Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik karácsonykor és két...

Akik karácsonykor és két ünnep között is dolgoznak, ti hogy élitek ezt meg? Van bármi karácsonyi hangulatotok?

Figyelt kérdés
Ez az első évem ilyen munkakörben. Jövő héten: 23, 25, 27, 28-án dolgozom aztàn 31-én. 12 órázom. Januári beosztást még nem kaptunk, talán nem az enyém lesz az 1-e, és akkor legalább szilveszter éjjelt tudunk tartani. Férjem szokás szerint itthon lesz téli szabadságon, 20-án megy utoljára és legközelebb január 6-àn. Volt most 2 pihenő napom, feldíszítettem a lakást, bevásároltam a karácsonyi menühöz, de valahogy semmi hangulatom így, legszívesebben kihagynám az egészet. Amikor láttam a boltokban a sok sok embert ajándékot meg karácsonyra való ètelt venni, az járt a fejemben hogy, hétköznap délelőtt van, hogy lehetnek ennyien? Aztán eszembe jutott, hogy ők már lehet nem is mennek januárig dolgozni, hanem a családjukkal ünnepelnek és pihennek. Nagyon elment a kedvem. Mindentől. A munkámtól. Nem egy hivatás, aminek lenne értelme hogy az ember feláldozza az ünnepeket, “csak” vendéglátás terület. Tudom sok más munkakör van ahol ugyanúgy dolgoznak, és nincs tèli szabadság. Sorstársak ti hogy élitek ezt túl? Mentek attól még a családhoz, rokonokhoz látogatni amikor pihenő napotok van? Egyáltalán el tudtok lazulni egy olyan este a családdal, aminek a másnap reggelèn dolgozni kell menni?
ma 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Turizmusban dolgozom, diák korom óta nem létező fogalom számomra, hogy ünnepnap és munkaszüneti nap.

Őszintén, én nem is bánom, hogy nem kell majdnem másfél hetet otthon töltenem tétlenül. Tény, nekem nincsenek gyermekeim, akkor természetesen más lenne a helyzet. Szentestét a párommal töltjük kettesben, 25-én családozunk. Nincsenek távoli rokonok, akikhez el lehetne utazni, mindenki itt van Pesten. Így egy nap nekünk bőven elég arra, hogy letudjuk a családot. Általában a barátaim, barátnőim is ilyenkor a családjukkal, vagy a párjuk családjával vannak, így velük nem lehet programot szervezni. Párom is összevissza dolgozik az ünnepek alatt és között, így vele sem tudok mindig együtt lenni. Persze egyedül is el tudom foglalni magam, elmegyek sportolni vagy teszek-veszek a lakásban, de egy idő után azért ez monoton és unalmas tud lenni. Így engem nem hat meg, ha néhány napot legalább hasznosan, munkával tudom tölteni. A kollégáim is örülnek, legalább haza tudnak utazni vidékre, amíg én tartom a frontot. Karácsonykor általában telefonon kell elérhetőnek lennem, meg néha ránézni 1-2 emailre. Személyesen maximum reggel kell megjelennem 1-2 órára, utána tudok családozni, főzni, stb.

Szilveszterkor már évek óta nem bulizok, ennek ellenére az az egyetlen nap, amikor nem vagyok hajlandó ügyeletet vállalni, mert nem vagyok kíváncsi a sok részeg hülyére, engem ne hívogassanak egész éjjel. Bocsánat, összesen 2 nap, mert január elsején sem vagyok hajlandó dolgozni, szeretem az év első napját frissen kezdeni és a természetben tölteni egy évindító túrával, amennyiben az időjárás is engedi.

Szerencsére mi ezt jól el tudjuk osztani magunk között és nem szokott abból gond lenni, hogy én vállalom a karácsonyt, vagy egy részét, a többiek meg a szilveszteri időszakot.

ma 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Még holnap dolgozom, pénteken már csak benti ajándékozás, és végree, januárig pihi. :)
ma 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt egykoron te választottad. Lehet mást választani, ha kiakasztott és kiégtél benne. Nem gonoszságból mondtam. Illetve gondolj arra, hogy másnak lehet rosszabb egyedül. Elveszítettem a szüleimet, első Karácsony lesz nélkülük, és még a kapcsolatom is válságba került. Gondolj arra, hogy mégis lesz napod szerető pároddal és családoddal. 24 pároddal, esetleg 26 a családdal. El lehet lazulni szerintem. Csak akármeddig nem lehet fent lenni vagy sietni kell, de én például szünnapokon is lövöm magamat 22 óra után.
ma 20:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Sima irodai meló, de én is dolgozom, 23-án utoljára aztán az a hét utána színét, de 30, 31 ugye már munka megint. Ez a leállás nagyon jó dolog, az összes ismerősömnél ez van, csak nálam nincs :D Valahogy minden cég ilyen jófej :D
ma 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!