elvárások és a felelősség viszont óriás lesz!
Mit gondoltok? Hogy tudok ebből jól kijönni? Mégse vállaljam el a munkát?
jaj, nehogy megfutamodj! Fog sikerülni! 9 hónap sok idő, azalatt elmegy az ember önbizalma, főleg, hogy naponta küldik el..és ha tovább menne ez, egyre rosszabb lenne 1 év alatt már nagyon lerobban az ember... Észrevetted, ugye, hogy valamilyen esemény előtt jobban fél az ember, mint amikor már jelen van benne? (pl fogorovos) Mert a fantáziálással szorongtató bizonytalanság keletkezik benne. Amikor meg benne van már "nem is ér rá" szorongani, leköti, hogy figyel a dolgokra és keresi közben a helyes lépést. Grat! hogy elnyerted az állást! nagyon nehéz ez ma! és bátorság! ügyes leszel!
2013. jún. 7. 08:31
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Annyira aggódok már emiatt, hogy amikor belegondolok hogy lebőgök bent, mert többre számítottak tőlem, akkor szinte a hányinger fog el. Az interjúkon mindig nagyon jól oda tudom tenni magam, hiszen el akarom nyerni az állást, de nem vagyok abban biztos hogy én vagyok a megfelelő személy. Volt már másnak is ilyen érzése?
2013. jún. 7. 08:45
3/7 anonim válasza:
Amikor elvégeztem az egyetemet és pár hónapig nem találtam végzettségemnek megfelelô állást....és aztán sikerült egy multinacionális céghez bekerülnöm,én is rettegtem,hogy nem tudom teljesíteni az elvárásokat,vaciláltam,hogy visszalépek.Nem tettem meg,mert úgy gondoltam,jó eredményekkel végeztem az egyetemen,nem lehet baj,illetve erôsítettem a pozitív hozzáállásomat.Sikerült is,nap mint nap bizonyítok,elismerést kapok,pedig még csak 3hónapja dolgozom.Neked is sikerülni fog!Ne félj.
2013. jún. 7. 08:58
4/7 anonim válasza:
Tettesd magad halottnak....(mert már látom hogy be állt az agy halál.)
2013. jún. 7. 09:01
5/7 A kérdező kommentje:
4. Látom nálad is! :D
2013. jún. 7. 09:05
6/7 anonim válasza:
Arra is gondolj, hogy van betanulási idő. Senki nem fogja elvárni tőled, hogy egyszerre úgy teljesíts, mint aki évek óta ott dolgozik. Te se várd el magadtól! Az első időkbe egy kis bénázás is belefér. Ha ezt elfogadod, kisebb lesz rajtad a nyomás, kevésbé lesznek önmagaddal szemben túlzott elvárásaid, és ezért jobban is fogsz teljesíteni, mert a szorongással "elvitt" energiáidat a munkádba fektetheted.
Sokkal lazábban állj neki, minden rendben lesz!
2013. jún. 7. 10:18
7/7 anonim válasza:
Voltam már ebben, és úgy fogtam fel, hogy eddig nem volt állásom, tehát már minden mindegy alapon megpróbálom azt is, amihez kevésnek érzem maga, legfeljebb nem jön be, nagyobb baj nem történhet. Rosszabb nem lesz a helyzet, mint eddig, legalább megpróbáltam. És ha nem is válik be a munkakör, lehet ott kapok valakitől egy másik tippet, amit megpróbálhatok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!