Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Zavarna, ha a kollégáitok...

Zavarna, ha a kollégáitok henyélnének reggelente,illetve tőletek elvárnák a segítséget és vissza nem lenne kölcsönös (többi lent)?

Figyelt kérdés

Oktatási intézményben takarítunk hárman. A két kolléganőm azt az épületet takarítja, ahol a tanműhelyek vannak és mosdók, lépcső, folyosó stb.

Nekem egy különálló épületben vannak irodáim, szintén mosdók, teakonyha stb.

És itt jön az, hogy amikor valamiért oktatási szünet van, ők reggelente nem csinálnak semmit úgy 8 óráig (utána már reggeli idő, és a főnökség is akármikor benézhet...)

Nekem az irodákban mindig vannak, és néha elkélne a segítség,hogy alaposabb takarítást is lehessen végezni. Tanítási időben is húzzák az időt reggel a kávézással, beszélgetéssel az öltözőben. És ha én végeztem a területemen, még engem is befognak ezt-azt csinálni. De ez visszafelé már nem működik sajsos. Ráadásul amjjir leállás van, még a portás is segít nekik a munkavégzésben.

Volt hogy heti egyszer megkérdeztem az egyik hozzám közelebb álló kolléganőmet, hogy jönne-e nekem segíteni, mindig az volt a válasza, hogy "most nem"...

A nyári több hétig tartó nagytakarításnál sem megyünk együtt sosem az én részemre, oldjam meg egyedül, de a főépületben meg odateszem magam, ha kell saját takarítóeszközt is hozok otthonról, mert mondogatja nekem a két kolléga...

tegnapelőtt 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Zavarna. Ne végezz hamar, oldják meg egyedül:)
tegnapelőtt 11:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen ezen már én is gondolkodtam, szerencsére szeretnek ott engem az irodán, a teakonyhákban napközben is tudok takarítani (szekrények, hűtők belseje) :)
tegnapelőtt 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Nem az a gond, hogy ők mit nem csinálnak, hanem az, hogy te miért vagy megfelelési kényszeres.

Miért nem szólsz nekik keményebben? Miért nem szólsz a főnökségnek? Miért nem váltasz munkahelyet?

tegnapelőtt 11:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert mi is henyélünk reggelente😃 Jó, nem sokat, de 8-kor már bent vagyunk, akkor kezdődik a munkaidő de sokan olyankor még kávéznak, beszélgetnek, de ilyen 8:10 körül már azért mindenki nekiáll a feladatának. Viszont ez más jellegű munka, lehet másmilyen munkakörben zavaróbb lenne.
tegnapelőtt 12:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as válaszoló

Sajnos az egyik kolléganőm domináns, ezáltal ő szereti irányítani a másikat. Ha szólnék a közvetlen felettesünknek, lehet magamnak csinálnék rosszabbat. De nagyon azon a szinten vagyok, hogy beszélek vele, hogy ilyenkor a reggeli takarításban segíthetnének nekem, nem kell minden nap, nekem heti 1 alkalom már bőven elég lenne...

tegnapelőtt 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondd te is azt, hogy nem érsz rá. Ha neked külön épületed van, ahová ők át sem járnak, akkor honnan tudhatnák, hogy te hogy haladsz a saját munkáddal?

" ha kell saját takarítóeszközt is hozok otthonról, mert mondogatja nekem a két kolléga..."

Ennyire azért ne hagyd, hogy kihasználjanak.

tegnapelőtt 13:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne fogd fel "zavarásnak". Minden emberi közösségben vannak olyanok, akik a munka könnyebbik végét fogják meg, ezt sajnos tudomásul kell venni.
tegnapelőtt 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor te se segíts be.
tegnapelőtt 13:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Engem is zavarna, ráadásul rövid időn belül. Ha kérik, segít be, mondd te is, hogy "most nem". Pár ilyen után, szerintem, veszik majd a lapot, jobb esetben.
tegnapelőtt 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!