Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg ennyire lenézőek a...

Tényleg ennyire lenézőek a németek a magyarokkal szemben? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Magyarországi amerikai multitól kiküldetésre kihívtak a német leányvállalathoz mert kellett nekik sürgősen a segítség. Mondtam, hogy nem beszélek egyáltalán németül csak angolul. Azt mondták az elég.

Eltelt két hónap és elkezdtek hozzám csak németül beszélni. Ha angolul szólok hozzájuk akkor azt mondják: ez németország, itt németül kell beszélni. Van egy magyar kollégám is, aki mér németországban él 5 éve.

Ha vele beszélünk magyarul akkor ránk szólnak, hogy zavarja őket a magyar ebszéd.

Hozzám szinte nem is szólnak, pedig tudnak angolul de nem hajlandóak megszólalni, csak németül.

nov. 15. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

Te valami nagyon alacsony színvonalú céghez kerültél akkor.

Mondjuk legelőször felhívnám azt a barmot, aki kiküldött oda, hogy ez így nekem marhára nem lesz jó hosszútávon.

nov. 15. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Németországban már jó ideje elvárás minden nemzetiségű bevándorlótól, hogy tudjon németül és ez szerintem teljesen jogos.

Egy ideiglenes kiküldetésben egy amerikai multinál mondjuk nem gondolom annak, de itthon is vannak, akik elvárnák a magyar nyelvtudást.

nov. 16. 08:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Mekkora buta, Kamu kérdés. 100%.

10 éve élek No-ban és nem ilyenek. Pláne amerikai multinál, senki nem hajlandó angolul beszélni, ne nevettess. :)

És mi köze ennek magyarellenességhez?

Tipikus, mindenki gonosz lenézõ veled szegény magyarral minden ok nélkül, persze.

Nagyon sokan igen jól beszélnek angolul és hajlandóak is beszélni, ha valaki nem tud németül.

Ettõl függetlenül nem árt megtanulni, ha tartósan ott van valaki.

nov. 21. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!