Férfiak autó nélkül nagyrészt pénztelenségből vannak?
Ha egy férfinak nincs autója és bicajjal, busszal, vagy gyalog jár, ennek legtöbbször pénztelenség az oka és csak nagyon kis százalékban tudatos?
Aki pl. kifejezetten jómódú az kizárt hogy tudatosan ne legyen autója ugye?
Tudnék fent tartani autót ha akarnék de borzasztó sóher fickó vagyok így amíg meg tudom oldani a dolgaim tömegközlekedéssel addig nem veszek autót. B jogsim az viszont van már 10 éve 😃
30/F
Nagyrészt igen.
Ismertem menő vezető újságírót, aki bringázott. De többnyire azért bicikliznek, tömegközlekednek, mert autózni drága nekik.
Nem. Sokan vannak, akik azért, mert egyszerűen intelligensebbek egy adott szintnél, és látják, hogyha számukra nincs értelme.
Vannak kifejezetten jó módú ismerőseim, de feltűnéstől mentes, egyszerűbb autót választottak, és sokszor nem is használják, hanem gyalogolnak és buszoznak helyette.
Ők nincsenek hozzánőve a kocsikhoz, akkor használják, amikor mindenképpen szükséges.
Én az 1. Válaszoló vagyok
Azt még elfelejtettem leírni hogy bringával is szoktam járni. Számomra nagyobb szabadságot ad mikor a kocsik mellett elhaladok ők várnak a nagy sorban én meg már rég a következő kereszteződésbe bedordulva tekerek és gyorsabban is odaerek ahova akarok. És ez csak egy kisváros. Hát akkor mi van Budapesten ahol rengeteg az autó.
Uhh meg mikor kocsival egy óra mire találsz parkolóhelyet, azt is 40 perc sétára a célodtól.
Vidéken élünk, van hogy autóval megyünk valahova, de pl pestre csakis tömegközlekedéssel. (Én is úgy járok be napi szinten dolgozni, soha nem vágytam inkább autóban ülni a dugóban, pedig anyagilag megtehetném)
Nem tudom miért lettem leszavazva, a 2. válaszommal.
Mi azért nem vagyunk Hollandia, ahol tényleg nagyon sokan tudatosságból is kerékpároznak. Nálunk még sok pronyó is anyagi lehetőségein túllépve is autót tart fenn, mert az neki szerinte kell. Közbe meg egy forintja sincs már hó végén. Nagyon kevés ember az, aki azért biciklizik, mert ez az ő döntése, de amúgy járhatna kocsival is.
Nekem van autom és zavar is hogy egyáltalán nem zavar
belvárosba lakok mindenhova sétálok esetleg BKV biciklizni azért nem szoktam
sokszor ha Budapestre kivülre megyek akkor is inkább vonattal például sokkal kényelmesebb lemenni a Balcsira mint ülni a dugoba
Kb havi egyszer használom
De sokakat ismerek akik vehetnének maguknak atöt de inkább Carsharingeznek akár több nappra is elviszik
(és amugy szeretem az autokat meg autozni is)
Nem hinném, hogy környezettudatos.
Mégpedig azért, mert ha valaki már csak ritkán hasznàlja az autót, akkor jó, ha van, bármikor elő lehet venni.
Ez egyfajta kötetlenség érzése.
Akinek pedig van pénze, könnyen fenn tud tartani legalább egy kisebb autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!