Ha valaki börtönbe kerül, mi lesz a munkahelyével?
Figyelt kérdés
Mi van, ha valakit egy este elvisznek, majd 20 évre leültetnek? Mi lesz addig a munkahelyével? Ők csak azt látják, hogy reggel nem megy be dolgozni. És mi lesz a szekrényében levő dolgokkal, stb?nov. 11. 15:50
1/7 anonim válasza:
Fogalmad sincs a büntetőeljárásról.
A gyanúsítástól hosszú út vezet a jogerős ítéletig. Addig bőven kirúgják és elviheti a cuccait. Ha netán előzetesbe teszik, akkor is intézkedhet arról, hogy meghatalmazottja elvigye a holmijait.
2/7 anonim válasza:
Értesítik a munkahelyet, ne aggódj! Én kerültem már úgy valahova, hogy az előttem ott dolgozó börtönbe került, és ezért hirdették a munkaerőfelvételt.
3/7 anonim válasza:
Rendőr +bizti őrök főnöke kirámolják a szekrényed, csinálnak egy jegyzőkönyvet majd megkapod dobozban ami a tied.
Céges dolgokat mint pótkulcs céges kocsihoz megtartják.
4/7 anonim válasza:
Két esetet tudok elképzelni: az egyik, ha olyan súlyú bűncselekményt követsz el ahol ha el is húzódik a jogerős ítélet hírdetés, addig szabad lábon védekezhetsz. Ilyenkor persze azonnal felmonadnak a legtöbb munkahelyen, ahol ez nem fér bele az etikai kódexbe, de be tudsz menni, alárni a kilépő papírod, összeszedheted a cuccaid, ilyesmi. A másik eset, amikor olyan súlyú bűnt követsz el hogy pl a tek jön ki érted egyik este, bezárnak előzetesbe és a jogerős ítélet kihírdetéséig nem is engednek ki. Ilyenkor nem tudom hogy a HResek bemennek-e a börtönbe aláíratni a kilépőd, vagy állományban tartanak de mintha nem is léteznél.. de mindenképp azonnal felmondanak itt is, csak mások fogják összeszedni a cuccaid, amit aztán aztán eltárolnak, vagy az egyik hozzátartozóval elvitetnek. Az én véleményem az, hogy pl csoki lopásért nem kerülsz börtönbe, ha viszont valaki olyan dolgot csinál, az a legtöbb közősségbe nem való
5/7 anonim válasza:
4: Ha valaki szabadlábon védekezhet, akkor azt megilleti az ártatlanság vélelme, nem?🤔
6/7 anonim válasza:
Meg, de a munkahelye ettől még dönthet úgy hogy nem kockáztat és inkább megválik az ilyen munkavállalótól. Aki ha bizonyítja később hogy ártatlan, még elmehet máshova dolgozni.. ez ilyen
7/7 Thunderfairy válasza:
Nem a munkahely érdekelne ilyen esetbe azt elhiheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!