Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A családos emberek nehezebben...

A családos emberek nehezebben váltanak munkahelyet?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy kollégáim közül, aki egyedülálló, az bátrabban vált munkahelyet. Oké, hogy általában többet adnak az új helyen, de van egyfajta kockázata is mennyire válik be és, ha valaki már nem csak saját magát kell eltartsa, akkor nehezebben vállalja ezt be. Volt olyan kollégám, aki mondta miután megszülettek a gyerekei, utána már stabilitásra törekszik és ha nem is emelnek sokat, inkább marad. Másik is mondta, hogy házat vett, kimaxolta a keretét hitelre és nem engedheti meg magának, hogy pár hónapra kiessen a bevétel, ha úgy alakul. Egyedülállóként pedig kvázi azt is meglehet tenni, hogy fél évig ne dolgozzon valaki, ha előtte jobban fizető állása volt és van elég tartaléka.

dec. 4. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Igen, általában ez ìgy van. Családdal, gyerekekkel pár hitellel a nyakában az ember már nem tud annyira szabadon egyik melóról a másikra ugrani mint akinek se család se komolyabb felelősség nincs a nyakában.
dec. 4. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Akinek családja van annak nagyobb kockázatot jelent a munkahely váltás.

November végen nekem és egy masik munkatársamnak lejárt a szerződése és nem kaptunk véglegeset( Németország). Előtte már 1 hónappal tudtuk, hogy ez az utolsó hónapunk. Neki van 2 gyerek a 3.ik meg úton.

Egész hónapban azon aggódott, hogy most így mi lesz velük meg hol fog tudni jól fizető munkát találni ilyen rövid időn belül.

Nekem nincs gyerekem csak a párommal vagyunk ketten + 1 macska és ha akarom kényelmesen elvagyok pár hónapot itthon mert semmi felelősség nincs rajtam. A mumkanélküliből meg még pár száz euró marad is havonta.

Ez a hatalmas különbség a két élethelyzet között.

dec. 4. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé jellemző, hogy akinek lekötöttségei vannak, az meggondolja, hogy belevágjon-e egy újba.
dec. 4. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, amikor 4 ember megélhetése múlik 1 fizetésen nem lehet kockázatokat vállalni.

Alapból úgy indul a hónap, hogy fizu fele elmegy lakáshitelre és a maradékból kell gazdálkodni.

dec. 4. 11:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés, mert alapból az ember azt mondja, hogy igen, jobban meggondolja. Viszont pont azért is kéne fejlődési motivációnak lenni, hogy biztosabb jövőt teremthessen, de ha bentragad egy munkahelyen, nem sok esélye van az előrébb jutásra, hacsak nem jut feljebb a ranglétrán.

Azért tegyük hozzá, sokan nagyon jól elvegetálnak, nem mindenkit motivál, hogy családja van, én ilyet is ismerek.

dec. 4. 12:11
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Nyilván több dolgot kell figyelembe venniük, ha már nem csak önmagukért felelősek.
dec. 5. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!