Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyen miért várják el...

Munkahelyen miért várják el azt, hogy már rögtön az első héten minden menjen nekem?

Figyelt kérdés
Minimális betanítással, miért kell beleállni valakibe már rögtön a legelső héten? Azt még érteném is, ha mondjuk 1 hónap után cseszegetik, de rögtön a legelején nem túlzás ez? Itt most nem a kedvességet értem, azt nem várom el, de miért nincs ennyi empátia, türelem bennük? Pláne, ha utólagosan szidnak le valami miatt. Akkor miért nem osztanak be valakit mellém, aki segít?

dec. 3. 14:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
9# Egyébként meg vitatkozhatunk arról, mi az óvoda.. Szerintem az az óvoda, ha már a legelső héten minden kisebb és közepesebb baromságért lecsesznek, mennek a leszúrások és esélyt sem adnak nekem..
dec. 3. 17:00
 12/19 A kérdező kommentje:

9: Nekem más definícióm van arról, hogy mi az óvoda. A kedvesség, empátia, asszertív kommunikáció, segítőkészség az a felnőtt, érett viselkedés.

Ellenben a kicsinyesség, rosszindulat, áskálódás, pletyka, beszólogatás, agresszivitás az maga az infantilizmus, szerintem ezek sokkal inkább óvoda szint..

dec. 3. 19:21
 13/19 A kérdező kommentje:
Csalódás ez nekem, pedig reméltem, hogy családias hangulat lesz.. Kicsit nagyobb tolerancia úgy tűnik túl nagy kérés a mai világban. Ezért tartanak itt a magyarok, mert mindenki fúrja a másikat, hányinger...
dec. 3. 22:04
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Családias hangulat... Ugyan már.
dec. 3. 22:06
 15/19 A kérdező kommentje:
Tegnap be is adtam a felmondásomat.
dec. 4. 01:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Kár, hogy így alakult, de a legtöbb embernél van egy küszöbszint, amely alá nem hajlandó lealacsonyodni a megélhetéséért, ill. van egy szűk kör, amelyiknél nem létezik ilyen küszöbszint, - de ezt itt és most nem boncolgatom. Sok sikert az új munkához!
dec. 4. 22:46
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Az még a szép, amikor el sem mondják, hogy egy bizonyos dolgot is neked kell csinálnod, de aztán meg leszidnak, hogy miért nem csináltad meg. Aztán ha kérdőre vonod őket, hogy miért nem mondták, hogy a te dolgod, akkor meg az a válasz, hogy mert azt gondolták, magadtól feléred ésszel. De ha meg ügyeskedni próbálsz, magadtól rájönni dolgokra, akkor meg az a baj, hogy miért nyúlsz olyasmihez, ami nem a te területed. Tipikus.
dec. 15. 13:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Magyar munkahelyi kultúra, erre csak ennyit tudok mondani. Tapasztaltam, aki ezt normának állítja be azzal rohadtul nagy baj van. 3-as válaszolóval részben egyetértek, DE... Szerintem nagyobb kapacitást, munkát, idegrendszert igényel lépte-nyomon kijavítani az újonc hibáit, mint becsülettel betanítani. Ráadásul azt sem veszik észre a "kedves" kollégák, hogy keseregnek azon hogy 5-6-7 ember munkáját végzik, de az ilyen viselkedéssel elüldözik azt, aki idővel levenné a terhet a válukról.

Kérdező, egy állásnál a legnagyobb "redflag", ha hülyének érzed magad. Nem a "jaj tapasztalatlan vagyok és még nem látom át" módon, hanem a "bármihez nyúlok valaki lecsesz, nincs egy jó megmozdulásom és nem is értem az okát" hülyére gondolok. Másik fontos dolog, infantilizáltak. Mi az hogy "leszedni"? Felnőtt emberek vagytok...

Lényeg: nem normális ez a működés, és ezzel csak maguk alatt vágják a fát az ott dolgozók. Jól tetted hogy eljöttél, ahol ilyet tapasztalsz ott gyulladjon ki a piros lámpa a fejedben és keress másik állást.

dec. 15. 21:46
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az e-onnál velem is ez volt. 3 hónapig berakrak egy sarokba és le se szartak. Akinek be kellett volna tanítania, le se szatr engem. Aztán 3 hónap múlva még nekik állt feljebb, hogy mi az hogy nem tudok semmit. Az ilyen szarf@szú köcsögökkel teli munkahelyeket úgy kell elkerülni, ahogy lehet.
dec. 16. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!