Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ambíciózusság tényleg pozitív...

Ambíciózusság tényleg pozitív tulajdonság? Törtetés helyett miért nem harcolják ki az emberek a jobb bért, miért nem alapítanak szakszervezeteket? Miért az individuális jobboldaliság dominál nálunk és miért nem a baloldali szociáldemokrácia?

Figyelt kérdés

Szerintem semmi pozitív nincs abban, ha valaki hajt, kidolgozza a belét, hogy valamivel jobb bért kapjon. A jó béreket ki kéne harcolni és ezt csak társadalmi szolidaritással lehet! Ha a tanárok tüntetnek jobb bérekért akkor ne csak a tanárok tüntessenek, hanem legyenek ott mérnökök, informatikusok, jogászok, szakmunkások is. Az individuálisság csak szar társadalmat teremt és már annyi ideig volt jobboldali kormány és hozzáteszem, hogy a Gyurcsány Bajnai kormány is jobboldali volt, a Medgyessy kormányzása tartalmazott valami baloldaliságot, hogy nem igazán örülök még a Tisza párt sikerének sem, mert tele vagyunk jobboldali pártokkal és nem alakul egy potens baloldali párt sem. A partizán csinált egy tök jó videó, hogy miért fontosak a szakszervezetek:

[link]

Sokkal jobb lenne, ha közösségibb társadalomban élnénk, minthogy mindenki a maga ura legyen és tovább nőjön az elidegenedés és a társadalmi szakadék. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a skandináv országok nem csak a szabad piac miatt lettek ennyire gazdagok, hanem a szociallisztikus elemek miatt, minthogy a társadalom összetartozott, szolidárisak voltak egymással és ez gazdagította azokat az országokat ezt főként az ambíciókat fetisizáló piacfundamentalistáknak üzenném. Ha minden a piacon múlik akkor mondjuk az USA ami a leggazdagabb ország miért boldogtalanabbak, frusztráltabbak az emberek, mint északon? Önmagában miért érték az ambíció mi azzal a baj, ha valaki szereti a munkáját és nem akar feljebb lépni? Emiatt éljen szarul?

okt. 19. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is téma ez a munkahelyen, hogy ezt meg azt meg kellene változtatni, együtt oda kellene állni a főnök elé, én mindig mondom, hogy benne vagyok, menjünk, de mindig oda lyukad ki a beszélgetés, hogy ááá itt ez nem menne, nem merne senki jönni. Hát b+ ott mondom, hogy én benne vagyok, a mellettem álló két ember is benne van, mármint őket is zavarja a dolog, meg még gyanítom a 90%-ot.

Én nem tudom, mi olyan bonyolult összebeszélni és csinálni, de tapasztalatok alapján ez egyszerűen nem megy senkinek. Az okát nem tudom. 20 embert nem fognak egyszerre kirúgni a 30-ból.

okt. 19. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk majd egy hónapja szűnt meg a szakszervezetiség. A társadalom nagyon nincs még felkészülve a valódi rendszerváltásra ma sem...
okt. 19. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Mert sokaknak nem elég, hogy ő jól él, hanem attól érzi jól magát, ha másokat lenézhet.

Illetve sokan szeretik, ha ajnározzák őket, tobzódnak a dicsőségben, hogy ők a "legjobbak".

okt. 19. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Mosod te is össze-vissza a fogalmakat, mégis hogy várnád hogy bárki is ezek után menjen a te álmod felé? És miért más menjen ebbe az irányba? Miért nem alapítasz szakszervezetet a munkahelyeden?

Ambíció egyébként pozitív.

okt. 19. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!