Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjút követően, hány...

Állásinterjút követően, hány nap elteltével lehet kimondani, hogy biztosan nem vettek fel?

Figyelt kérdés

Manapság nem divat megmondani, hogy ha nem engem választottak, csak azoknak szólnak, akiknek sikerült.

Múlt hét szerdán voltam egy interjún, amire azt mondták, hogy hétfőn várható a válasz, illetve tegnap is egy másik cégnél. Az előbbit azthiszem már elengedem.

Előző két cégemnél azonnal megmondták,hogy felvettek.

tegnapelőtt 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nincs ilyen, nálam van, hogy egy pozícióra több hónapon keresztül interjúztatunk, először a HR és a kollégáim leszűrik a jelölteket, aztán a top 3-at mondjuk én is meghallgatom.
tegnapelőtt 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyira más minden cég, minden vezető, minden HR-es, hogy erre azt hiszem univerzális válasz nincs.
tegnapelőtt 12:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nővéremnek majd 1 HÓNAP! múlva telefonáltak.

És ők voltak megsértődve, hogy közben elvállalt mást.

tegnapelőtt 12:33
 4/11 A kérdező kommentje:
#3 Nekem is volt egy olyan, hogytöbb hónap múlva akartak behívni, épp akkor kezdtem az új munkahelyemen. 😅
tegnapelőtt 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondják jövő héten hívnak, akkor ha eltelt az a hét akkor írok emlékeztető emailt az azutáni hétfőn. Ha arra nem kapok választ pár napon belül, akkor nem számítok a felvételre a továbbiakban.
tegnapelőtt 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen. Általában ott is emberek dolgoznak. Volt munkahely ahonnan 2 hónappal késöbb jeleztek vissza valamiért. Nyílván addigra máshol dolgoztam. De ilyen is van.
tegnapelőtt 13:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az sem mindegy, milyen munka, mert én pl egyszerűbb munkahelyeken szoktam dolgozni, ott általában az van, hogy már az interjún lebeszéljük kölcsönös szimpátia esetén, hogy jövő héten kezdek, aztán majd a 3 hónap próbaidő alatt eldől a folytatás.

De egy komolyabb pozícióba meg feltételezem normális, hogy előbb megnéznek egy rakás embert, és nem behívogatnak bárkit, hogy vagy beválik vagy nem, hanem valami alapján mérlegelnek a jelentkezők között és azt hívják először, aki a legmegfelelőbbnek tűnik, de aztán lehet, hogy ő élesben mégsem válik be vagy neki nem tetszik a munkahely, akkor hívják a következőt, nem elkezdenek új embereket interjúztatni. Gondolom ezekből adódnak az olyan helyzetek, hogy valakit két hónap múlva hívnak, mert felvettek mást, csak vele nem jött össze mégsem a hosszútávú munkaviszony.

tegnapelőtt 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs erre egy univerzális válasz, mert mások a cégek, annak vezetői, az ottani HR-esek, a felvételi eljárás, az ottani szokások és bevált praktikák.

Dolgoztam már olyan helyen, ahol nem jeleztek vissza sosem a fel nem vetteknek. Aztán, mikor gáz lett és nem volt elég munkaerő, elkezdték felhívogatni a régi jelentkezőket, még hónapokkal azelőttről is.

Meg jelentkeztem már olyan helyre is, ahonnan automatikus válaszlevél jött vissza, ahol leírták, hogyha 2 hétig nem írnak vissza semmit (mert csak írásban kommunikáltak), akkor elutasításként kell értelmezni a helyzetet.

tegnapelőtt 14:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megkérdeztem, hogy mikor, mennyi idő után várható visszajelzés. Általában 1-2 hetet mondtak. Ha az lejárt, akkor annyi.
tegnapelőtt 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Dolgoztam már olyan helyen, ahol nem jeleztek vissza sosem a fel nem vetteknek. Aztán, mikor gáz lett és nem volt elég munkaerő, elkezdték felhívogatni a régi jelentkezőket, még hónapokkal azelőttről is."

Velem is volt ilyen! Valami fél éves jelentkezésemre reagáltak.

tegnapelőtt 14:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!