18 éve egy munkahelyen dolgozom. Ez inkább maradiság, szégyen, vagy inkább büszkeség?

Szerencse. Jó helyet fogtál ki.
Meg nyilván te is jól dolgozol. Ennyiből büszkeség is.

Én közel 14 évet dolgoztam egy helyen, többször voltak mélypontjaim, de mindig új feladatokat kaptam, lépdeltem felfelé a ranglétrán, ami ott tartott. Végül elértem ott a csúcsra, ez az utolsó két évben volt. Akkor már éreztem, hogy nem tud semmi újat adni a munka, belefáradtam, meguntam, a teljesítményem romlott. Saját magam éreztem az igényét a váltásnak és egyáltalán nem bántam meg.
A környezetemben, a baráti és rokoni társaságban többször megjegyezték korábban is már, hogy miért nem váltok, akár cinikus hangnemben is. De nem léptem, mert jó volt a munkahelyi légkör, a fizetés, jöttek az újabb kihívások.
Szóval ezt nem másoknak kell eldönteni, hogy büszkeség vagy szánalom egy munkahelyen huzamosabb ideig dolgozni, hanem ezt saját magadnak kell érezni. Ha eljön a váltás ideje, előtte az úgyis megérzed.

"maradiság, szégyen, vagy inkább büszkeség"
Egyik sem, vagy akár mind is lehet.

Ha azért vagy ott, mert neked a legtöbb szempontból megfelel a munkahely, akkor tök jó, szerencsés vagy.
Ha viszont már utálod, csak ennyi év után nem mersz lépni, váltani, az nyilván nem jó.

Ha jó munkahelyed van, és jól keresel, akkor büszkeség is lehet.
Ellenben láttan olyan hirdetést, ahol egy asszony valami olyasmit írt, hogy 20 éves tapasztalattal rendelkezik a mosogatásban, hát erre azért nem lennék büszke.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!