Milyen a kamionsofőrök élete ? Hetelős vagy napi hazajárós?
1,3 milliót kerestem havonta napi hazajárással külföldön. De cserébe 7 nm2-es lyukat béreltem. Vagyis hiába a nagy kereset ha mellette szegényként élsz :D Különben nem érte volna meg... 4-5 hónap után hazajöttem mert már kezdtem idegileg kimerülni, meg amúgy is csak ideiglenes szerződésem volt. Itthon meg jöhet a hetekig kamionban lakás 6-700.000 ért. De legalább utána 1 hétig itthon. Ez a napizós itthon aprópénz, ha tényleg ennyit fizet a spar napizósba akkor ott qrvára meg kell szakadni, és tényleg csak annyira mész haza hogy megfürdesz és beesel az ágyba és jó ha tudsz 5-6 órát aludni és már indulsz munkába. Mert egy rendes munkaidős cég nem fog ennyit fizetni.
A hetelős meg a legrosszabb ami létezik, hétfőtől péntekig kamionban laksz, jó esetben péntek délután, de lehet szombat reggel hazaérsz, és vasárnap este vagy hétfőn hajnalban indulsz vissza. Ennek mi a f@sz értelme van? A belföldes hetelés meg még rosszabb, a nemzetközi hetelés meg azért szívás mert ha pénteken nem raknak meg mondjuk olaszban, csak hétfőn, akkor ott hétvégézel a cég előtt mert nem fognak hazahozni üresen 1000 km-t, pénteken délután meg nem fognak másik munkát találni neked.
De aki napizik amúgy az nem kamionozás, az sokkal inkább pizzafutár meló. Kamiont vezet, de nem kamionos az életforma. Ez jó és rossz értelemben is értetendő...
Szar az egész :D Ez csakis külföldön de ott is "fejlett" országban(Svájc vagy Norvégia), napizósban élhető dolog. Minden más egy szar, és minden csak nem élet. Aki az ellenkezőjét mondja az egy hülye, már bocsánat. És még a 2hét/2hét sem alternatíva!
Hogy nézett ki egy napod, hánytól hányig dolgoztál általában? Én Ausztriát néztem ki, Graz környékét, napi hazajárósba. Van tiktokon is egy srác, aki Németországba lakik és vígan elvan napi hazajárósba, kb 2800 euróért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!