Lehet valami jogi következménye, ha nem távolítom el a FB bejegyzést az előző munkahelyemről?
Tavaly végeztem a szakközépet, és az első munkahelyem egy autószerelő műhely volt, ahol 3 hónapot dolgoztam. Ezalatt 400ezret kerestem összesen, szóval még a törvényes minimálbért sem kaptam meg, ezért jöttem el. Ahelyett, hogy feljelentettem volna a munkaügynél, inkább kiírtam Facebookra, hogy milyen aljas dolgokkal húzza le az ügyfeleit. Például egy egszerű olajcserénél kiszámlázza az ügyfélnek az általa megrendelt drága minőségi olajat, aztán olcsó noname motorolajat tölt bele, amit feketén vesz címke nélküli 200 literes hordókban. Meg olyan is volt, hogy 600ezerért kiszámlázott egy kuplungszettet, aztán egy ócska kopott bontottat szereltem be helyette.
Mindezt kiírtam róla, aztán most megfenyegetett, hogyha nem távolítom el, akkor feljelent becsületsértésért.
Igen, ezek alapján simán megtehei.
Rágalmazás, becsületsértés, akár üzletrontás.
Levenni már felesleges, nyilván megvan róla a képernyőképe ha komolyan gondolja.
Ez nem egyszerű negatív vélemény, hanem rágalmazás.
Amennyiben a kérdező mondjuk bíróságon tudja bizonyítani, hogy ez így volt, akkor megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!