Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet valami jogi következmény...

Lehet valami jogi következménye, ha nem távolítom el a FB bejegyzést az előző munkahelyemről?

Figyelt kérdés

Tavaly végeztem a szakközépet, és az első munkahelyem egy autószerelő műhely volt, ahol 3 hónapot dolgoztam. Ezalatt 400ezret kerestem összesen, szóval még a törvényes minimálbért sem kaptam meg, ezért jöttem el. Ahelyett, hogy feljelentettem volna a munkaügynél, inkább kiírtam Facebookra, hogy milyen aljas dolgokkal húzza le az ügyfeleit. Például egy egszerű olajcserénél kiszámlázza az ügyfélnek az általa megrendelt drága minőségi olajat, aztán olcsó noname motorolajat tölt bele, amit feketén vesz címke nélküli 200 literes hordókban. Meg olyan is volt, hogy 600ezerért kiszámlázott egy kuplungszettet, aztán egy ócska kopott bontottat szereltem be helyette.

Mindezt kiírtam róla, aztán most megfenyegetett, hogyha nem távolítom el, akkor feljelent becsületsértésért.

jan. 5. 17:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Én beleállnék, a negativ vélemény is vélemény. Nem fog feljelenteni nyugi.
jan. 5. 17:32
 2/15 anonim válasza:
92%

Igen, ezek alapján simán megtehei.

Rágalmazás, becsületsértés, akár üzletrontás.

Levenni már felesleges, nyilván megvan róla a képernyőképe ha komolyan gondolja.

jan. 5. 17:33
 3/15 anonim válasza:
91%

Ez nem egyszerű negatív vélemény, hanem rágalmazás.

Amennyiben a kérdező mondjuk bíróságon tudja bizonyítani, hogy ez így volt, akkor megállja a helyét.

jan. 5. 17:36
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Ez ilyen formában egyértelmű rágalmazás.
jan. 5. 17:48
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
4# Akkor rágalmazás, ha valótlanságot állít, ferdít.. Miért állna ilyesmi a szándékában?
jan. 5. 17:52
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
#5 Nem. Ez ebben a formájában simán csak rágalmazás.
jan. 5. 18:07
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
Kötve hiszem hogy ezeket dokumentálta bármilyen formában is a kérdező (valszeg, sőt biztosan tiltott lett volna ilyet csinálni), így utólag pedig ezeket lehetetlenség ellenőrizni.
jan. 5. 18:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Talán rágalmazás, mert bizonyítani nem tudom, de 100%-ban minden igaz. Esetleg ha kimenne egy ellenőr akkor ránézhetre azokra a fekete hordókra. Bár az is lehet, hogy a posztolás óta eltüntette őket.
jan. 5. 18:15
 9/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerinte meg 100%-ban nem igaz... Így rágalmazás és kész.
jan. 5. 19:16
 10/15 anonim ***** válasza:
18%
Akkor ez erősebb kutya b.szik elven minden suttyó munkáltatót hagyni kell, ideje lenne már hogy a magyar munkavállalók kiálljanak magukért.
jan. 5. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!