Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan megeshet, hogy egy...

Olyan megeshet, hogy egy dolgozó a másikat, akivel addig jóban volt, azért megutálja, mert összejön neki egy minőségi külföldi utazás?

Figyelt kérdés
Tehát hogy két dolgozó közül az egyik, aki mondjuk a létminimumon él, mindig úgy gondolta, hogy a másikkal is ez a helyzet. És alapvetően jól meg is voltak egymással. De aztán egyszer a másiknak valahogy összejön egy méregdrága kategóriás külföldi út, mondjuk Európán kívülre jut el. És előbbi ezért irigy lesz rá, utálni kezdi, miután visszajött a szabiról, flegma lesz vele, nem beszél vele többé, nem is köszön, esetleg áskálódni kezd, meg ilyesmik. Ilyesmi megtörténhet? Tapasztaltatok vagy hallottatok már ilyesmit?

dec. 15. 21:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10: Hogyhogy részletesen? Annyit kell mondani, hogy vakációra mész, azt nem vagy köteles elmondani, hogy hova. De oké, lehet, hogy olyan a szerződésed, hogy meg kell adni, hol tartózkodsz a szabi alatt. Ezt az infót akkor is csak a felettesednek kell a rendelkezésére bocsátonod, a kollégáknak semmi köze hozzá. És kérheted, hogy legyen szíves, ne informálja róla őket, hogy hova mész. A feletteseket, főnököket kötelezi egyfajta titoktartás. Most ez olyan dolog, ha közlöd vele, hogy vizsgálaton voltál, és valami súlyos betegséged van, amit lehet, hogy műteni kell, azt sem kürtölheti csak úgy szét, ha te nem akarod.
dec. 17. 09:02
 12/20 A kérdező kommentje:
bocsátonod=bocsátanod
dec. 17. 09:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Neki mondtam el, hogy miért is megyek. Másnapra mindenki tudta, mikor röntgenen voltam akkor is tudta mindenki az eredményeket. Szóval, oké lehet titoktartás, de ez nem feltétlen van jelen mindenhol.
dec. 17. 16:37
 14/20 A kérdező kommentje:
13: De akkor nem is kérted meg, hogy ne verje nagydobra?
dec. 17. 17:05
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy alap és elvárt dolog. De sajnos látszólag nem abban a világban élünk ahol ezt ennek belehet tudni.

Most oké, tovább adja, hogy merre megyek nyaralni, hogy tiszta legyen másokban is, vagy csak azt mondja, hogy nyaralni megyek (de ezt se kéne). A röntgen viszont teljesen magánügy, így nem kellett volna tovább adnia.

Nem feltétlenül érdekel csak hát ugye az empátia, kölcsönös bizalom meg hasonló dolgok.

dec. 17. 21:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak gyárban van ez így. Sokan vannak akik irigyek a másikra. Pl van egy kollegánk aki sokat utazik ez a hobbija. Keveset keresünk de neki telik rá mert tudatosan nem vállalt gyereket, nem iszik nem dohanyzik és semmire nem költ amire nem muszáj mindent félretesz az utazásra. Én nem vagyok rá irígy, nem vágyom ilyen messzi tajakra de szívesen hallgatom az utazási élményeit éa megnézem a fotókat. De akik eldohányozzák meg isszák a pénzüket és nem jut nekik semmire azok nem szeretik meg gyanúsitgatják honnan van pénze. Sajnos az emberek többsége ilyen.

Ezzel nem lehet mit csinálni. A kollégák nem barátok nem kell tőlül sokat várni.

dec. 21. 16:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Huuu ne tudd meg mikor saját lakást vettem hányan kerültek el. Pedig a fizetésemből gyűjtöttem össze a pénzt sok sok év alatt egyedül és mindenről lemondtam amíg nem lett meg.

Többen elkerültek hónapokig pedig nem palotát vettem csak egy kis lakást. Van akiről sütött az irígység. Meglepő volt.

dec. 21. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve amikor vettem egy új bőrdzsekit, a közvetlen munkatársam csak annyit kérdezett:"hú b@zmeg betörtél"?

És látszott a szemén az őszinte irigység.

Pedig nem egy Versace vagy egy Armani volt, és kolléga sem az a kimodott viccelődős tipus.

Sajnos ilyenek emberek is vannak. 😥

dec. 21. 20:47
 19/20 anonim válasza:
óóóóóóó hát engem azért gyűlöl mindenki mert a cégnél egyedüliként kiharcoltam magamnak az 5x8as munkarend helyett a 4x10-est. vagyis ugyanúgy 40 órás a hetem ,de minden péntek szabad = minden héten egy hosszú hétvége. a pénz is ugyanannyi. azóta én vagyok a csókos szemét.
jan. 1. 13:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek alapvetően az az oka, hha felületesen osztod meg az életed történéseit mással, akkor azt hiszi a másik hogy ugyanolyan vagy mint ő. Aki elmegy mondjuk egy külföldi útra és megosztja élményeit a másikkal, azt hiszi, hogy a másik ugyanúgy örülni fog neki ..de azért dolgozik a másikban az irigység biztosan. Nekem melóhelyen volt az, hogy addig míg hülyének hittek kedveltek, néha még rá is játszottam kicsit. Onnantól kezdve, hogy megcsináltam a pozícióhoz szükséges vizsgáimat a közvetlen környezetemben dolgozók látszólag gratuláltak, hátam mögött meg folyamatosan rossz híremet keltették, uszították ellenem a másik kollégát. Poén az egész, mert ha féltékenykedés, rosszindulat helyett tennének ők is a céljaikért, akkor nem a szadista hajlamukat élnék ki máson a saját életük miatt.. és mondom csak néhány vizsgáról volt szó, nem lakásról/utazásról..
jan. 1. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!