Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Cégvezetőként miért alkalmazna...

Cégvezetőként miért alkalmazna akárki drágán informatikusokat a mesterséges intelligencia korában, amikor az megcsinálja gyorsabban, jobban, kb ingyen?

Figyelt kérdés
tegnap 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem csinálja meg.
tegnap 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mert kell egy informatikus, aki használja az AI-t. Az egy eszköz, nem magától működik.
tegnap 23:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinál meg pontosan? Mert nálunk az infósok nem csak annyit csinálnak, hogy ülnek a gép előtt és kódokat írnak. Meg ki fogja kezelni az AI-t, hm? Majd mindenki akinek épp IT-s gondja van a cégnél, az ott balfszkodik vele és addig nem halad a feladatával?
tegnap 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan milyen feladatról van szó?

Én pl programozó vagyok és teljesen nyugodt vagyok afelől, hogy az ai nem mostanában végzi el a munkámat. Ellenben szoktam használni, vannak olyan dolgok, amiket meggyorsít.

tegnap 23:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Gyorsabban csinál dolgokat, de rosszabbul és pénzért. Szóval eszköznek jó az informatikusoknak, hogy a segítségével ők gyorsabban dolgozzanak. Jelenleg ez a legjövedelmezőbb felhasználási módja.
tegnap 23:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Még nincsenek az AIok azon a szinten, egyenlőre-és még jó darabig-az ember megbízhatóbb kreatív munkaerő, valamint az AIokat is kezelnie kell valakinek
tegnap 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, hogyne... mi 50-en dolgozunk egy cégben, ami az AI-jal csak úgy kiköpi a kész adatot a megrendelőnek... persze, 50-en meg csak nézzük, ahogy az AI számol, oszt-szoroz, peeersze... nem kell ide egy ember se 😂🤦‍♂️

Komolyra fordítva, persze, krvanagy segítség az ilyen ml-ai-akármi, de még rohadásmessze van, hogy ez működjön önmagában, és megbízható legyen. 4 éve tömjük adatokkal, most jutottunk el olyan mennyiségű megrendelésig, hogy a 80% konfidenciszint felett egyes folyamatokon tovább tudjuk engedni az adatot, de azt is mind felül kell vizsgálni utána, mert sok a tévedés... csak már nem győzzük. Nem tudjuk mi kerül ki a kezünk alól, de az biztos, hogy többet téveszt még, mintha ember csinálta volna...

Szóval kb így megy, gondolom mindenhol máshol is. Próbáljuk elérni, hogy kevesebbet hibázzon, mintha ember csinálná. A sebessegben már okés, meg egyes folyamatokban brutálnagy segítség, akár 10-100x hatékonyságnövekedés, sőt ez exponenciálisan nőhet is, ahogy egyre megbízhatóbb lesz a rendszer. És akkor ez árban is megmutatkozik persze, onnan jönnek a megrendelések, hogy pofátlanul olcsón válllajuk.

Nem gagyi, ami kijön, de ezt kész terméknek eladni hazugság. És ez egy nagyon speciális téma, amit mi csinálunk, tehát nem kell ezercsilliárdnyi dolgot tudnia, egy kisebb problémakör, réspiac, amit így a machine learning segítségével automatizáltabbá tudunk tenni... majd.

Szóval még nagyon sokáig lesznek informatikusok meg gyártósori biodroidok meg irodai seggnövesztők is.

ma 01:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy idő után az AI biztos túlszárnyalja alkotóit, gyorsan fejlődik a rendszer.. szerintem az a kérdés, hogy képes lesz-e majd reálisan dönteni. Pl.: olvastam olyat, hogy alkalmazzák az USA-ban HR szakemberek önéletrajzok megszűréséhez. Az AI a tényeket látja többségében: munka tapasztalatokat, végzettséget. Az emberek szeretnek sokszor ettől elvonatkoztatni. Volt olyan főnököm aki kinézet alapján ítélt, ami modell szakmában jól jöhet, de állami részen, műszaki területen kissé érdekes, hogy nem az agyára ment rá az embernek hanem egy -bocsánat a kifejezésért- de egy szétb@szott kur.vát keresett magának adott pozícióra..tehát, mondanom se kell hogy ott már gondjai lehettek az úriembernek emberi téren, hogy saját igényeinek kielégítésére keres valakit .. ha már kizárható lenne az AI segítségével az előítélet és pl. nem csak egy fiatal arcot látnának egyesekben, hanem a munka tapasztalatokat, tudást, az emberekben rejlő lehetőségeket már előrébb lennénk.
ma 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!