Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kollegam utasitgatni probal...

Kollegam utasitgatni probal engem ugy hogy o az uj kollega. Ti hogyan kezelnetek a helyzetet?

Figyelt kérdés
Norvegiaban dolgozom egy etteremben. 1.5 eve vagyok ott. Jott egy uj kollega kb 5 honapja, aki norveg. 26 eves kb, nem teljes munka idos, tehat csak par napot dolgozik egy heten az etteremben. a Manager Sved de Norvegul beszelnek mind ketten. a gyerek el kezdett utasitgatni nekem. Szo volt rola hogy kis fonok lesz de nem vallalta el vegul. max 2-3 ev tapasztalata lehet. nekem 14 es 33 eves vagyok. A fonok szereti ot mert profin komunikal a vendegekkel. De elkezdett utasitgatni h vigyel vizet ahhoz az asztalhoz, csinald az ital blokkokat stb. a legregebbi kollega 4 eve dolgozik az etteremben es o 63 eves. Azt is elkezdte iranyitgatni. Szepen meg mondtuk neki, majd en intezem, ce csak iranyitgat. Ha en akarok neki vmit mutatni pl egy koktelt vagy barmit hogyan csinaljon nem akar ram hallgatni es nem engedi h megmutassam, nem kell neki segitseg azt mondja. Hogyan allitsam le szepen h ne utasitgasson nekem aki regebb ota dolgozik az etteremben es kb 10 evvel tobb tapasztalatom van? mert ha vitatkozni kezdek vele o megy a fonokhoz a fonok pedig ot fogja vedeni mert Norveg. Nem is ertem h gondolja h nekem kezdi el mondani h mit csinaljak amikor o az uj pincer es en idosebb vagyok nala kb 7 evvel.

#munkahely #utasitgat
nov. 9. 23:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megbeszélted már ezt a fönököddel? A problémát még az elején kezelni kell, mert eldurvul.
nov. 10. 04:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Le kellene ellenőrizni a valóságot.

Hogy tényleg őt védené-e a főnök.

Ennyit tudsz tenni. A továbbiakban nem tudok segíteni, mert ha őt védi, akkor nekem ez már határsértés lenne, én másik munkahelyet keresnék. De én nem te vagyok, nem tudom neked milyen problémamegoldó képességeid, eszközeid vannak.

nov. 10. 05:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán nincs leosztva jól a feladatkörötök. Meg kellene beszélni. Ha neki tényleg ezt osztotta a főnök, akkor nektek miért nem szólt?
nov. 10. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:

"nekem 14 es 33 eves vagyok."

Hogy micsoda?

nov. 10. 10:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja hogy a tapasztalat! Csak olyan furán írsz és fogalmazol.
nov. 10. 10:28
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Lehet hogy az új arc meg tudja enni a surströmminget, ami a svéd managerben tisztelet váltott ki, ami érthető szerintem
nov. 10. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Megtanulnám a nyelvet.
nov. 10. 12:29
 8/8 A kérdező kommentje:
beszelek majd a fonokkel mert hiaba szolok ra a kollegara, ugraltat holott o az uj kollega az etteremben nem en. Szo volt rola hogy kisfonok lesz, de nem lett az, akkor viszont kollegak vagyunk de o ugy erzi iranyithatgat. Ha pedig en mondok neki vmit nem tetszik neki meg vissza dumal.
nov. 10. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!