Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szólnál-e, ha észrevennéd?

Szólnál-e, ha észrevennéd?

Figyelt kérdés

Egy informatikai cégnél dolgozom, ahol az informatikusok távsegítséget nyújtanak az ügyfeleknek. Ez nagyjából 300 hívást jelent naponta. Az egyik kollégának feltűnően kevés hívása van, amit eddig nem értettem, illetve senki nem érti, de én közben rájöttem valamire, amit bizonyítani is tudok. Tehát a kolléga megbuherálta a rendszert és ki/be tudja állítani, hogy mikor fussanak be hozzá hívások. Naponta bekapcsolja időnként 10 percre, de egyébként ki van kapcsolva nála. Erről eddig senki nem tud, csak én. Eddig nem zavart vagyis úgy voltam vele, hogy semmi közöm hozzá, mert nekem teljesen más a munkaköröm. Viszont neki négyszemközt jeleztem, hogy ez a többiekkel szemben inkorrekt, mert ők kapják ezeket a hívásokat is és így sokkal többet dolgoznak, mint ő. A válasza az volt, hogy "leszarom". Engem ez nagyon irritál, mert ki nem állom az igazságtalanságot és az inkorrektséget. Főleg, hogy ő az, aki folyton késik fél/egy órákat reggelente, amiről a vezetőség szintén nem tud. Ezen felül már rengetegszer falaztam neki, mert munkaidőben fodrászhoz, vásárolni, étterembe jár home office napokon.

A vezetőséget mindenképpen kihagyom ebből, egyelőre a csoportvezetőnek jelezném és érdekel, hogy másoknak mi erről a véleménye?

tegnap 16:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%
A bibi ott kezdődik hogy lehet bárki megtette volna azok is akiket sajnálsz ... A mások gond hogy te vagy aki falazott egy patkánynak és te vagy aki leleplezte , a patkány bármikor alád tesz bosszúból . A IT szektor a menedzserek nyálas mulya lúzerek csoportja , a vezetőség sem fog tenni semmit . Bármikor kipenderít egy rosszabb teljesítményű nyaligép helyett . Aztán röhög mindenki a markába a hátad mögött te meg bukott lovag mehetsz a sunyiba . Ez nem a népmese sem a 90es évek mozija hanem a valóság . Kitalálhattál volna trükköt hogy átnézeted a rendszert kiugrasztod a nyulat és nincs most gond .
tegnap 16:54
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

dobd fel, rugasd ki

az ilyen szar emberekért nem kár

had legyen helyette olyan aki dolgozik, és csökkenti a csapat terheltségét

tegnap 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Kamukerdes, semmi buhera nincs ott.

Az ügyfél egy szamot hiv, az meg ugye tobb telefonon is ki tud csengeni, attol fugg hogy van beallitva a rendszer, es ki epp szabad.

Sima parancsal kellet reggel aktivalni az elérhetőséget, szuneten kileptel, végén visszaleptel, melo végével ismet kilepsz. Vagy ugy kb barmikor mikor nincs kedved telefonalni.

Ez az állapot barmikor lekérheto es nyomon követhető, volt is gond belole hogy sokan ugy akartak melozni mint a kérdező kollégája.

tegnap 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:
63%
#10-es és #12-es oksitojcsi nagyon könnyen dobálózik a #rugasdki kártyával, de ez nem így működik. Rúgtak már ki azért valakit, mert bemószerolt valakit, csakhogy nem volt semmi bizonyíték, így a kedves bemószeroló repült.
tegnap 17:39
 15/17 anonim ***** válasza:
66%

Én vagy jelenteném, és rúgják ki azonnali hatállyal, mint a xart, mert nem csak a közvetlen munkatársaival, meg magával a céggel cse.ik ki, hanem az ügyfelekkel is, akikből ti tulképp éltek, vagy ha ehhez nincs elég vér a őucádban, akkor még ott van az a lehetőség, hogy szépen elhinted a kis gondolatmorzsákat a többiekben, hadd essen le nekik is a tantusz...

Amúgy ezzel a stílussal ("lexarom") úgy pofán b.nám, hogy arról koldul. Mégis mit képzel magáról, hogy neki minden is jár? Hogy különb, mint mások? Gyűlölöm az ilyen semmittevő ingyenélőket, akik senkivel és semmivel nem törődnek saját magukon kívül. És egyre inkább az ilyeneknek áll a világ. :S

tegnap 22:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Alapvetően az én munkaköröm abból ál, hogy kiadjam nekik a feladatokat és ezt igyekszem mindig úgy tenni, hogy egyenlően kapjon mindenki mindent. A befutó hívásokra természetesen nincs ráhatásom, csak látom (mint mindenki a céges felületen) hogy kinek mennyi hívása volt az adott napon. Azt mindenki látja, hogy neki van a legkevesebb, konkrétan kb. negyedannyi, mint másoknak."

Nnnna... Ha jól értem, akkor egyrészt vannak a befutó hívások, amelyekre nincs ráhatásod, meg vannak más egyéb feladatok is, amelyekre viszont van, amiket te osztasz ki közöttük.

Azt írtad, hogy te adod ki nekik a feladatokat és igyekszel mindig EGYENLŐEN kiosztani a feladatokat.

Ezek alapján én nem a vezetőséghez rohannék bemószerolni a pacákot, hanem jól megpakolnám olyan feladattal, amire viszont van ráhatásom. Ha a többiek végzik el helyette a hívásokat, akkor a nyakába zúdítanám az összes "egyéb feladatot", ami mások munkája is lenne a hívásokon kívül. Ezt nem tudná elkerülni "megbuherálással". Ne egyenlően oszd ki a feladatokat, hanem a többiek végezzék a hívásokat, a "leszarom" kolléga meg minden más adminisztrációs és nem tudom milyen feladatokat. Az összeset. Pakold rá a többiek melóját nyugodtan. Hiszen ráér, úgyis csak pihenni jár be.

Ad1: Így neked sem kell bemószerolnod a főnökség előtt vagy kirúgatnod őt,

Ad2: Legalább lesz feladata és nem fog egész nap unatkozni.

Ad3: És a többi kolléga is örülni fog, hogy a hívásokon kívüli egyéb munkákat, feladatokat nem nekik kell megcsinálni.

ma 02:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is van egy lógós kolléga, jó hosszan elnyújt mindent feladatot, hogy ne kelljen dolgozni, persze csak lébecol. Home officeban vagyunk, így könnyebb dolga van, sokszor ott sincs a gépnél napközben. Látszik a feladatkezelőben, hogy feleannyit dolgozik, mint a másik, ugyanolyan munkakörben lévő kolléga, és sokszor ő szív miatta, mert így hozzá kerül jóval több munka. A főnök kedvence ez a gyökér, amikor egyszer már próbálták jelezni a problémát, a főnök hárított.

Nemrég viszont új kézbe került a feladatok kiosztása, egy olyan emberébe, aki ezt már észrevette. Na, ő pl. azt csinálja, amit írt az egyik előző, direkt jól telerakja melóval, hogy ne tudjon mismásolni. Nem is tetszik neki a dolog, de nagyon nem tud pattogni, mert nincs mire alapozva átadni a másiknak feladatot, hiszen neki is van elég.

ma 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!