Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásból állásba könnyebb...

Állásból állásba könnyebb pályázni, mint munka nélkül állásba?

Figyelt kérdés

dec. 4. 23:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Lejárt a szerődésem, 2 nappal a lejáratig úgy volt, lesz hosszabbítás, végül nem lett, utána kb. fél évig hívtak pár helyre interjúra, onnantól semmi, max. 1-1 elutasító email. Lassan 1 éve sikertelenül keresek, pedig már minden sz.rra beadom. Elkesítő egy helyzet.
dec. 5. 07:46
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont az a tapasztalatom, hogy kevés m.nélküli idővel könnyebb és - nagy előnyként - akár azonnal fel tudnak venni. Sok esetben 2 hónap a felmondási idő és szankció nélkül nem lehet eltekinteni, én kénytelen voltam egy biztos ponton így kilépni 19-ben. 18-ban is elkezdtem keresgélni új szakmával, de konkrétan a meglévő munkaviszonyom miatt nem akartak felvenni. Ezt két hely is megmondta. Lépjek ki és 2 hónap múlva talán felvesznek, de addig pedig talán találnak valakit.
dec. 5. 09:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja: 2 hónap munkanélküliség alatt találtam új melót és hirdetéstől azonnal én kellettem. Túl gyorsan is történt, amikor már rátaláltam. Igazából volt pénzem és kicsit élveztem a láblógatást. :-) Azóta is ott vagyok és szeretem.
dec. 5. 09:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem feltétlenül könnyebb, de jobb. Bátrabban adod meg a bérigényt és mérlegeled a feltételeket, ha nem vagy kényszerhelyzetben, mert hát ha nem adják meg, úgyse akarsz oda menni. Így pedig több esélyed van arra, hogy nem egy szar helyre kerülsz, amit összeszorított foggal elfogadsz, mert nincs más, hanem egy olyanra, ami tényleg jó.
dec. 5. 09:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom, hogy a munkáltatók utolsó pillanatban kezdenek el keresni embert, és annak azonnal, vagy 1 héten belül kezdenie kellene.

Valaki felmond, 1 hónap felmondási időt vagy letölti, vagy van az a szitu is, amikor hadd menjen, ne is jöjjön be többet. Én azt is tapasztaltam már, hogy jaj, felmondott, de majd hátha még meggondolja magát. 1 hónapja van arra, hogy elkezdje meghirdetni, akkor arra várni kell 1-2 hetet, míg jönnek jelentkezők, be kell hívni őket állásinterjúra, és akkor már ott tartunk, hogy akár már holnap lehet is jönni dolgozni.

Nekem nem reprezentatív a tapasztalatom, de eddig mindig úgy kerestem munkát, hogy először felmondtam az előző helyen. És akkor nincs az, hogy behívnak állásinterjúra, de ja, én akkor nem tudok elmenni, mert aznap mindenképp bent kell lennem, nem lehetne máskor? És akkor elkezdek válogatni már rögtön. És én nekem előny volt mind a 3 munkahelyemen, hogy azonnal tudtam kezdeni.

dec. 5. 11:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Én eddig mindig azonnal tudtam kezdeni, mert vagy próbaidő alatt vettek fel máshová, vagy munkanélküliként. Ez mindig előny volt a cégeknek. Most nem szeretném otthagyni az állásomat, mielőtt felvesznek valahova, van egy 30 napos felmondási időm, azt szokták mondani az interjún, hogy ez teljesen oké, de valójában azokat veszik fel, akik tudnak azonnal kezdeni. Én sem találok most munkát éppen. Amúgy eléggé nagy hátrány tud lenni, ha nem vagy 0-24-ben elérhető. Például engem hívtak már fel úgy délután 3-kor, hogy holnap 11-re menjek be interjúra, hát mondom ezt sajnos nem tudom már megoldani, nagy csönd a vonal végén, elköszönés. Fel sem ajánlott másik időpontot. Vagy ha nem is dolgozol, de pl július közepe van és éppen nyaralsz és akkor hívnak, hát velem olyan is volt, mondtam, hogy a héten nem jó, de jövő héten igen. Hát neki nem volt jó, mert azt hitte, nem is akarok menni, csak kamuzok a nyaralásról...
dec. 7. 06:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja és volt olyan, hogy telefonban jeleztem, hogy 30 napos felmondási időm van, amire azt mondták, hogy oké, nem baj, majd amikor felvettek volna közölték, hogy max két hetet várnak rám... Nem mentem oda :D
dec. 7. 06:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem munkanélküliként "jobb". Legutóbbi munkahelyemen nem volt térerő (gyárban voltam betanított), szóval esélyem se lett volna felvenni a telefont. Másik meg az, hogy 3 műszakban dolgoztam, tehát nem szeretem, ha éjszakás héten felébreszt a telefon nappal, vagy ha nappal,alvás helyett kell mennem interjúra,egyébre,aztán menjek alvás nélkül dolgozni.

De nyilván így ott van az is,hogy kb az első lehetőséget el kell fogadni,ha az ember nem akar utcára kerülni.

dec. 24. 15:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!