Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minél szebbnek látja valaki...

Minél szebbnek látja valaki magát, annál barátságosabb lesz az emberek szemében?

Figyelt kérdés
Mostanában, mindenki a tanácsadónk külsejére tesz pozitív megjegyzést, aminek bárki örülhet. Viszont előtte, többször volt rideg, ha nem voltál szimpi, akkor hazudott is rólad. Tehát, minél többet foglalkozik valaki önmagával szemben, annál barátságosabb lesz mások felé?
2021. aug. 10. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
NEM
2021. aug. 10. 22:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem a kérdést (hiányzik a fél füle és a farka), akkor inkább azzal van összefüggésben, hogy a tanácsadótok szereti azokat az embereket, akik hízelegnek neki. Ha megdicsérsz valakit valamiért, akkor automatikusan pozitív érzés társul hozzád, így ő is kedvesebb lesz hozzád.
2021. aug. 10. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Először azt hittem, hogy értem a kérdést, de a magyarázatoddal teljesen összezavartál...
2021. aug. 10. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Ezt hívják önbizalomnak. Az önbizalom egy része a külső visszajelzéseken alapul. Nem mind, de egy jelentős része. Ha neked valaki állandóan azt mondja, hogy hülye vagy, akkor nem lesz jó kedved, ez pedig kihat mindennemű kapcsolatodra is. Ha pedig valaki áradozik arról, hogy mennyire okos és intelligens vagy, nyilván jókedvű leszel és sokkal pozitívabban látod a világot és ehhez igazodik a viselkedésed is.

Ezt nem érti sok ember, hogy miért fontos az, hogy egy gyerek ne szenvedjen abúzust az iskolában, akár a külseje miatt, akár azért mert valamiben visszamaradott. Mert egy fejlődő személyiséget örök életre megnyomorítasz 3-4 év alatt azzal, hogy traktálod neki az esetleges hiányosságait. Míg másnak ez jó szórakozás, addig az elszenvedőnek ez egy örök életre szóló trauma.

Nyilvánvaló hogy egy top csaj/pasi nem fog leszegett fejjel járni az utcán, hiszen mindig is pozitív visszajelzést kapott és van önbizalma. Ezért aztán tipikusan barátságtalan vagy modortalan szép emberrel nem is nagyon találkozol.

A tanácsadód pedig lehet hogy elszenvedője volt gyerekkorában egy éveken át tartó abúzúsnak ami alatt bántották a külseje miatt, így olyan személyiség lett aki "visszavág" ott ahol tud, de ha pozitív visszajelzést kap akkor meg enyhül.

2021. aug. 10. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Az önbizalom vonzó dolog. Hogy ez jelent-e önbizalmat, az jó kérdés. Amíg addig terjed a dolog, hogy elfogadom magam, elégedett vagyok magammal, addig jó, de ha már túlzásba megy, az már nem lesz jó... az ilyen önzőség, nárcizmus.
2021. aug. 10. 22:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Én szerintem is jobban áll, ha mosolyog. Viszont, az egyik végletből, a másikba, azt nehéz megszokni az embernek.
2021. aug. 10. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

5

Baromságot írsz, az önzőség és a nárcizmus nem külső visszajelzéseken alapul, azok személyiségjegyek. Az igazi nárcisztikus embert abszolút nem érdekeli a környezete, ő akkor is úgy gondolja hogy ajándék a világ számára ha mindenki azt mondja rá hogy egy bunkó paraszt.

2021. aug. 10. 22:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy elégedett embernek pozitív a kisugárzása. Ezt a pozitív energiát érzi a környezete is.
2021. aug. 12. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!