Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell akkor is bejárni...

Miért kell akkor is bejárni dolgozni ha nincs értelme?

Figyelt kérdés

Vannak napok mikor hajtás van túlórák vagy 2 ünnep közt is be kell jönni néha akár plusz szombaton is(amiket persze csúsztatunk, nem fizetik)

Es vannak olyan vegetálós napok is amikor nem kerget a tatár minden odázható is nincs lényegi értelmi munkavégzés, amolyan "üresjáratos" napok.

Miért tartják a cégek mégis ezt a sztahanov 9 órás rendszert?

#értelmetlen munkanap
nov. 15. 08:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
Mert honnan tudnák előre, hogy melyik nap mennyi munka lesz? Zsenikém…
nov. 15. 08:29
 2/18 anonim ***** válasza:
19%
Mert jobb egész héten a lakásodban rohadnod?
nov. 15. 08:35
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Vendéglátóiparban dolgozom. Ezt én sem értettem egyes éttermekben. Amikor hajtós nap volt, a főnök néha avval jött, hogy nem mehetek haza a kijelölt befejezéskor, addig kell maradni, amíg kell, ez vendéglátóipar, itt nem az órát nézzük. Rendben, megértettem. De viszont amikor döglött nap volt, és egy kicsivel korábban, kb. félórával hamarabb el akartunk menni, akkor meg azt panpogta, hogy a munkaidő este tízig tart, nem mehetünk el a lejárta előtt. Pedig bakker, a másik esetben meg avval jött, hogy itt nem az órát nézzük, hanem addig maradunk, ameddig szükséges.🤦‍♂️ Akkor talán úgy lenne fair, ha ez mindkét irányba működne, nem?

És természetesen a nyugis napokon is hajszolt minket. Hogy ne álljunk, ha nincs mit csinálni, szóljunk, hogy adjon valami munkát, meg ilyenek. Ki is léptem.

nov. 15. 09:04
 4/18 anonim ***** válasza:
37%
panpogta=pampogta
nov. 15. 09:05
 5/18 anonim ***** válasza:
75%
Mert sokan olyanok, hogy ha lehetőséget látnak arra, hogy lógjanak, akkor meg is teszik. Képzeld mi lenne, ha azt mondanák, hogy csak akkor menj be, ha halaszthatatlan dolgod van. Szerintem jó, ha heti öt munkanapból kettőn bejönnének. Aztán azt sem lehet előre tudni, hogy mikor történik valami, ami miatt jó, ha ott vannak. Lehet, hogy tegnap vagy ma reggel még úgy tűnt, hogy uborkaszezon lesz, aztán két óra múlva bejön egy nagy és sürgős munka. Aztán ott van még az is, hogy ahhoz már elég sok ember él egy városban, hogy lennie kelljen egy alap rendszernek, amely mentén halad az életünk. Képzeld el, hogy pl. kiveszel egy szabadnapot, hogy mondjuk elmenj a fakereskedésbe venni léceket, erre épp nincs nyitva, mert meglátása szerint keddenként mindig kevesen jönnek és aznap inkább nem ment be. Totális káosz lenne.
nov. 15. 09:07
 6/18 A kérdező kommentje:

Nálunk nincs égből beeső váratlan hajtás.

Megvannak az időszakok mikor van zárás mikor nem, mikor vannak engedélyek határidők. Minden ki van számolva.

nov. 15. 09:49
 7/18 A kérdező kommentje:

Mármint negyedéves féléves rendszeri zárások.(pénzügy szamvitel könyvelés)

Nálunk minden szinte napra órákra be van osztva.

nov. 15. 09:50
 8/18 anonim ***** válasza:
Ezen én minden nap elgondolkodom.
nov. 15. 12:57
 9/18 anonim ***** válasza:
Gondolom a többségnek nincs annyi megtakarítása és pénzügyi előrelátása, mint neked, hogy le tudja kezelni, hogy hajtás híján nem kell bemenni és pénz is annyival kevesebbet kapna.
nov. 15. 13:03
 10/18 A kérdező kommentje:

Miert lenne kevesebb? Havi fix bér van.

Annak semmi ertelme hogy bent ülünk malmozni!

3.nagyon jól le is írta.

nov. 15. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!