Munkahelyen miért várják el azt, hogy már rögtön az első héten minden menjen nekem?
9: Nekem más definícióm van arról, hogy mi az óvoda. A kedvesség, empátia, asszertív kommunikáció, segítőkészség az a felnőtt, érett viselkedés.
Ellenben a kicsinyesség, rosszindulat, áskálódás, pletyka, beszólogatás, agresszivitás az maga az infantilizmus, szerintem ezek sokkal inkább óvoda szint..
Magyar munkahelyi kultúra, erre csak ennyit tudok mondani. Tapasztaltam, aki ezt normának állítja be azzal rohadtul nagy baj van. 3-as válaszolóval részben egyetértek, DE... Szerintem nagyobb kapacitást, munkát, idegrendszert igényel lépte-nyomon kijavítani az újonc hibáit, mint becsülettel betanítani. Ráadásul azt sem veszik észre a "kedves" kollégák, hogy keseregnek azon hogy 5-6-7 ember munkáját végzik, de az ilyen viselkedéssel elüldözik azt, aki idővel levenné a terhet a válukról.
Kérdező, egy állásnál a legnagyobb "redflag", ha hülyének érzed magad. Nem a "jaj tapasztalatlan vagyok és még nem látom át" módon, hanem a "bármihez nyúlok valaki lecsesz, nincs egy jó megmozdulásom és nem is értem az okát" hülyére gondolok. Másik fontos dolog, infantilizáltak. Mi az hogy "leszedni"? Felnőtt emberek vagytok...
Lényeg: nem normális ez a működés, és ezzel csak maguk alatt vágják a fát az ott dolgozók. Jól tetted hogy eljöttél, ahol ilyet tapasztalsz ott gyulladjon ki a piros lámpa a fejedben és keress másik állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!