Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez lopásnak minősül?

Ez lopásnak minősül?

Figyelt kérdés

Egy kis webshopnál dolgozom, egyszemélyben én intézek mindent, a termékfeltöltéstől a postázásig. Nemrég jött egy minimális, 3e forintos rendelés, és a vásárló a megjegyzésbe írta, hogy neki csak a 2db 200 forintos pici alkatrész kell, és a többi random terméket csak az tette a kosárba, hogy a rendszer engedje leadni a rendelést. Viszont kifizeti a teljes 3ezret+szállítást, és külön megkért, hogy ne is küldjem el a többi kacatot, mert nincs rá szüksége.

Oké, így is cselekedtem. 3ezerét kiszámláztam neki 400 forintos terméket, és mindenki elégedett volt. De mivől ő már úgyis kifizette a többi 2600forintos cuccokat, azt levontam a raktárkészletről, és megtartottam magamnak. Csak egy kollegám tudott az egészról, és ő beárult a főnöknek, aztán az lecseszett, hogy miket képzelek, meg ez lopásnak számít, bla-bla.

nov. 9. 12:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Közel 400nm a raktárunk, és 2 méteres polcok vannak. Megtalálni azt 200 forintos csavart kb 20 perc, aztán becsomagolni, xarakodni, számlát írní, kinyomtatni stb. Már eltelt kb fél óra, és eladtunk egy 200 forintos terméket, amin a haszon 89ft. Megéri?
nov. 9. 15:29
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Ha 20 percig keresel egy csavart, akkor nagyon pocsek leltarozasi rendszeretek van. Ennel nagyobb raktarban tobb ido a pocig gyalogolnom, mint utannanezzek hogy mi hol van.

Az hogy mi eri meg, az a fonokod dolga eldonteni.

nov. 9. 16:59
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell lepontozni a 12-est, teljesen korrekt, amit mond.

Tökmindegy, mi éri meg, neked ez a munkád, ezért kapod a fizetést. Ha emiatt túlóráznod kell, akkor jelzed.

De őszintén szólva ez inkább hangzik úgy, hogy alulfizetetett, fárasztó munkát végezve feljogosítva érzed magad arra, hogy egy kis extra bevételt eltegyél.

nov. 9. 18:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Elárulnád, miben releváns mégis az a sok rizsa, amit összehordtál?

Nincs olyan, hogy te nem küldesz el egy terméket, amit megrendeltek. Pont. Nem lehet semmiben “megegyezni”, ha ilyet akar a vevő, tisztelettel megírod, hogy a kérése sajnos nem megoldható. Ennyike. De neked nyilván egyszerűbb volt ellopni.

nov. 10. 15:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, lopásnak minősül, mert eltetted és nem fizettél érte, illetve nincs olyan szerződésed sem a vevővel, hogy te azt megtarthatod. A többi, amit ideböfögtél, az irreleváns.
nov. 11. 18:02
 16/16 anonim ***** válasza:

A vevő kifizette helyette, a vállalkozást nem károsította meg senki. Annyi áru hiányzik a raktárkészletből amennyit kiszámláztak és kifizettek.

Hol van a Btk. szerinti lopás? Nem a bibliai morális dilemma a kérdés.

nov. 11. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!