Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Másnak is ilyen a főnöke?

Másnak is ilyen a főnöke?

Figyelt kérdés

Finoman szólva nem a világ legjobb főnökét kaptuk.

A munkámat nagyon szeretem, de a főnökség (egy házaspár) nem sok jóindulatot mutat a dolgozói felé. 80%-ban home officeban dolgozunk, egyébként 10 fős cégről van szó, én olyan munkakörben vagyok a cégnél, ami nincs időhöz kötve, nincsenek határidős feladataim. Ami volt, azt mind megcsináltam még december közepén. Kértem szabadságot a két ünnep közötti időszakra, de a mai napot nem kaptam meg, mondván, hogy mi lesz, ha mégis sok a munka!? Namármost, gondolhatjátok, mennyi munka van, ha ráérek ide írogatni. Egyébként több kollégával eljátszotta ezt a főnök.

Persze mondhatjuk, hogy így is jó dolgunk van, mert home officeban vagyunk, de egyértelműen csak rosszindulatból nem adta meg ezeket a napokat, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai sem indokolták, hogy teljes létszámmal dolgozzunk. Főleg úgy, hogy az én beosztásom nem befolyásol senki mást, nekik teljesen mindegy, hogy én szabin vagyok vagy itt ülök a gép előtt.

Az előző cégeknél alap volt, hogy két ünnep között nem dolgoztunk (mindig irodai munkáim voltak). Itt is megoldható lenne, de a főnökeink úgy gondolják, hogy már így is túl jó fejek velünk. (ők a vasszigorban hisznek, az irodai napokon már attól idegbajt kapnak, ha egymáshoz szólunk vagy ne adja ég, nevetni merünk valamin)

dec. 31. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Talán a régebbi dolgozók kapték a szabadságot, nem az újak
dec. 31. 10:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem is berendeltek dolgozni mondván hátha elromlik valami de amúgy semmi munka.

Árut nem visznek, nem hoznak én meg itt malmozok.

Egyik kolléga lézeng, másik kanapén horkol, két pénzügyes tegnap óta egy 10perces excelen veszekszik és kong az ürességtől egész épület, 5en vagyunk több ezer négyzetméterre.

dec. 31. 11:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#1 Nem, pont a régebbi dolgozók dolgoznak, az újak vannak szabin. 😀

Bár mi számít réginek és újnak, hiszen elég nagy a fluktuáció a cégnél, nem véletlen.

#2 Akkor érted, mire gondolok. Ha lenne értelem, hogy itt ülök, akkor nem lenne bajom ezzel, de így nettó szívatás.

dec. 31. 11:07
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Lassacskán nézz utána új melóhelynek ha ilyen a légkör, év végén különösen felpörögnek az új állások.
dec. 31. 11:17
 5/11 anonim ***** válasza:
11%
Ez legyen velük a legnagyobb problémád... 🙄
dec. 31. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj nálunk nem a legjobb, de volt már borzalmasabb is..
dec. 31. 12:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Persze, ez nem világvége, de ha magamból indulok ki, egészen biztosan nem csinálnám ezt. Sőt, voltam már kisfőnök és lehet én csináltam rosszul, de mindenkit hazaengedtem előbb és én maradtam bent. Nekem így volt jobb a lelkemnek.
dec. 31. 13:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez... Nálunk új lett a fönökség és nem voltak hajlandóak kiadni a két ledolgozós szombatot, pedig bőven belefért volna, mert elég nagy a csapat, és csak mi ketten akartunk elmenni. Az előző vezetés sokkal normálisabb volt. Sajnos ez mentalitás kérdése, a Mt pedig nem mellettünk áll, mert csak 7 nappal rendelkezhet szabadon az alkalmazott.
dec. 31. 13:03
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 Sajnálom! Én is dolgoztam olyan helyen, ahol nagyon jó fejek voltak a főnökök, de úgy eladósodtak, hogy kénytelenek voltak eladni a cég nagy részét. Addig családias légkör volt, utána már nagyon nem. Egyáltalán nem számítottunk, mint ember. Szépen, lassan mindenki felmondott, pedig tizen-huszonévekig ott voltunk.

Ezzel szemben a párom multinál dolgozik, 600 fős a cég és a ledolgozós szombatokon nem kell bemenni és szabadságot sem kell kivenni. Ilyen cégnél is dolgoztam. Nem egyformák a főnökök sem.

dec. 31. 13:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Köszi kérdező, neked is kitartást! Egy helyre már beadtam a jelentkezésemet csak a vezetőség miatt, pedig a munkával semmi bajom. :-( #8-as voltam.
dec. 31. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!