Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyenkor mi miatt nem vesznek...

Ilyenkor mi miatt nem vesznek fel?

Figyelt kérdés

Pár dolgot tisztázzunk! Már tudom, hogy ugyanarra a pozícióra nem jelentkezünk, ahonnan egyszer elutasítottak és azt is tudom, hogy felesleges ezen agyalni, de mégis birizgálja a kíváncsiságomat. Szóval találtam egy elég neves multinál egy pozíciót, ahova mind a tapasztalatom, mind a végzettségem megfelelt, így jelentkeztem. HR fel is hívott szinte azonnal, majd tovább passzoltak egy menedzsernek, ahol nemcsak személyes, de szakmai és szakmai angol része is volt az interjúnak, majd 4 nap múlva egy újabb interjúm volt egy másik menedzserrel, ami végig angolul zajlott. Az interjú végén pozitív visszajelzést kaptam, habár kicsit mintha mentegetőzött volna a második menedzser, hogy nem ő hozza meg a végső döntést, hanem az első menedzser és van másik jelentkező is. Aztán jött nagyjából egy hét csönd, majd a jelölt profilomon láttam, hogy elutasítottak. Ezt követően kb egy hónappal később meghirdették ugyanezt a pozíciót, a leírás is szóról szóra ugyanaz volt, jelentkeztem. Megint felhívott a HR (ugyanaz), aki valamit visszakeresett a rendszerben, mert említettem neki, hogy interjúztam már erre az állásra és azt mondta, hogy a top2 befutóban voltam és meg is feleltem volna. Tovább passzolt megint a menedzsernek, ahol két nap csönd után nem interjú meghívót küldtek - mint az első jelentkezésemkor -, hanem kapásból elutasítottak.

Csak a logikát vagy a rendszer működési elvét szeretném megérteni, hogy ilyenkor mi történik?

Most már eszem ágában sincs náluk dolgozni, teljesen elment tőlük a kedvem, de mégis érdekel, hogy mi lehetett a gond.

nov. 3. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Lehet most is a Top 2-ben vagy Top többen voltál és megint jelentkezett olyan, aki jobb nálad.
nov. 3. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem szimplán nem voltál szimpatikus az egyik tagnak. Van ilyen.
nov. 3. 22:02
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 Megfordult a fejemben, de akkor meg mi értelme volt ennyi időt elvesztegetniük az interjúztatásomra?
nov. 3. 22:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3# Lehet későn kapcsoltak, aki visszahívott, az még nem tudta, hogy nem akar felvenni az, amelyik végül dönt, neki nem lettek ilyen infók továbbadva múltkor, hogy fú, ez a Lajos nekem nagyon nem volt szimpi, hiába lehet, hogy jó munkaerő, akkor se veszem fel. A HR-es csak visszahívott, leadta a listát a menedzsernek, aki dönt, hogy kik jönnének, az meglátott és akkor mondta, hogy bocsi, de őt nem akarom.

Persze ez csak egy elképzelt helyzet, aminek lehet köze nincs a valósághoz. Nem vettek fel, ennyi, majd találsz mást.

nov. 4. 05:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyiknek nem voltál szimpatikus.
nov. 4. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!