Jogos egy ilyen húzás egy ingatlanirodától?
Dolgoztam a szakmában, majd később évekig egy olyanban, ahol kapcsoltban voltunk az ingatlanirodákkal/ingatlanosokkal (építőipar).
Most viszont a vevői oldalon vagyok és érnek meglepetések.
Sok lakást megnéztünk, szerettünk volna tenni az egyikre egy ajánlatot úgy, hogy még volt 1 lakás terítéken amire később kaptunk megtekintési időpontot.
Viszont mivel az adott lakás 1 héttel a “piacra” kerülése után volt csak nézhető, gyakorlatilag 6-an toporogtunk a lakás előtt megnézni, (és jelezték, hogy másnapra is vannak már nézők) az adott környéken nehéz ezt a típusú lakást kapni, nem szerettünk volna lecsúszni, illetve jó lett volna tudni, hogy odaadnák e annyiért amit rászánnánk (nem lett volna benne 1 milliós alku)
Az ingatlanos már a liftben leszögezte, hogy árról a lakásban nem beszélünk, kizárólag bent az irodában lehet ajánlatot tenni amit ők közvetítenek. Nekem ez alapvetően furcsa volt, de oké, nem kell kész tények elé állítani az eladót főleg, hogy jelenleg átjáróház a lakás.
Megtekintés után becammogtunk az irodába, megtettük az ajánlatot, majd közölték, hogy ha elfogadják az ajánlatot, de mégsem vesszük meg, akkor 1.5 millió!!! forint bánatpénzt kell nekik fizetnünk. Na ekkor felálltam, hogy köszi, de ezt azért nem, hiszen van még 1 ami gyakorlatilag jobb állapotú, ha ott elfogadják az ajánlatot, akkor azt vesszük, ezt nevezzük csak B tervnek. Ekkor mondták, hogy ok, de ha nem írom alá akkor az ajánlat sem lesz továbbítva.
Abban valamelyest egyetértek, hogy ne dobálózzunk komolytalan ajánlatokkal, legyen neve a gyereknek, mondjuk 50 ezer ft-al, bár én ilyennel sem találkoztam még cirka 13 év alatt a szakmában, ez viszont nekem így nagyon inkorrektnek tűnt. Mire viszont meg tudjuk nézni a másik lakást, és tárgyalni, addigra erre biztos, hogy több ajánlat is befut. Ha legalább tudnánk, hogy elfogadják, már máshogy mennénk a másikra. Ezzel viszont extrém mód sarokba szorítva érzeném magam.
Abszolút nem tartom kizártnak, hogy simán ránk ajánlanának, de amikor megláttam a tullapon, hogy mennyi hitel van a lakáson amitől sos szabadulni akar a tulaj, akkor elgondolkodtatott, hogy bőven van rá esély, hogy azonnal leokézza.
Sokat kértek, de szerintem igazuk van. Én több házról is lecsúsztam, mert komoly vevő volt már rájuk. Volt amelyiknél már kulcsot is kapott az illető. Mindhárom esetben visszahívtak 2-5 hónappal később hogy érdekel-e még a ház mert nem vették meg. Akkorra én már vettem egyet.
Eladáskor is tapasztaltam hogy biiiztos kell neki, intézi az ügyvédet, le van foglalva az időpont majd baxik válaszolni, felszívódik. 2 valóban komoly vevőt buktam ilyenek miatt.
Jól teszik, hogy kifizettetnék veletek hogy szórakoztok.
Szóban nem is engedtek tenni, ez a lehetőség teljesen el volt vetve, az is, hogy beszéljünk a tulajjal bármit.
Az ingatlan árához képest nagyon sok, de bármihez képest is, nem nagyon sok ma csak úgy otthagyni a semmire 1.5 milliót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!