Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy ennyire feszült...

Normális, hogy ennyire feszültek az emberek a pénztelenség miatt?

Figyelt kérdés

Itt munkahelyen legkisebb dologért is megy az ordítozás, más azt vágja a vezetőségnek, hogy már hónap végére elfogy a pénz, fizikai munka egyenlő csóróság, hónap végi evés nem mérnök szokás. Meg feszültek, az emberek elromlik pl.: hűtő vége a költségvetésnek.

Átlag 2-300 nettót keres fizikai munkás nálunk szakmával, diplomával már azért nettó 600-800 nettó megvan, managgerként 1 milla felett. Ők már meg tudnak élni, sok fizikai munkás gyűlölködik feléjük.

tegnap 10:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, sajnos ilyen árak mellett a 2-300e Ft-ot keresők érthetően feszültek.

Számolj utána, 200e Ft az 500 euró havonta. És az árak sok tekintetben közelítik a nyugat-európaiakat.

tegnap 10:59
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ordítás nem normális, de a feszültség az teljesen érthető.
tegnap 11:03
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

200 ezer Ft, ebből vonjuk le lakbért-rezsit, marad mennyi? 50? 100? (nem teljes ház, csak egy szobányi albérlet pl.)

Ha marad 100, akkor az 30 napra 3300 Ft naponta. Liter tej 4-500, fél kiló kenyér 400, 10 deka parizer 200. Marad 2300 Ft.

Ebédre, ruhára, közlekedésre, tisztálkodószerre, mindenre. Csoda, ha be van feszülve mindenki?

tegnap 11:05
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

Sosem értem, hogy a fizikai munkás miért irigykedik arra, aki tanult azért, hogy ne fizikai munkából kelljen megélnie. Tisztelet a kivételnek, de ebből is látszik, hogy a legtöbb fizikai munkás sajnos nem véletlen jutott csak odáig. Nekem sem tudtak segíteni a szüleim, hogy tovább tanuljak, de munka mellett esti képzésen fejlesztettem magam, próbáltam feljebb jutni a ranglétrán, mert tudtam, hogy nem akarok azon a szinten megragadni, ahonnan indultam.

Igen, a feszültség egyre jobban érzékelhető, de ennek nem csak az az oka, hogy egyre nehezebb megélni és egyre drágább minden a boltban. Az oktatás egyre gyengébb minősége, az egészségügy lezüllesztése és a folyamatos egymás ellen uszítás mind hozzájárul ahhoz, hogy az emberek frusztráltak, csalódottak, ezáltal sokkal türelmetlenebbek.

tegnap 11:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt keleten tényleg átlag ember nettó 2-300 ezreket keres. Van is egy mondás vagy mérnök vagy vagy orvos vagy vagy csóró vagy.

Itt alig van munka ami van is létmimimum alá lök.

Tudom tudom, mindjárt írják aki kétkezi munkás lesz ne rinyáljon szegény lesz.

tegnap 11:14
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Nemhiába BME kolégiumjából félévente 2 ember legalább kiugrik. Sok retteg hazamenni a csóróságba, létminimum alatt élni.

Nézd volt olyan haverom aki gépi forgácsoló alig 250 nettóért, miközben sulistársai villamosmérnökként már tapasztalattal a 800 nettót kocogtatják.

tegnap 11:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Akinek van szakmája, az is tanult…. Páromnak is 2 szakmája van, az egyikből mestervizsgája is, nem mondanám hogy nem tanult volna, mégis nevetséges összegekkel akarják kiszúrni a szemét…

tegnap 11:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is tanultam, Miskolcon végeztem műszaki földtudományi karon, aztán mégse tudtam elhelyezkedni normális pozicióba. Nettó 370 ezerért végzek betanított kaliberű munkát, más meg ugyanazzal a diplomával ugyanennél a cégnél vezető beosztásban dolgozik csak mert van komoly hátszele..
tegnap 11:46
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

#4:

Abban igazad van hogy lehet tanulni hogy feljebb juss a ranglétrán.

Csak azzal nem értek egyet, hogy miért nincs megfelelően megfizetve a fizikai dolgozó?

Ugyanis nem kellene mindenkinek diploma, nem kell mindenkinek vezető beosztásúnak lenni, mert összedőlne a társadalmi rendszer!

Ha csak a "tanult" emberek lesznek megfizetve emberhez méltó módon, akkor ki végzi el a többi munkát?

Ha nincs munkásember akkor a diplomásnak is befellegzett. Ő sem fog boldogulni a munkásember nélkül. Nem lesznek kukások aki elvigyék a szemetét, majd térdig járhat a csótányokban, patkányokban. Vagy a boltban sem tud megvenni semmit ha a raktáros nem készíti össze az árut, a fuvarozó nem teríti az országban, az árufeltöltő nem teszi ki a polcokra stb, stb...

Az a szomorú hogy mindenkit rákényszerít a rendszer hogy diplomázzon, ami önmagában véve jó dolog, csak akkor ki végzi el a kétkezi munkás ember melóját?

Az utolsó munkásembert is meg kellene annyira fizetni hogy emberhez méltó körülmények között tudjon élni, legalább egy kis garzont tudjon bérelni és ne azon gondolkodjon hogy éhen hal e hónap végére vagy gyógyszert vesz. Értelemszerűen a magasabb végzettségűeket a munkásokhoz képest még jobban meg kellene fizetni.

tegnap 11:54
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor meg fizikai munkás keres többet tanult irodistánál. Nincs egyenértékűen általánosítható helyzet az országban.
tegnap 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!