Zavarna, ha a kollégáitok henyélnének reggelente,illetve tőletek elvárnák a segítséget és vissza nem lenne kölcsönös (többi lent)?
Oktatási intézményben takarítunk hárman. A két kolléganőm azt az épületet takarítja, ahol a tanműhelyek vannak és mosdók, lépcső, folyosó stb.
Nekem egy különálló épületben vannak irodáim, szintén mosdók, teakonyha stb.
És itt jön az, hogy amikor valamiért oktatási szünet van, ők reggelente nem csinálnak semmit úgy 8 óráig (utána már reggeli idő, és a főnökség is akármikor benézhet...)
Nekem az irodákban mindig vannak, és néha elkélne a segítség,hogy alaposabb takarítást is lehessen végezni. Tanítási időben is húzzák az időt reggel a kávézással, beszélgetéssel az öltözőben. És ha én végeztem a területemen, még engem is befognak ezt-azt csinálni. De ez visszafelé már nem működik sajsos. Ráadásul amjjir leállás van, még a portás is segít nekik a munkavégzésben.
Volt hogy heti egyszer megkérdeztem az egyik hozzám közelebb álló kolléganőmet, hogy jönne-e nekem segíteni, mindig az volt a válasza, hogy "most nem"...
A nyári több hétig tartó nagytakarításnál sem megyünk együtt sosem az én részemre, oldjam meg egyedül, de a főépületben meg odateszem magam, ha kell saját takarítóeszközt is hozok otthonról, mert mondogatja nekem a két kolléga...
Nem az a gond, hogy ők mit nem csinálnak, hanem az, hogy te miért vagy megfelelési kényszeres.
Miért nem szólsz nekik keményebben? Miért nem szólsz a főnökségnek? Miért nem váltasz munkahelyet?
Kedves 3-as válaszoló
Sajnos az egyik kolléganőm domináns, ezáltal ő szereti irányítani a másikat. Ha szólnék a közvetlen felettesünknek, lehet magamnak csinálnék rosszabbat. De nagyon azon a szinten vagyok, hogy beszélek vele, hogy ilyenkor a reggeli takarításban segíthetnének nekem, nem kell minden nap, nekem heti 1 alkalom már bőven elég lenne...
Mondd te is azt, hogy nem érsz rá. Ha neked külön épületed van, ahová ők át sem járnak, akkor honnan tudhatnák, hogy te hogy haladsz a saját munkáddal?
" ha kell saját takarítóeszközt is hozok otthonról, mert mondogatja nekem a két kolléga..."
Ennyire azért ne hagyd, hogy kihasználjanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!