Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy cégnek van joga tovább...

Egy cégnek van joga tovább alkalmazni a szerződés lejárta után, ha te nem szeretnél tovább dolgozni?

Figyelt kérdés

Illetve ha a szerződés nem járt le, de én szeretnék haza menni, de a cég nem akar kifizetni, akkor ilyenkor mi a teendő?

Kettő hónapos szerződésem van, amiből 46-nap lejárt, én szeretném ha felbontanák a szerződésemet, és végre haza mehetnék, de a cég nem szeretne fizetni amíg a szerződés le nem jár, mit lehetne tenni? Vagy meg kell várnom, amíg le jár?

Németországi mezőgazdasági cég.

Válaszokat nagyon köszönöm

okt. 27. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor lejárt a szerződése vagy nem?
okt. 27. 11:15
 2/6 A kérdező kommentje:
A szerződésem nem járt le, van még 14-nap. Nem szeretnék várni két hetet, hamarabb szeretnék haza menni, viszont nem tudom hogy lehetséges lenne e, haza mennem most, vagy két hetet kell várnom amíg le jár a szerződésem.
okt. 27. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, Németországban is van olyan, hogy közös megegyezés. Egyébként a felmondási idő lényege, hogy ne hagyhasd ott a munkát, amikor kedved tartja.
okt. 27. 12:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben mindkét fél ígér valamit, aminek következményei vannak, ha nem tartja be. El lehet térni közös megegyezéssel a szerződéstől, de ha nincs közös megegyezés, akkor szerződésszegést követsz el, aminek viselned kell a következményeit.
okt. 27. 16:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Bírod ki ezt a 14 napot, főleg, ha máskor is szeretnél dolgozni nekik!
okt. 27. 18:06
 6/6 A kérdező kommentje:
A cég tulajdonosával nem szoktunk beszélni mi munkások, mert nem beszéljük a nyelvet. van egy megbízott aki ki ossza a napi munka feladatot nekünk, és vele beszéltem. Ő azt mondta hogy "nyugodtan haza mehetek, de csak kettő száz eurót adnak, és nincs utalás. Én kellene személyesen vissza jöjjek Németországba fel venni a pénzt. én úgy tudtam hogy ki fizetnek. Ezért szeretnék segítséget kérni, aki jártas ebben, mert nekem ez a legelső hogy cégnek dolgozok
okt. 27. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!