Ciki lenne az emberek szemében ha kukázni járnék?
Úgy döntöttem, szeretném megpróbálni idéntől, hogy kukázni járok munka után, és/vagy szabadidőmben. 50 Forintos palackokat keresni, azokat visszaváltani, vagy bármi hasznos dolgot keresni, legyen az ruha, élelmiszer, stb. Arra gondoltam, ezzel egyfelől sokat tudnék spórolni, másfelől teszek a környezetért is. Egyébként van rendes jövedelmem, és életem, de szeretnék takarékosabb lenni, és megbecsülni a jövedelmem, ezért választanám mellékszálon a kukázást.
Mit gondoltok, ez ciki dolog? Arra gondolok, esetleg szembejön egy ismerős.
Én sem vágnék ebbe bele, mert (nekem legalábbis) ciki lenne, és tartanék attól, hogy lebukok. Onnantól meg olyan pletykaáradat indulna be, amihez nagyon nincs se kedvem, se idegzetem.
Valamint... én is inkább meghagynám ezt azoknak, akik valóban rászorulnak ezekre az összegekre, mert máshogy aligha jutnak pénzhez.
Így a kérdésed alapján már kijelenthető hogy ciki. Ha már így alapból ezzel vagy elfoglalva hogy ki, milyen ismerős honnan néz? :D
Én faluban lakom vagyunk 5 max 10 en akik rendszeresen flakonozunk, de mindegyőnknek megvan a saját úgymond területe. Nekem a haverok ismerősök már eleve félreteszik valahová megyek heti 1x azt odaadják. Ha kukázok nem érzem gáznak mert az gázabb ha nincs mit enni. Nekem még az út mellett is vannak ilyen helyeim, ahol látják elviszem (pl direkt abba az árokba dobálják). Szóval nekem nem gáz mert mindenki ismer. De lehet neked gáz kérdező...
Én azt találtam ki, hogy elmegyek biciklizni és ha látok közben eldobva azt felveszem, így van egy kis "játék" közben. Általában vannak olyan területek ahová szemetelnek az emberek pl. buszmegállóknál, vasúti átjárók, ahol nagy gaz/bokor van, parkolók.
A kukák már valóban a "csövesmaffiáké", de ugyanannyi jogod van neked is kukázni, mint nekik. Én úgy veszem ki a kukából, hogy ha nem kell beletúrni, így olyan mintha a földről venném fel.
Óránként lehet csinálni belőle 500-at vagy néha 1000-ret is helye válogatja. Ilyen 4-8 km sétával. Az kilapult üvegeket ki kell nyomkodni általába beveszi de ha nem, érdemes levágni a vonalkódot azt rárakni másikra (régi nem visszaváltósra). Én falun átlagba 500 körül vagyok óránként (és ennek nagy része út mellett van eldobálva) de pl Pesten a 2000 is kijöhet óránként pl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!