Ez lopásnak minősül?
Egy kis webshopnál dolgozom, egyszemélyben én intézek mindent, a termékfeltöltéstől a postázásig. Nemrég jött egy minimális, 3e forintos rendelés, és a vásárló a megjegyzésbe írta, hogy neki csak a 2db 200 forintos pici alkatrész kell, és a többi random terméket csak az tette a kosárba, hogy a rendszer engedje leadni a rendelést. Viszont kifizeti a teljes 3ezret+szállítást, és külön megkért, hogy ne is küldjem el a többi kacatot, mert nincs rá szüksége.
Oké, így is cselekedtem. 3ezerét kiszámláztam neki 400 forintos terméket, és mindenki elégedett volt. De mivől ő már úgyis kifizette a többi 2600forintos cuccokat, azt levontam a raktárkészletről, és megtartottam magamnak. Csak egy kollegám tudott az egészról, és ő beárult a főnöknek, aztán az lecseszett, hogy miket képzelek, meg ez lopásnak számít, bla-bla.
Ha 20 percig keresel egy csavart, akkor nagyon pocsek leltarozasi rendszeretek van. Ennel nagyobb raktarban tobb ido a pocig gyalogolnom, mint utannanezzek hogy mi hol van.
Az hogy mi eri meg, az a fonokod dolga eldonteni.
Nem kell lepontozni a 12-est, teljesen korrekt, amit mond.
Tökmindegy, mi éri meg, neked ez a munkád, ezért kapod a fizetést. Ha emiatt túlóráznod kell, akkor jelzed.
De őszintén szólva ez inkább hangzik úgy, hogy alulfizetetett, fárasztó munkát végezve feljogosítva érzed magad arra, hogy egy kis extra bevételt eltegyél.
Elárulnád, miben releváns mégis az a sok rizsa, amit összehordtál?
Nincs olyan, hogy te nem küldesz el egy terméket, amit megrendeltek. Pont. Nem lehet semmiben “megegyezni”, ha ilyet akar a vevő, tisztelettel megírod, hogy a kérése sajnos nem megoldható. Ennyike. De neked nyilván egyszerűbb volt ellopni.
A vevő kifizette helyette, a vállalkozást nem károsította meg senki. Annyi áru hiányzik a raktárkészletből amennyit kiszámláztak és kifizettek.
Hol van a Btk. szerinti lopás? Nem a bibliai morális dilemma a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!