Állásból állásba könnyebb pályázni, mint munka nélkül állásba?
Nekem az a tapasztalatom, hogy a munkáltatók utolsó pillanatban kezdenek el keresni embert, és annak azonnal, vagy 1 héten belül kezdenie kellene.
Valaki felmond, 1 hónap felmondási időt vagy letölti, vagy van az a szitu is, amikor hadd menjen, ne is jöjjön be többet. Én azt is tapasztaltam már, hogy jaj, felmondott, de majd hátha még meggondolja magát. 1 hónapja van arra, hogy elkezdje meghirdetni, akkor arra várni kell 1-2 hetet, míg jönnek jelentkezők, be kell hívni őket állásinterjúra, és akkor már ott tartunk, hogy akár már holnap lehet is jönni dolgozni.
Nekem nem reprezentatív a tapasztalatom, de eddig mindig úgy kerestem munkát, hogy először felmondtam az előző helyen. És akkor nincs az, hogy behívnak állásinterjúra, de ja, én akkor nem tudok elmenni, mert aznap mindenképp bent kell lennem, nem lehetne máskor? És akkor elkezdek válogatni már rögtön. És én nekem előny volt mind a 3 munkahelyemen, hogy azonnal tudtam kezdeni.
Nekem munkanélküliként "jobb". Legutóbbi munkahelyemen nem volt térerő (gyárban voltam betanított), szóval esélyem se lett volna felvenni a telefont. Másik meg az, hogy 3 műszakban dolgoztam, tehát nem szeretem, ha éjszakás héten felébreszt a telefon nappal, vagy ha nappal,alvás helyett kell mennem interjúra,egyébre,aztán menjek alvás nélkül dolgozni.
De nyilván így ott van az is,hogy kb az első lehetőséget el kell fogadni,ha az ember nem akar utcára kerülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!