Mialatt az ember táppénzen van nem szabad elmenni otthonról?
Figyelt kérdés
tegnap 15:44
1/16 anonim válasza:
Ezt pontosítsd. A mindennapi életvitelhez szükséges dolgokhoz el kell hagynod a házat akkor is, ha beteg vagy (és nem karanténról van szó). Nem ugyanaz a szint leugrani a boltba, vagy elmenni egy hét wellness-fürdőzni azzal kimentve magad, hogy beteg voltál, miközben nem. Az már táppénzcsalás.
2/16 anonim válasza:
Sütőiparban nyomtam, az egyik részlegvezető hirtelen szabit kért , nem kapott . Másnap felhívta a céget kificcent a bokája nem tud menni dokit hív pihen stb . Kiment hozzá du a csopvez majd másnap reggel a vezér , kocsija sehol ház üres , mobilon és levélben perrel fenyegették.
3/16 anonim válasza:
A mindennapi élethez szükséges ügyek miatt el lehet menni (bevásárlás, orvso, gyógyszertár, stb), elutazni vagy egész nap szórakozni nem szabad.
4/16 anonim válasza:
El szabad, de csak orvoshoz, patikába vagy élelmiszerboltba. Szórakozni már nem.
5/16 anonim válasza:
Hivatalosan nem.
De kb. mindenki elmegy, feltéve ha nem beteg
6/16 anonim válasza:
Orvoshoz, boltba kajáért, gyógyszertárba és hasonló helyre lehet menni.
Mozizni vagy két hetes karibi nyaralásra már nem.
7/16 anonim válasza:
#2:
Ja, persze, azt kihagytad, hogy történt mindez valamikor a Rákosi-rendszerben.
8/16 anonim válasza:
7-es: elég kizárt, akkoriban nem volt ilyen. DE ma minden további nélkül lehetséges, ez indok az azonnali hatályú felmondásra, és emellett még táppérnzcsalás miatt is megbüntetik.
9/16 anonim válasza:
Tekintettel arra, hogy amikor orvoshoz és gyógyszertárba mész, el kell hagynod az otthonod, igen. Ha egyedül élsz, a boltba is el kell menned, kutyát is meg kell sétáltatni ha van.
Amúgy munkahely függő is mennyire szigorúak. Én egyszer táppénz alatt itthon csináltam képet és kirakatam Facebookra és azonnal jöttek a számonkérő privátok.
10/16 anonim válasza:
El szabad, de csak bevásárlás és felülvizsgálat céljából. Persze lehetnek jóakaró kollégák, akik ha csak az utcán sétálni meglátnak, már mószerolnak is a főnöknek. De nem kell velük foglalkozni, ha nem hágod át a szabályt. Ha kocsmából vagy moziból kijönni látnak, az már nyilván más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!