Szólnál-e, ha észrevennéd?
Egy informatikai cégnél dolgozom, ahol az informatikusok távsegítséget nyújtanak az ügyfeleknek. Ez nagyjából 300 hívást jelent naponta. Az egyik kollégának feltűnően kevés hívása van, amit eddig nem értettem, illetve senki nem érti, de én közben rájöttem valamire, amit bizonyítani is tudok. Tehát a kolléga megbuherálta a rendszert és ki/be tudja állítani, hogy mikor fussanak be hozzá hívások. Naponta bekapcsolja időnként 10 percre, de egyébként ki van kapcsolva nála. Erről eddig senki nem tud, csak én. Eddig nem zavart vagyis úgy voltam vele, hogy semmi közöm hozzá, mert nekem teljesen más a munkaköröm. Viszont neki négyszemközt jeleztem, hogy ez a többiekkel szemben inkorrekt, mert ők kapják ezeket a hívásokat is és így sokkal többet dolgoznak, mint ő. A válasza az volt, hogy "leszarom". Engem ez nagyon irritál, mert ki nem állom az igazságtalanságot és az inkorrektséget. Főleg, hogy ő az, aki folyton késik fél/egy órákat reggelente, amiről a vezetőség szintén nem tud. Ezen felül már rengetegszer falaztam neki, mert munkaidőben fodrászhoz, vásárolni, étterembe jár home office napokon.
A vezetőséget mindenképpen kihagyom ebből, egyelőre a csoportvezetőnek jelezném és érdekel, hogy másoknak mi erről a véleménye?
Ez ugyanez a sztori? Már kaptál 20 választ:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Oke. ertem,hogy zavar hogy mas kevesebbet vagy tobbet dolgozik.
Ha egy ilyen cegnel melozol akkor semmifele "kulsos programot nem szabad feltenni. Ha ezt a dolgozok betartjak akkor mindenki egysegesen ugyanazt es ugyanugy vegzi el. Ha viszont ugymond megbuheralta a rendszert akkor a rendszer biztonsaga csokkent. Viszont ha ez a lehetoseg mindenki szamara adott,csak nem élnek vele akkor a lehetoseg adott, a munkaltato nem korlatoz,tehat hasznalhatod a funkciot.
Ha viszont nagyot akarsz durrantani akkor a rendszer stabilitasara kell a hangsulyt fektetni,nem az emlitett kolega teljesitmenyere. Vannak felettesek,fonokok akik eldontik,hogy megfelel ez igy vagy sem. De ha ebbe belemesz, nagyon fognak teged ott "szeretni" utana. Azert erdekelne,hogy Te konkretan szamolod hogy a kollegak mennyit dolgoznak? Megkert erre valaki? Kicsit fejtsd ki bovebben az allaspontodat.
Az okosabbak mindig is kevesebbet dolgoztak ugyanannyiért.
Valojaban ő ésszel jár be a többi meg birka. Nem azt az egyet kéne szabotálni aki gondolkodik is megoldásokon.
Értem. Ha a Te felelosseged kiadni a munkat. A Te dolgod lenne az is hogy szamonkered tole,hogy miert van kevesebb hivasa? Hivd be egy elbeszlegetesre az osszes kolelgadat kulon kulon. Ugyis uj ev van. Csak egy fejenkent 5perces elbeszelgetes. Lenyeg,hogy legyen ledokumentalva minden irasban.
Es akkor nem csak az van,hogy egy kollegat kispéciztél.
Nyomtasd ki,hogy heti ,napi szinten kinek mennyi hovas jon be, csinaljl egy % -os kimutatast es kerdezz ra. Legyen nyoma,hogy Te megtetted a te reszedet. Majd ha ez megvan es nem megfelelo a valasz akkor mehetsz a fonokodhoz hogy az XY alkalmazottal baj van,nem tul aktiv. De akkor mivel tolti a napjat a 8 ora alatt? Gondolom mobilt nem lehet bevinni. Akkor mit csinal a gepen? Irj az informatikusnak,hogy dobja ki,hogy mi a bongeszesi listaja. Es inenn mar sima ugy. De ne menj neki egybol szemtol szembe mert az nem fog elore vinni, tessek okosan jatszani.
"a kolléga megbuherálta a rendszert"
És ezt hogyan sikerült neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!